Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nuskin mlmbe érdemes belefogni...

Nuskin mlmbe érdemes belefogni? Vagy más mlmbe?

Figyelt kérdés
Nem pályakezdő vagyok már, de jól jönne a mellékes. Ilyenekből lehet még pénzt keresni? Nuskin is, meg a többi régi mlm is keres folyamatosan üzletépítőket, de szerintem ezeket már mindenki ismeri, úgyhogy fölöslegesen dolgoznék velük. Vagy ha mégsem, hát hogyan? Vagy mibe érdemes most belevágni, ami még új?

2012. dec. 18. 14:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/142 A kérdező kommentje:

Olvasgatom itt közben, amiket írtok, több dolog nem világos. A leginkább azt találom furának, hogy ha min. 5 éves kell legyen a cég, akkor a cégek első öt évében kik foglalkoztak vele? És egyáltalán, akkor mégis mivel foglalkozott a cég, egyáltalán életben mitől maradt, ha nem volt nyeresége? Ha pedig volt, nyilván terjeszkedett is, amivel megintcsak a korábban belépők nyertek. Ráadásul öt év alatt ma már egy kontinenst bejár egy valóban sikeres termék, kvázi aki ez után csatlakozik, annak nem marad kiaknázatlan piac....

Kicsit konkrétabban, én sem véletlen a Nuskint említettem, ha most nekiállnék nuskin-ezni, az ismerőseim kb. 100%-ánál csak leégetném magam. Olyat nem ismerek, aki fogyasztaná, de ismerni szerintem mindenki ismeri. Ahhoz, hogy 10 emberből 3 meghallgasson valódi újdonság kéne, és ha innen nézzük gyakorlatilag az összes MLM lejárt lemez. A termék, a körítés, gyakorlatilag mindnél ugyan az.

2012. dec. 21. 00:54
 62/142 anonim ***** válasza:
20%

"Ráadásul öt év alatt ma már egy kontinenst bejár egy valóban sikeres termék, kvázi aki ez után csatlakozik, annak nem marad kiaknázatlan piac.... "

Erről van bármilyen kimutatásod, vagy ezt csak úgy kitaláltad?

Ismered a Newayst? Már több, mint 10 éves cég (pontosabban 25 éves), mégis alig ismeri valaki. És pláne nem járta be egész Európát. Korábban volt magyar képviselete aztán ezt megszüntették, de még mindig működik a cég csak nincs magyar raktár és ügyfélszolgálat így külföldről kell rendelni a termékeket.

Az új vállalkozások 95%-a nem éli meg az 5 évet. Ez igaz az MLM típúsúakra is. Aki új céghez csatlakozik az már csak ezért is nagy kockázatot vállal.

"Olyat nem ismerek, aki fogyasztaná, de ismerni szerintem mindenki ismeri."

Ez a gond, hogy szerinted. Honnan tudod, hogy egyik sem használja amíg meg nem kérdezted, és honnan tudod, hogy mindenki ismeri amíg meg nem kérdezed?

"Ahhoz, hogy 10 emberből 3 meghallgasson valódi újdonság kéne"

Ezt mire alapozod, vagy csak feltételezés?

"ha innen nézzük gyakorlatilag az összes MLM lejárt lemez."

Igen mindig lejárt lemez lesz, de addig is amíg te ezzel nyugtatod magad minden hónapban lesznek olyan emberek akik minősülnek az újabb és újabb szintekre.

Ha pedig már nincs kiaknázatlan piac, akkor hogyan lehetséges, hogy a régi MLM cégekhez mégis újabb és újabb emberek csatlakoznak a mai napig? Akiknek a nagy része vásárló lesz.

2012. dec. 21. 02:32
 63/142 A kérdező kommentje:

Hát ha ezt magyaráznom kell, nem is tudom hol kezdjek hozzá. Nyilván neked sem újdonság, hogy a tömegkommunikáció világát éljük. Ha ezt a környezetet egy vállalkozás nem használja megfelelően öt hónapot sem nagyon él túl, nemhogy öt évet. Kvázi ha valamiben valóban forradalmian új a terméke, legyen az a minősége, ár-érték aránya, bármi egyéb tulajdonsága, a kereslete játszva felmérhető.

