Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen háziállat ajánlható...

Milyen háziállat ajánlható olyannak aki írtózik és undorodík a szőrős állatoktól illetve büdöstől ugyanakkor elvárja hogy kezes is legyen az állat?

Figyelt kérdés

Tehát legyen kézhez szoktatható vagy meglehessen fogni.

A szőr undort úgy kell érteni hogy nem tudom elfogadni hogy lakásba belegyen engedve szőrős állat, még elzárva sem, undorít a gondolat hogy a szőr bekerülhet a levegőbe stb, utálom a mocskot amelyet állatos ismerősöknél láttam, hiába porszívoztak naponta kutyájuk macskájuk után.

2020. júl. 26. 19:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező:

Akkor rosszul tudod. Az akváriumokat talán még nagyobb odafigyeléssel kell takarítani, hiszen abban tölti az ideje 100%-át az állat. Abban eszik, abban tölti az éber perceit, abba piszkít, abban alszik. Te nem tudsz egy kicsit szőrös lakásban megmaradni, akkor szerinted szerencsétlen hal tud 0-24 órában egy takarítatlan akváriumban élni?! Egek!

2020. júl. 26. 20:42
 42/84 anonim ***** válasza:
94%

Már nem azért, de nem a szőr az elsődleges koszforrás egy állatnál. Hanem az életmódjától függően szétszórja a kajáját, széthordja az almot, ja és nem utolsó sorban piszkítanak!

Egyszerűen ha nem bírod, hogy az állat "koszoljon", akkor már kizárja a kezességet, mert az állat sosem lesz patyolattiszta, így pedig hogy akarsz szociális kapcsolatot kiépíteni egy állattal, hogy "kezes" legyen?

Nekem volt két teknősöm, hidd el, termelnek ám koszt rendesen, attól, hogy szőrük nincs ;) Ha vízi teknős, hetente kell takarítani az akváriumot, mert algásodik, sőt, volt már, hogy a szúnyogok belepetéztek, bármit csináltam. A halnál is az akváriumot takarítani KELL. Ja és igen, az akvárium büdös, mint a dög. Főleg nyáron.

A siklókat egérrel kell etetni. Tehát ott tartunk, hogy neked plüss állat való.

Am jól írta valaki, semmi gond nincs azzal, hogy neked ilyen-olyan fóbiád van, de ne akarj egy állatot ha az állattartás már nem megy.

Egyébként meg szintén ahhoz kapcsolva, hogy nem baj az, ha valakinek fóbiája van,de... azt írod, a szőr igénytelen. Remélem nincs se hajad, se szempillád se fanszőrzeted, mert az is hullik ám és k*va nehéz lehet magaddal együtt élni!

2020. júl. 26. 20:44
 43/84 anonim ***** válasza:
100%

Hát elég furcsa feltételeid vannak.

Minden állat kosszal jár és minden állatnak van legalább egy minimális szaga.

Nem tudom, kígyó, hal, teknős , agáma, gyík, gekkó.

Esetleg ezeket tudom mondani amik megfelelnek.

Viszont ezeket is takarítani kell, akváriumát/terráriumát tisztán tartani.

2020. júl. 26. 20:48
 44/84 A kérdező kommentje:

Nem hiszem hogy élő egérrel kell etetni, főleg hogy most rákerestem és azt dobta ki, nem ajánlott csak végső esetben(ha elpusztultat nem fogyaszt el semmiképp), mert meg is sértheti a siklót az egér sőt meg is ölheti.

Értem hát így elveszitek a kedvemet az akvától is, bár nekem nagyon furcsa hogy takarítani az akváriumot állítólag be áll egyensúly akkor nem szabad zargatni stb. De nem vagyok benne még a dologban.

2020. júl. 26. 20:50
 45/84 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Az akváriumok karbantartása annyiból áll ,hogy bizonyos időközönként cserélsz x liter vizet. Az ,hogy mikor és mennyit az az akvárium méretétől és a telepítettségétől is függ, az átlag az heti 1x 15-30% víz. Ekkor talajporszívóval végigmész az aljzaton és akkor nem lesz dzsuvás az alja.

Ezen túl a szűrőt/ szűrőket kell tisztítani ami abból áll ,hogy akváriumból való vízben kinyomkodod a szűrőtöltetet (pl: szivacs).

Nem szabad se csap alatt kimosni se 50%-nál nagyobb vizet cserélni (kivéve ha nagyon indokolt).

Az aranyhalakat nem feltétlenül ajánlom kezdőknek mert nagyok és nagy helyet igényelnek (minimum 200 liter az “akváriumi” aranyhalnak; a hagyományos formályúnak 5-10x ekkora kerti tól). Viszont van 1000+1 másik hal ami tartható kisebb helyen is, van jópár kezdőknek is való faj.

Szaga nincs különösebben, max egy jellegzetes “állot víz/ tó szag”. Ha zavaróan büdös akkor ott valami baj van.

2020. júl. 26. 20:51
 46/84 anonim ***** válasza:
71%
"nekem nagyon furcsa hogy takarítani az akváriumot állítólag be áll egyensúly akkor nem szabad zargatni " hát jó nagy hülyeséget írt aki szerint beáll az egyensúly az akváriumban. Ez nem kerti tó, nem élő víz.
2020. júl. 26. 20:53
 47/84 anonim ***** válasza:
88%
"Az egér meg is sértheti"? Hogy, megüli a gyomrát? Napos egérrel kell etetni.
2020. júl. 26. 20:54
 48/84 A kérdező kommentje:

45-ös

Igen erre gondoltam hogy nem annyira problémás mint sokan beállítják, büdösről én sem olvastam és egyszerü karbantartás.

Az aranyhalat viszont nem értem, leghosszabb életü ahogy olvasom és bármilyen körülmények között megél amig a többi hal már rég kimult volna.

A peta inditott egy ellenkampányt amivel humanizálni próbálják az aranyhalakat és csomó ellenanyagot terjesztenek. A legidősebb aranyhalak egyáltalán nem voltak óriásiak, és kis helyen is elfértek stb

2020. júl. 26. 20:54
 49/84 Tevenyereggyarto ***** válasza:
82%

“Formályú”

Ne nézzetek oda, az természetesen “formájú”. Na, szóval értitek.

2020. júl. 26. 20:55
 50/84 A kérdező kommentje:

47-es

Értem úgy már nem hiszem hogy lenne kifogásom ellene bár kézzel nem merném megfogni az egeret, csak vmi csipeszel.

2020. júl. 26. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!