Mit gondoltok az Amway-ről? Érdemes beszállni az üzletbe?
ma 22:00
jawohl herr kommandant. :)
Egyetlen dolog fura, az még nem került elő, hogy ő tejbegríz. Az összes többi okoskodás, félremagyarázás, csúsztatás ugyan az.
És valóban, mind az üzleti modellnek, mind a valóságnak kizárólag egy kb. egység sugarú körré egyszerűsített változatával vagytok képesek gondolkodni. Minden más csak a másik fejében létezik, az ő buta elmélete, és hason lók.
Minden MLM a parasztvakításról szól, és hogy elhitesse a reménybeli hálózatépítgetőkkel, hogy a kereskedelmet bárki kiránthatja a kisujjából. Onnan nézve valóban egyszerű minden, és igen, messziről jött ember valóban mond amit akar.
Az egyetlen érvetek az, hogy nektek állítólag működik. De hogy ezen állításotok mögött mi van, az minimum nem derül ki, ha egyáltalán igaz, és milyen érdekes, ilyet csak MLM-ben utazóktól hallani. Ők ismernek olyat, aki ebből él, vagy épp jól él. Ha pedig bárki körülnéz a saját környezetében, szinte kizárólag olyanokat lát, akik "belebuktak", legalábbis az MLM-es propaganda szerint. Vagy azokat akik érettségi öltönyben rohangálva csinálnak hülyét magukból, váltig állítva, hogy ebből ők remekül megélnek. Közben meg még buszjegyre se...
Egyszerűbben, csak nektek.
Én csak olyanokat ismerek, akik belebuktak az MLM-ezésbe, pedig kitartóak voltak, és a rátermettségükkel sem volt baj. De az én személyes tapasztalatom nem reprezentatív.
Nektek megy, jól, rendben, el is hisszük. De ez ugyan úgy nem reprezentatív, és nem válasz az MLM-el kapcsolatos rengeteg, számotokra kínos kérdésre.
És mert eredetileg nem akartam belefolyni a vitába, :)
A visszavásárlási garanciát nemrégiben megkíséreltem kipróbálni. Nem az Amwaynél, és egyenlőre nem is mondom meg hol. Oda jutottam, hogy kb. eleve lehetetlen vásárolni. Már össze se tudom számolni hány hálózatépítő játszotta el velem kb. ugyan azt. Az elején minden e-mailre, üzenetre órák alatt érkezik a válasz, de onnantól kezdve, hogy világossá teszem, hogy csak vásárolni szeretnék valamit, se kép, se hang. Garanciákról, pláne visszavásárlásról egy szót sem ejtettem egyiküknek sem, kényesen ügyeltem rá egyszerű, korrekt vásárló legyek.
Mielőtt áttérnék az Amway tesztelésére, azért egy pár kérdés.
"..Amwayhez hasonlóan 90napos 100%-os megelégedettségi garanciát ad a szuper minőségű..."
Erről hol rendelkezik a cég az üzletpolitikájában? Nem kételkedem benne hogy igaz, viszont furcsa mód az Amway is azon MLM-ek közé tartozik, akik elmondás alapján mindenben nagyon korrektek, ellenben például az üzletpolitikájuk annyira nincs kirakva az ablakba.
Az amway magyar nyelvű oldalán sem nagyon hoz találatokat a keresés.
És nem ér azzal jönni, hogy béna vagyok, keressem meg, ti tudjátok, mi meg higgyük el. Már írtam, nem kételkedem benne, hogy igaz, de leírva, jogászi pontossággal megfogalmazva lehet már nem annyira meggyőző, vagy épp tele van a cég számára apró betűs kiskapukkal.
"Az egyetlen érvetek az, hogy nektek állítólag működik."
Nem. Az érv az, hogy
1; logikus,
2; a termék a minőségét és árát tekintve piacképes
3; az elosztási rendszer igazságos.
Az, hogy nekünk (is) működik, az nem érv, az bizonyíték annak, aki kételkedik, hogy lehet-e ezzel egyáltalán pénzt keresni, és hogy neki is sikerülhet-e.
Ha nekünk konkrétan nem működne, attól még az Amway sikeres, és köszöni, jól van. Mostanra a világ legnagyobb direkt értékesítéssel foglalkozó vállalata. A #25 legnagyobb amerikai privát kézben lévő vállalkozás (Forbes). Most előzte le az eddigi piacvezetőt, az Avont, aki azok után, hogy cserbenhagyta sok-sok partnerét, aki erre alapozta a (kiegészítő) jövedelmét, és kivonult Dél-Koreából és Vietnámból, most azt is bejelentette, hogy Írországnak is vége, és további európai piacok következnek.
