Milyen háziállat ajánlható olyannak aki írtózik és undorodík a szőrős állatoktól illetve büdöstől ugyanakkor elvárja hogy kezes is legyen az állat?
Tehát legyen kézhez szoktatható vagy meglehessen fogni.
A szőr undort úgy kell érteni hogy nem tudom elfogadni hogy lakásba belegyen engedve szőrős állat, még elzárva sem, undorít a gondolat hogy a szőr bekerülhet a levegőbe stb, utálom a mocskot amelyet állatos ismerősöknél láttam, hiába porszívoztak naponta kutyájuk macskájuk után.
Paromnak voltak halai, a szobajaban volt az akvarium es en tenyleg nem ereztem a szagat, pedig sosem volt halas ismerosom elotte, akinel esetleg megszokhattam volna. Viszont valoban sok maceraval jar ugymond a takaritasa, az elrendezese annak, aki csak ugy szeretne allatot, mert kell, mint peldaul a kerdezo.
Egyebkent komolyan nem bantasbol kerdezem, de miert szeretnel ennyire allatot tartani, ha igazabol minden taszit, ami ezzel jar? En is utalom, amikor a kutyaim elaznak es sarosan-koszosan erunk haza a setabol, lehet lemosni a labukat, azott kutyaszag van, aztan takarithatok fel, de ez is annak a resze, amikor megosztod az eletedet egy masik elolennyel, akirol gondoskodni szeretnel. Nem ertem, altalaban az ember azert szeretne allatot, mert jo erzes gondoskodni rola, kotodni hozza, mert csodalja oket (pl. halak es hullok eseteben ugye gyonyorkodni lehet bennuk inkabb, mint kezbe venni), de a te szavaidbol az jon le, hogy egyaltalan nem tartod csodalatosnak az elovilagot es nem akarod gondjat viselni egy kis elolenynek sem. Kizarasos alapon, neked csak azert kell allat, mert az meg nincs. De javits ki, ha tevedek, nem kotekedni akarok veled, hanem megerteni teged.
Legyen pókod:D
Vagy például az afrikai fehérhasú törpesün is jó választás lehet, igaz, minimális szőr van a hasán, de nem hullik meg semmi. Annyi, hogy mivel piszkít 2-3 naponta érdemes kiüríteni az almot, a ketrecet meg 1-2 hetente, ha nem teszed ilyen gyakran akkor jó büdös lesz egy idő után... És akár hiszed akár nem, a süniket lehet simogatni, szeretgetni, rengeteg bújós, "kezesbárány" süni van, nekünk is volt egy. Annyi a hátránya, hogy nagyon szereti a rovarokat ezért érdemes azzal is etetni, de egyébként a gyümölcsöket, tojást (rántotta formájában, fűszerek, só nélkül!!) tápot is megeszi. Nem én találtam ki, egy könyvben van leírva. (Ha sünid lesz mindenképp olvasd el előtte ezt a könyvet: [link]
#20-as vagyok
A madarakat kalitkában állatkínzás, és lepontoztok.
Miért, a hüllőket kiengeded???
Szerintem lakásban tartott kutya-macska is állatkínzás, mert nem az eredeti, természetes környezetükben élnek. Az más dolog, hogy azokat a szőrük miatt nem akarsz. Attól még ugyanolyan állatkínzás az is, mint ahogy a madarak ketrecben.
“A madarakat kalitkában állatkínzás, és lepontoztok.”
Igen, állandóan ott tartani állatkínzás. Vagy tágas röpde vagy rendszeres kiengedés.
“Miért, a hüllőket kiengeded???”
Az olyan nagyokat mint mondjuk egy leguán vagy tegu néha ki kell engedni. Az olyan kicsit mint mondjuk egy kistestű gekkó nem kell, elég neki egy tágas terrárium.
“Szerintem lakásban tartott kutya-macska is állatkínzás, mert nem az eredeti, természetes környezetükben élnek.”
Azok évezredek óta háziasított állatok, nekik ma már az emberi mesterséges közeg a “természetes”. Ettől függetlenül nekik is kell a mozgás. Egy 0-24 órában lakásba vagy kenelbe zárt esetleg láncon tartott kutya ugyan úgy állatkínzás mint a 0-24 órában kalitkába zárt madár.
A macskák kicsit más mozgásigényűek, nekik nem igazán a napi x km lemozgása kell hanem inkább az ingergazdag közeg (mármint ingerek természetesen a kutyáknak is kellenek, de nekik nem feltétlenül elég egy lakás néhány játékkal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!