A Newayst-ből mit akarsz kihozni? Nincs magyar kirendeltsége, és?

"Ez a gond, hogy szerinted. Honnan tudod, hogy egyik sem használja amíg meg nem kérdezted, és honnan tudod, hogy mindenki ismeri amíg meg nem kérdezed?"

" "Ahhoz, hogy 10 emberből 3 meghallgasson valódi újdonság kéne"

Ezt mire alapozod, vagy csak feltételezés?"

Hát... talán onnan, hogy nem vagyok fogyatékos. Az ismerőseimmel, akikkel ugye egy környezetben mozgunk, egy helyen élünk, igencsak hasonló hatások érnek minket a világból. Nyilván hasonló témákról beszélgetnek egymással is, mint velem. Persze nem tudjuk egymásról kölcsönösen, hogy ki milyen fogkrémmel mossa a fogát, mivel pucolja otthon a zuhanytálcát, vagy éppen kinek honnan van hitele. De egymás világszemléletéről azért lehet némi fogalmunk, és kétlem, hogy minden ismerősöm egy, a magyarországi aktív MLM-ektől mentes, egyfajta virtuális rezervátumban élne. Márpedig az MLM-nél jellemzően csak két szélsőséges fogyasztói magatartás jellemző(pontosan azért mert nem futunk bele úton-útfélen). Akinek a látóterébe került vagy fogyasztja is mert elnyerte a tetszését, vagy pont ellenkezőleg, magasról tesz rá.

"Az új vállalkozások 95%-a nem éli meg az 5 évet. Ez igaz az MLM típúsúakra is. Aki új céghez csatlakozik az már csak ezért is nagy kockázatot vállal."

"Igen mindig lejárt lemez lesz, de addig is amíg te ezzel nyugtatod magad minden hónapban lesznek olyan emberek akik minősülnek az újabb és újabb szintekre."

"Ha pedig már nincs kiaknázatlan piac, akkor hogyan lehetséges, hogy a régi MLM cégekhez mégis újabb és újabb emberek csatlakoznak a mai napig? Akiknek a nagy része vásárló lesz."

Ezek csak tipikus MLM-es frázisok. Te alá tudod ezeket támasztani bármivel?

2012. dec. 21. 04:21
 64/142 anonim ***** válasza:
7%
az a baj, kérdező, hogy te nem is kérdezel igazából. így aztán felesleges is válaszolni. nem neked való az mlm, hagyd meg azt másnak, te pedig legyél sikeres az élet más területén! sok szerencsét! tényleg!
2012. dec. 21. 08:24
 65/142 anonim ***** válasza:
27%

""Az új vállalkozások 95%-a nem éli meg az 5 évet. Ez igaz az MLM típúsúakra is. Aki új céghez csatlakozik az már csak ezért is nagy kockázatot vállal."

Ez MLM frázis? LOL Húúúú te tényleg ennyire nem vagy képben az új vállalkozások életképességét illetően?

Akkor olvassál nem én találtam ki.

[link]

"Igen mindig lejárt lemez lesz, de addig is amíg te ezzel nyugtatod magad minden hónapban lesznek olyan emberek akik minősülnek az újabb és újabb szintekre."

"Ha pedig már nincs kiaknázatlan piac, akkor hogyan lehetséges, hogy a régi MLM cégekhez mégis újabb és újabb emberek csatlakoznak a mai napig? Akiknek a nagy része vásárló lesz."

Elmész pár rendezvényre és láthatod az új embereket.

De a fantasztikus érvrendszereddel ami csupa feltételezésre épül nem lehet vitatkozni, mindenben igazad van. Az MLM egy hanyatló üzletág főleg a Nuskin és nem érdemes vele foglalkozni. Meg is mondom a Nuskines ismerősömnek, hogy "Petya hagyd abba ez már senkit sem érdekel."

Mivel én nem a Nuskinnél vagyok így adok magunknak még egy kis időt, bár ez a cég már régebbi. De ma úgyis világvége van, szóval végülis lényegtelen. :)

Előző. Igazad van.