Az Amway még soha nem vonult ki sehonnan...
Érdemes-e beszállni? :) Ez egy ötezer tonnás tehervonat. Itt van, aki holmi tanulatlan kommentekkel próbálja megállítani. Megmosolyogtató.. Én személy szerint jobb ötletnek tartom felszállni rá. Hátha pont oda tart, ahova szeretnél eljutni. Ingyen van a jegy, és bármikor leszállhatsz.
Egy lényegi állításodat továbbra sem támasztottad alá semmivel, ugyan úgy csak közhelyeket pufogtatsz.
Logikus?
Nézzük a tényeket. Fejből fel tudom sorolni a világ összes valamire való MLM cégét ami fogyasztási cikkeket árul, de a pénzügyi MLM komolyabb szereplői is szinte kapásból a nyelvemen vannak.
Most gondolj bele, mennyi időbe telne összeszedni az ezer fő fölött foglalkoztató, magyarországi érdekeltséggel is rendelkező multinacionális cégeket? A KSH egy komplett apparátusa dolgozik ilyeneken hónapokig, nemhogy összeszámolom az ujjaimon.
Maga a rendszer ennyire logikus csak. A világkereskedelem morzsája, a vállalkozói szféra elenyészően kis része. Valóban működik a maga szintjén, ennek okairól rengeteget írtam már itt, a legegyszerűbben megfogalmazva: az MLM a kereskedelem kockázatos tényezőit áthárítja az alvállalkozóira, ezzel többek között a stabilitást is teremt a cégeknek. Ellentétben a hálózatépítőkkel, de most nem megyek bele részletesen.
A termékek piacképesek?
Ez megint viszonyítás kérdése. Attól, hogy japánban vannak akik fizetnek tinilányok elhordott bugyijaiért, nem nevezném az elhordott bugyit piacképesnek. Valamekkora kereslet szinte bármire van, kérdés, hogy megéri-e rá üzletet építeni.
Az MLM jellemzően a szabad piacon versenyképtelen árukat vonultatja fel. Maga a DS egyik alapvető, és nem alaptalanul kifogásolt eszköze, hogy megfosztja a fogyasztót a választás szabadságától. Ezek ellensúlyozására követelnek meg törvényileg olyanokat, mint az elállási jog, és a visszavásárlási garancia. Nem véletlenül feszegetem pont ezt.
Amúgy pedig, gyakorlatilag az összes MLM cég termékéről részletesen be lehet bizonyítani, hogy piacképtelen, ganodermától aloe verán át vitaminos lekvárig. Nem véletlen, hogy a konkurenciáik 99,9%-a nem MLM rendszerben értékesít(mint ahogyan a világkereskedelem 99,9999%-a).
Az ár piacképessége pedig igazi ínyenc falat, lévén erről a legkönnyebb bizonyítani, hogy ha nem is tisztességtelen, de még ha a minőség nem is, ezen biztosan elbukik a termék. Idézem magam: "Különösebb kertelés nélkül egy tény: az MLM árat emel. Az MLM rendszer elosztási struktúrájából adódóan a termék végső fogyasztói ára jóval magasabb, mint hagyományos értékesítés esetén, mivel a termék árába mindazok jutalékát be kell építeni, akik esetlegesen a fogyasztó és a cég közé hálózatépítői tevékenységük révén beépülnek."
Az elosztási rendszer igazságosságáról pedig annyit, hogy magában a rendszerben rengeteg ellenérdekeltség feszül(erről is sokat írtam már). Nem véletlen szól az ilyen szemináriumok jelentős része a tagok közötti minél barátibb légkör kialakításáról, még csak véletlenül se jusson eszükbe, hogy ilyesmikkel foglalkozzanak. Az egész "együtt megyünk a plusz-plusz-ba", meg "érdekelt vagyok az alattam lévők sikerében" rózsaszín köd ezt szolgálja.
Aranyos a "testvérvonal" kifejezés is. Persze, sokkal jobban hangzik mint a konkurencia.
A nektek működik részt pedig már túltárgyaltam. Továbbra sem érv, pláne nem bizonyít semmit, hogy egy névtelenségről szóló oldalon ezt állítjátok magatokról. Pláne nem bizonyíték arra, hogy másoknak is sikerülhet, hiszen ők már más helyzetben vannak, mint ti(már rosszabb, vagy ha úgy tetszik kevésbé előnyös helyzetben mint ti, hiszen nyilván a ti sikeretek azt jelenti, hogy a piac egy részét már kiaknáztátok, de ezt is ki lehetne fejteni, jóval hosszabban).
