Baranyában ki a legjobb doki aki fülvágást csinál?
Még valami.
Akinek tetszik az álló fül, a rövidebb farok, az válasszon olyan kutyát, amelyiknek alapból ilyen van.
De ne szabjon át teljesen egészséges és ép állatot olyanra, ami csak az embernek tetszik, de természetellenes.
Kedves ma 18:59
Az ép, egészséges állat jelen pillanatban pontosan az emberi tevékenység miatt lett lógó fülű. A kutyák őse a farkas. Ha van lógó fülű farkas, akkor beszélhetünk a "maga természetes szépségében" lévő kutyáról.
Jó, akkor a vizsla fülét miért nem vágják?
Vagy a bassetét?
Igen, az ember mesterséges lényt tenyészt, de még ezzel sem elégszik meg, az eredményt is átszabja.
Hol a határ, meddig lehet még kizsigerelni az állatokat?
Hogy vannak olyan rövid lábbal, hogy úszni sem tud, hogy olyan óriás termetűek, vagy olyan aprók, hogy nem élhetnek teljes kutyaéletet, hogy a tömpe orr miatt minden lélegzetvétel nehéz, (ami jópofa sokaknak) hogy vannak fajták, akiknél a szembetegség és az epilepszia alapból megvan...
De mind szép, mind tetszik valakinek, mindegy hogy a kutyának mennyi hátránya van belőle.
És tudjátok mi a csudálatos mindebben?
Hogy a kutya akkor is szereti az embert, ha bohócot csinálnak belőle, ha korcsot csinálnak belőle.
Szóval az embert semmi, de semmi nem tartja vissza, csak a lelkiismeret.
Már akinek van...
Sajnos az ilyen öntörvényű magatartásért nem fog egyhamar változni nálunk az állattartás.
Mert mindenki azt csinál, amit akar és sértésnek fogja fel a jobbítási szándékot.
Nagyon sajnállak kérdező, de komolyan, ezt én sem bírnám idegekkel, amit itt páran művelnek. Orvosokat kérdeztél, és tök mást válaszolnak, már a farokvágásnál meg a medvéknél tartanak....szörnyű :(
Legeslegelső voltam...
Beütöd a googl-ba : állatorvos Baranyában. Kiadja az egész listát.
Csak ki kell választanod a neked megfelelőt. Az előbb megnéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!