Nuskin mlmbe érdemes belefogni? Vagy más mlmbe?
IceTruckKiller
Nem, nem csak erről kell beszélni.
Viszont az emberi elme úgy működik, hogyha magának valamit bizonyítani akar akkor arra talál is bizonyítékot. Sőt az ellenkezőjére is.
És a magyarokra meg különösen jellemző, hogy mindenből csak a negatívumot emelik ki. Állandóan panaszkodnak mindenre, semmi sem jó nekik.
Továbbá a legtöbb ember a legkevésbé sem objektív. Lásd az 54%-ost. Azt sem tudja, hogy mi az MLM és csak írkálja a rengeteg baromságot.
Kevesen értik meg az MLM lényegét és csak nagyon kevesen hajlandóak azért tenni, hogy pénzt is keressenek vele.
Ha elolvasod a linken található szakdolgozatot akkor világossá válik, hogy sokan csak elvannak az ilyen rendszerekben, de nem dolgoznak vagy csak dolgozgatnak. Ez úgy kb kiteszi a rendszer össz létszámának a 95-97%-át.
Belőlük lesznek a vásárlók vagy akik csak az első két üzleti szintet érik el. (ez hálózattól függ, hogy mennyi és milyen szintre minősülnek). Ők nem a pénzért csinálják, sőt akik a csúcson vannak azok nagy része sem a pénz miatt csinálja.
Tudom ezt nehéz megérteni nekem majdnem ÖT évembe telt mire megértettem.
Most gondolj bele, hogy aki kívülálló az mennyire értheti ezt.
Ismerek olyat aki már 4 éve ismeri az adott céget, de mégsem tudja, hogy hogyan kell eljutni a második üzleti szintre. Ő sima vásárló nála az üzletépítés kb annyiból állt, hogy megkeresett kb 8-10 embert. És ebbe tartozik a legtöbb tag.
Akik átlagosan sikeresek (ez az átlagos ez szubjektív legalább havi 500e Ft-os jövedelem) azok legalább 200 embert megkerestek ezzel. Nos erre csak nagyon kevesen hajlandóak. Ezek között is van olyan akinek az első 126 ember nemet mondott már a telefonban, most mégis jóval 500e felett van a jövedelme.
Vannak olyan emberek akik évekig, akár 8-10 évig is elvegetálnak, mint vásárlók, néha dolgozgatnak aztán történik valami az életükben pl kirúgják a munkahelyükről és ekkor mivel gyors megoldást keresnek elkezdenek komolyan foglalkozni az MLM-el.
Én eddig szinte mindig azt tapasztaltam, hogy akik nem értek el semmit eredményt azok nem is dolgoztak szinte semmit sem. Vagy nem rendszeresen. Az nem rendszeres, hogy pár havonta megkeres valaki 4-5 embert. Egyszer megnéztük az egyik munkatársamnak a statisztikáját és kiderült, hogy átlagosan 2 hetente keresett meg EGY embert két év alatt. Így nem lehet dolgozni és nem is lehet eredményt elérni. Lett néhány munkatársa akik már azóta mással foglalkoznak, meg pár vásárlója, de azok is elkoptak, mert azokkal sem foglalkozott.
Most valamiért elkezdett rendesen dolgozni és épp azon vagyunk, hogy még decemberben meglegyen neki a következő üzleti szint. De most nem is kéthetente keres meg egy embert hanem hetente 8-10-et.
54%.os te is remekül copypastezel, márha a sztereotíp hülyeségekről beszélünk.
Konkrétumot még mindig nem írtál, csak a piramisjátékos hülyeségeket hajtogatod amiknek közük nincs az MLM-hez. Bár azt sem vagy képes felfogni, hogy mitől MLM az MLM.
-
IceTruckKiller:
Nálunk kint van több terméke is az egyik gyógyszertárban, és nem csak a Nuskinnek hanem láttam más MLM cégek termékeit is a kirakatban. A Lifepak tuti ott volt meg még más termékei is.
Majd ha valamikor arra járok megint akkor lefényképezem.
"Továbbá a legtöbb ember a legkevésbé sem objektív. Lásd az 54%-ost. Azt sem tudja, hogy mi az MLM és csak írkálja a rengeteg baromságot."
Veled ellentétben én legalább utána is néztem a témának, amihez hozzászólok, és alá is tudtam támasztani, hogy mi a baj vele. Hogy szerinted "rengeteg baromság", arról nem tehetek, lásd gravitáció-példa. Tudom, hazudik mindenki, kívülállók, azt se tudják mi az, mörr-börr, mörr-börr, nektek van igazatok, éljen a Szent MLM, blablabla. Annyira egyformák vagytok, kb. mintha ugyanazzal az 1 emberrel kommunikálnék.
Nagyvonalakban felvázoltad a rendszer lehetséges elméleti működését, ami eddig is teljesen nyilvánvaló volt, köszönjük Nyilvánvaló Kapitány. A gond csak az, hogy ezzel nyitott kapukat döngetsz, és magyarázatot továbbra sem kínál arra, hogy miért van a sikeres-sikertelen emberek aránya közt ilyen bazinagy különbség.
"54%.os te is remekül copypastezel, márha a sztereotíp hülyeségekről beszélünk.
Konkrétumot még mindig nem írtál, csak a piramisjátékos hülyeségeket hajtogatod amiknek közük nincs az MLM-hez. Bár azt sem vagy képes felfogni, hogy mitől MLM az MLM."
... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Te most szerecsenmosdatsz, vagy tényleg ennyire nem vagy tisztában az MLM rendszerrel?
Na, vegyél szépen egy fehér A4 papírt, rajzold fel egyik oldalára a piramisjáték rendszerét, a másik oldalára az MLM rendszert. Aztán kezdj el különbségeket keresgélni köztük, szerintem igen hamar végzel.
Erről ennyit, hogy mennyi köze van a kettőnek egymáshoz. A többire már nem is reagálok, mert nincs értelme.
Valóban, azok felett valamiért elsiklottam, úgyhogy jogos. Azonban ezeket az eseteket szerinted mennyire lehet egy kalap alá venni, mondjuk a Nuskinnel, vagy akár az MLM-ek ősanyjával, az Amwayel?
Tribuszerné esetéről pedig annyit, hogy ha ezeket valamiféle skálán el kéne helyezni, úgy Tribuszerné és az MLM közé még helyet kéne szorítani a hagyományos pilótajátéknak és az ingatlanszövetkezeti lehúzásoknak. Kvázi van azért távolság a kettő között. De ezt inkább hagyjuk, mert ez itt nagyon off-téma.
Azért sem a Nuskin, se az Amway nem ártatlan báránykák. Az Amway konkrétan kétszer is volt perelve piramisjáték szervezése miatt (oké, felmentették, mert pénz beszél). Ezeknél legalább az a kockázat nincs meg, hogy a főkolompos egyszercsak összedönti az egész piramist, és lelép a tagok pénzével. A "kishalakkal" ez napi rendszerességgel megesik, a termék abszolút nem garancia a törvényességre.
Nagyon hasonló a fogyasztói csoportok ügyéhez is, amit idén végre a GVH be is tiltatott.
Azért, mert valakit beperelnek még nem jelenti azt, hogy bűnös.
Ezeknek a csalásoknak meg pont az a lényege, hogy a megtévesztésre épül. Vagyis elhiteti veled, hogy MLM, de mégsem az.
Attól, hogy két dolog nagyon hasonlít egymásra attól még nem lesz ugyanaz. De te pont, hogy nem nézed a részleteket csak felületesen felrajzolsz két ábrát és kész rámondod, hogy ez a kettő ugyanaz. Na ez a nevetséges.
Szerencsére a bíróságok megvizsgálták a részleteket is.
De igen tudjuk az MLM cégek mindenhol lefizetnek mindenkit. Csak azt nem értem, hogy olyan cégek akiknek jóval nagyobb a költségvetésük miért nem tudják lefizetni a bíróságot meg a zsarukat meg mindenkit? Őket miért büntetik meg?
Vagy éppen azt sem értem, hogy a botanoo ha már ezt hoztad fel miért nem tudta lefizetni a bíróságot? Vagy épp bármelyik piramisjátékról megkérdezhetném ugyanezt, amik csak 2-3 évig működtek. Valahogy az MLM cégek mindig működnek a piramisjátékokkal szemben. A megoldás a részletekben rejlik, amit a hozzád hasonlók sosem néznek. Ti csak felrajzoljátpk a két ábrát és kész máris el van döntve, hogy a kettő egy és ugyanaz.
"Azért, mert valakit beperelnek még nem jelenti azt, hogy bűnös."
Ez igaz. Na de kétszer megbotlani ugyanabba a kőbe? Azért ez...
"De te pont, hogy nem nézed a részleteket csak felületesen felrajzolsz két ábrát és kész rámondod, hogy ez a kettő ugyanaz. Na ez a nevetséges."
Azt írtam, a RENDSZERE ugyanaz! A felépítése! Ez nem nevetséges, ez tény.
Azt se írtam, hogy minden MLM cég élhet a megvesztegetés eszközével. A kicsik nyilván azért buknak be, mert nem. A nagyok viszont igen. Egy nem törvényes Bt. nyilván nem tudja megtenni azt, amit egy nem törvényes Rt. Ha jól emlékszem, azt is írtam, hogy a 2-3 éves MLM-partyk gyakorlatilag csak arra jók, hogy amint összegyűlt a tagokból elég jövedelem, a szervező fogja magát és meglép a lóvéval. És mivel a kishalak szándékosan nincsenek bejegyezve a cégbíróságon, az illető vidáman megléphet a zsozsóval, mert azt sem tudják róla, kicsoda.
A részletekbe is belementem elég aprólékosan, többek közt megállapítottam, hogy az MLM-termékek nevetségesen túl vannak árazva, és képtelen marhaságokkal adják el őket. Biztosan jók, mint egy márkás termék, de ha ötször annyiba kerülnek, akkor inkább a márkásat fogom megvenni. A gazdasági válság, és a nyomor közepette, amibe a szeretett kormány taszította a népet, az emberek nagyrészének nincs pénze ötszörös összeget kiadni egy termékért, amiről soha nem is hallott. Zsákbamacskának ez egy kicsit drága azért, szerintem te se vennél első szóra csak úgy bárkitől valamit, ami még sokba is kerül azzal a megokolással hogy "biztos jó". Többek közt ezért se életképes hosszútávon az MLM, mert az embereknek nincs pénzük, ami táplálhatná a rendszert.
"Veled ellentétben én legalább utána is néztem a témának, amihez hozzászólok"
Azt látom. :DD :DD Olyan helyen ahová szintén olyanok írnak akik annyira értenek hozzá, mint te. :)
Ha az autómmal gond van, akkor nem a henteshez viszem az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!