2012. dec. 21. 12:07
 66/142 anonim ***** válasza:
25%

Még ami eszembe jutott. Ma elég nehéz 5 évnél fiatalabb MLM céget találni. Az egyetlen ami az elmúlt 5 évben alakult Európában az az Orgnic Mission, de azzal is komoly megbízhatósági problémák vannak.

Egyébként milyen érdekes, hogy 3 év alatt, mindössze 3 országba jutott csak el. 5 év alatt egy egész kontinens? Pffff :D :D :D

2012. dec. 21. 12:11
 67/142 A kérdező kommentje:

64. De, kérdezek, csak nem elégszem meg a közhelyekkel. Ha pedig valódi válaszokat nem kapok, akkor biztos bennem van a hiba. Értem én

k.géza

Igen, az egy MLM frázis. Attól, hogy próbálsz intellektuálisan fölém helyezkedni azáltal, hogy tájékozatlannak titulálsz, még nem támasztottad alá az állításod. A taktikád is tipikusan az MLM-esekre jellemző. Neked nem kell kimutatásokkal, vagy bármi egyébbel alátámasztani, amit állítasz, ellenben a másiknak csak feltételezései lehetnek. És ennyi erővel a blikk.hu-t is linkelhetted volna, ez az oldal semmit nem támaszt alá.

Nos igen, a rendezvények. És azt honnan fogom tudni, hogy azok ott mind újak, és ezután bent is maradnak a cégben? Mert tőlem aztán akárkik lehetnek, akiket életükben egyszer odarángatott valami hithű ismerős, és többet a közelébe nem mennek.

Az Orgnic Mission próbálkozásra szintén csak kérdezni tudok, mint a Newasyt-re. Ez volt az, amelyik több ezer forintos áron próbált lekvárt terjeszteni? Vagy ez volt az a Nuskin klón ami még "eredetije" árait is túlszárnyalta? Ezek ugyanis eleve elvetélt próbálkozások, max. alternatívát kínáltak a már jóval stabilabb lábakon álló konkurenciának. Az ilyenek még szép, hogy nem terjeszkednek sehová - értsd, ezzel, meg a sok széles vigyort szimbolizáló "D" betűvel újfent nem mondtál semmit.

Széljegyzetként illik ide: egy vállalkozás kizárólag terjeszkedési fázisban keres új belépőket, ha úgy tetszik tagokat. Ha egy régióban stabilnak tekintünk egy céget, annak pont az az egyik ismérve, hogy kiépített (üzleti) hálózattal rendelkezik. Az MLM rendszer általatok felvázolt logikája ezzel homlokegyenest ellenkezik, hiszen a stabilitás bizonyítékaként pont a folyamatos új érdeklődést jelölitek meg. Direkt nem térek ti a pilótajátékos párhuzamra, és szerintem könnyen belátható, hogy a kiaknázatlan szabad keresletet egy cég erényének beállítani eléggé paradox.

És ha már a példákat annyira szereted, Fornetti. A pékáru mennyire számít forradalmi újdonságnak? Mégis, kis túlzással a cégalapítások, hatósági engedélyezések sebességével terjedt el egész európában.

Öt év nagyon nagy idő egy vállalkozásnak, bőven túlmutat az életképessége próbáján. Ami ennyi idő alatt nem aknázza ki a piacait, az valamit nagyon rosszul csinál.

2012. dec. 21. 15:31
 68/142 anonim ***** válasza:
24%

Rendben meghajlok nagyságod előtt. Mi mindent csak feltételezésekre és frázisokra alapozunk és az MLM hanyatlik nem is fog tovább működni, mert ezt az okosok mindig megmondják.

Viszlát, további jó önigazolást!

2012. dec. 21. 15:42
 69/142 anonim ***** válasza:
29%

"további jó önigazolást"

:)

Mindenkinek igaza van. Ennek a megvitatásához nincs szükség a gyakorira.

2012. dec. 21. 17:58
 70/142 anonim ***** válasza:
68%

Igazából senkinek nincs igaza. Egy csomó egymással ellentétes állítás van, mert az egyik oldal nem hajlandó érdemi vitára.

De egyébként biztos nem azért mert nincsenek érveik, meg mert az állításaik mögött nincsenek valódi tények. Csak nem hajlandók rá.

2012. dec. 21. 23:56
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!