Milyen háziállat ajánlható olyannak aki írtózik és undorodík a szőrős állatoktól illetve büdöstől ugyanakkor elvárja hogy kezes is legyen az állat?
Tehát legyen kézhez szoktatható vagy meglehessen fogni.
A szőr undort úgy kell érteni hogy nem tudom elfogadni hogy lakásba belegyen engedve szőrős állat, még elzárva sem, undorít a gondolat hogy a szőr bekerülhet a levegőbe stb, utálom a mocskot amelyet állatos ismerősöknél láttam, hiába porszívoztak naponta kutyájuk macskájuk után.
Nyilván saját magamtól nem undorodom a saját szörömtől, de trágár véleményeket kommenteket nem kérek.
Jó te kutyáddal macskáddal alszol meg puszilgatod is rendben, de te fogadd el hogy nem akarom házamban látni.
Valaki írta, hogy tartson hipoallergán kutyát/cicát, mert azok azért hipoallergének, mert nem hullajták a szőrüket annyira! Ekkora ökörséget, legalább nézne utána!
A köznyelvben szőrallergia, valójában egy enzim, fehérje allergiát jelent. AZÉRT hipoallergén, mert pl. a cicáknál a T1 fehérje termelődése váltja ki az allergiát és a hipoallergén cicáknál ez nagyon alacsony számban termelődik csak. (amerikába már oltás is van, amit beadva az állatba lecsökken vagy megszünik a termelődése)! Tisztálkodás közben kenik a szőrükre(nyalogatják magukat stb) így vált ki a szőr simogatása allergiát, mert rákerül a t1 fehérje. De ha képen nyal, kb. ugyanez a szisztéma. Remélem érthető!
Ettől még úgyanúgy hullik a szőre, vedlik stb, tehát semmi köze a szőrhullásnak az allergiához, az fajta függő.
A kérdező 1 troll, ne etessétek a trollt!
Egy műanyag játékállat nem piszkol, kézbe vehető, nem bánt, és még költeni sem kell rá, ráadásul semmi sem hullik belőle, mint a plüssnél. Teljesen igénytelen, nem büdös, és annyit foglalkozol vele amennyit te akarsz.
Szerintem neked ilyen a tökéletes állat.
Nem biztos ,hogy troll. Pusztán szeretne háziállatot csak épp nem szereti a szőrt. Ez van, akkor nem ő fogja a kutya-macska ölelgetők táborát erősíteni.
Kérdező, az egy dolog amit kibír a hal és mégegy ami megfelelő számára. A kutyákból is lehet találni sokat ami ~20 évet élt egy láncon kikötve moslékkal etetve, mégsem ez nekik a megfelelő hiába van amelyik sokáig kihúzza így.
Ha halazni akarsz akkor mindenek előtt ezeket az oldalakat ajánlom:
Kérdező, mit okoskodsz meg bírálsz felül mindenkit, miközben SEMMIT nem tudsz? Legalábbis te magad ezt állítod, de elhiszem, hogy így is van, hogy ilyen beteges rögeszmék mellett állatot akarsz tartani.
Mellesleg ezek a pálfordulásaid extra szánalmasak. Mily érdekes, leírod, hogy ugyan, semmit, de semmit nem kell csinálni egy akváriummal meg ne vegyük ki belőle a halakat (szerinted akkor mégis hogy megy egy nagytakarítás? Felporszívózod őket is a kakival együtt?), aztán mikor egy hozzáértő felhomályosít, hogy ez azért nagyon nem így van, rendszeresen kell meghatározott mennyiségű vizet cserélni, szűrőt tisztítani, alját karbantartani (algátlanítani sem árt egyébként), akkor hirtelen már ez is semmiség neked, aki már attól rosszul van, hogy valaki naponta porszívózva kutyát tart és az elején még a büdös is zavarta, de ennyi nem szimpi válasz után már az sem érdekes módon...
Igen értem de az aranyhal tényleg a legmagasabb türőképességel rendelkezik ahogy olvastam, a többi sokkal kényesebb, ezért fura hogy nem ajánlod annyira.
Egy van ami még tetszett az aranyhalon kivül, a mexikói vaklazac.
Megnézem az oldalakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!