Nuskin mlmbe érdemes belefogni? Vagy más mlmbe?
Az USA-ban vannak a legszigorúbb jogi szabályozások az MLM-re.
Itt sem csak a szépet és a jót írják le. Ha jól emlékszem akkor itt részletesen le van írva az USA jogi szabályozása is az MLMre vonatkozóan.
k.géza, azt írtad, összemosom az MLM-et a piramisjátékkal, és hogy a kettő nem ugyanaz. Nyilván nem ugyanaz, de többnyire ez csak utólag fog kiderülni, és CSAK ezért nincs értelme belépni.
Azt se írtam hogy együtt dolgoznánk :) azért olyan jóban még nem vagyunk :D Azt írtam, ha alapszinten, magánszemélynek termel annyi profitot, hogy a mindennapi élethez meglegyen a zsozsó, és megéri-e a hagyományos munkát erre átváltani.
Azt írtad, már jó ideje csinálod, és hogy vállalkozó vagy. Érdekelne, hogy buktál-e vele az eltelt 5 évben, vagy egyáltalán milyen grafikon rajzolható fel a befolyt jövedelemből. Már csak azért is, hogy lásd, nem trollkodok, hanem tényleg érdekelnek a válaszok.
"k.géza válasza:
Elég felületesek az ismereteid. 1959-ben lett MLM az Amway korábban nem úgy működött.Az Amway már ekkor működött és csak később vásárolta meg a Nutrilite-ot, amivel bővítette a termékpalettát."
Ki kell emeljem hol égetted be magad?
ma 03:43
A per dátumát elnéztem. De te meg nem nézted amiket linkeltem.
Szerinted ez mi?
"Amway was founded in 1959 by"
Továbbá:
"1959-ben felfedeztek egy környezetbarát tisztítószert, amelyben az alapítók komoly fantáziát látva és megvásárolva annak forgalmazási jogát létrehozták az „amerikai módszert” (American Way), a későbbi Amway Corporation-t. Az alapítók számára fontos volt egy megfelelő és motiváló kompenzációs terv kidolgozása, amely az értékesítők által létrehozott forgalom függvényében fizet jutalékot,"
Vagyis az MLM koncepciós tervet csak 1959-ben vagy legalábbis előtte dolgozták ki.
A Nutrilite amiből az Amway alapítói kiváltak az nem MLM-ben működött.
Ez a cikk meg kb. egy fos.
Ne zavarjon senkit, hogy a piramisjáték már évtizedes múlttal, és becses hagyományokkal rendelkezett amikor az MLM megszületett - bár inkább kialakult. Ponzi már meg is halt ekkorra, de persze pontosság, tárgyilagosság...
Tehát sugalljuk azt a sok parasztnak, hogy a MLM adta az ötletet a csalóknak a piramisjáték kitalálásához, még csak véletlenül sem fordítva! És ezt be is fogja venni, aki ugyebár felületes, aki meg utánanéz.... :)
Nem, nem csak a dátumot nézted el. Korábban konkrétan kijelentetted, hogy az Amway 1959-ben átalakult MLM céggé("1959-ben lett MLM az Amway korábban nem úgy működött").
Továbbá nem az Amway-é volt az első MLM "koncepciós" terv. Merő szemétségből nem írom most le, de annyit segítek, 1959-ben ez a terv már pont nem járt gyerekcipőben. :)
Pilótajáték a feketebárány
Az MLM sikeres és egyre nagyobb teret hódító növekedése az illegális üzletek képviselőit is cselekvésre ösztönözte. Cherles Ponzi jóvoltából megszületett a pilótajáték, vagy más néven piramisjáték a piacon. A termékalapot mellőzve a multi level marketing értékesítési jutalékrendszerét manipulálva gyors meggazdagodási lehetőséget kínált az embereknek a Ponzi féle vállalkozás, amely hatalmas kamatot ígért már pár hetes befektetés esetén is. A felelőtlen és megalapozatlan ígérgetések, valamint az általa létrehozott rendszer hiányosságai a vállalkozása összeomlásához vezetett.
Ki is emelem:
"Az MLM ... az illegális üzletek képviselőit is cselekvésre ösztönözte. Cherles Ponzi jóvoltából megszületett a pilótajáték ... . A termékalapot mellőzve a multi level marketing értékesítési jutalékrendszerét manipulálva gyors meggazdagodási lehetőséget kínált az embereknek a Ponzi féle vállalkozás."
Persze, csak én látom ám bele....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!