Az áámerikán véjjről meg konkrétan csak annyit még, melyik tőzsdén is jegyzik?
Továbbá ugyan úgy várom a választ a korábbi felvetésemre. Attól hogy ilyen gyermeteg módon tudsz vitatkozni, ugye a törölt kommented, még bőven nem lesz igazad.
AD1 ki vallja magát MLM ellenzőnek?
AD2 nem acsarkodás, és főleg nem lenne értelmetlen, ha képesek lennének normálisan vitatkozni. Ez több okból lehetetlen, kezdve azon, hogy maga a rendszer védhetetlen.
AD3 nem beszélünk le senkit a munkájáról, az igazat tálaljuk fel, lehetőleg minél közérthetőbben. Ez szúrja sokak szemét, főleg azokét, akik mások ingyenmunkájából, kapcsolataiból kívánnak profitálni ilyen, és hason ló rendszerek révén.
ITK meg az igazság köszönő viszonyban nincs egymással. A saját vélemény erőltetése nem az igazság, hiába akarjátok úgy beállítani.
Neki az is csak kamu amikor emberek mennek fel a színpadra minden hónapban, mert minősültek valamilyen üzleti szintre.
"Az ár piacképessége pedig igazi ínyenc falat, lévén erről a legkönnyebb bizonyítani, hogy ha nem is tisztességtelen, de még ha a minőség nem is, ezen biztosan elbukik a termék."
Igen, igen. Ariel 100Ft/mosás, Amway 86Ft/mosás. Clin üvegtisztító 650Ft/500ml, Amway 340Ft/500ml. Stb. Az Amway termékekre 3 hónap pénzvisszafizetési garancia van. (Amit még mindig nem próbáltál ki.) A boltiakra nincs. A fentiek végfelhasználói, akciózatlan árak. Valaki nem tudja, miről beszél...
"a rendszerben rengeteg ellenérdekeltség feszül"
Nem, semmi. Az érdekem, hogy minél nagyobb forgalmat csináljak én, és a csapatom. Ha nem akarok egyedül megpusztulni a munkában, akkor kiképzek másokat is, megtanítok mindenre, amit tudok, hiszen részesülök a forgalmukból. Ugyanazt akarjuk én és a csapatom. Nekik minél nagyobb forgalmat.
A testvérvonal nem konkurencia. Nem ismeri az én ismerőseimet.. Örülök a sikerének, hiszen az motiváló az én csapatomnak is.
"a piac egy részét már kiaknáztátok"
igen, az én ismerőseim folyamatosan értesülnek róla. Ők viszont nem a mások ismerősei. Amúgy az sem számítana. Most délelőtt ment el tőlem valaki, aki fél éve hallotta a lehetőséget egy régi motorostól, aki 20 éve csinálja, és milliókat keres belőle. Neki nemet mondott. Velem feltehetőleg jobban tudott azonosulni, ugyanis most érdekli a dolog. Na akkor most mi van?
Tehát hiába mondtam én el bárki ismerősének valaha a lehetőséget, fél év múlva akárki máshoz lehet, hogy csatlakozik.
"Az áámerikán véjjről meg konkrétan csak annyit még, melyik tőzsdén is jegyzik? "
Mondta valaki, hogy tőzsdei cég? Akkor a részvényesek érdekeit kellene képviselnie, és ki lenne téve bugyuta támadásoknak, mint a szerencsétlen Herbalife nem is olyan régen. Ha te csinálnál egy céget, és az olyan jól menne, abban akkora potenciál lenne, te sem akarnád a tulajdonjogát elkótyavetyélni, és tőzsdére vinni azt. Nem?
ITK, hagyjuk már a butaságaidat. (Amúgy valamit félrenéztél, nem az én kommentemet töröltetted.) Azért, mert hangos vagy, még nem lesz igazad.
"az igazat tálaljuk fel"
Igen, jellemző... Az én VÉLEMÉNYEM az igazság. Bizonyítanom semmit nem kell.
A másik véleménye meg hazugság, és aljas érdekből hangoztatja csak. Ha valamit bizonyít, akkor az kamu.
És szerinte a másik vitázik óvodás szinten...:)
"Tehát hiába mondtam én el bárki ismerősének valaha a lehetőséget, fél év múlva akárki máshoz lehet, hogy csatlakozik. "
Aztán lehet, hogy téged is otthagy majd egy hónap múlva felhív, hogy nem-e akarsz egy másik MLM-be belépni és vele dolgozni Vagy ott sem hagy csak elkezd egy másikat is. Igaz egy fenékkel nem lehet két lovat megülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!