Lehetnék stílusos, hogy "like"-olja az, aki egyet ért velem. Ti nem unjátok a folyton robotot, hogy amit megkerestek, el is költöttök, elviszi a rezsi? stbstb?? Nem unjátok, hogy gyárban melóztok kevés pénzért? Most nem azért írok, hogy írjátok, hogy de nincs más meg ilyenek. Ha van az embernek megtakarítva pénze. Nincs valami jó ötlet amibe érdemes belefektetni? Nekem van valamennyi és most pl hogy melónélküli lettem, keservesen várom azt, amikor már hozzá kell nyúlni. És itt már nem a számlaszámon lévőt értem, mert azt már két hónapja, úgy, hogy jön egy kis járadékom felélem. érdemes pár százezret aranyba fektetni? vagy van értelme annak is? várni, hogy mikor van jó gramm átvételi árja, és ilyenkor megvenni amikor mondjuk ballagási akciók vannak? Nem vagyok gazdag, de szakmámba nincs lehetőség, viszont gyárakba, ahol egymást ölik az emberek már unok lenni. ( nincs családom vagy ilyesmi, tehát magamnak tartozok elszámolással ezen a téren. Ötletek?
Ez a fektessünk aranyba láz már elég régen haszontalan butaság.
Az meg örök szabály, hogy a kis összegű befektetés kis összegű hasznot hoz.
Számolj így:
X = a havi jövedelem amire szükséged lenne befektetésből
12x *5= befektetendő összeg
Vagyis ha havi ~100.000 ft jövedelemre vágysz befektetésből akkor ahhoz optimális befektetés mellett is szükség van 6.000.000 Ft tőkére. Ez hoz durván 1.200.000 ft / évet - ami ugye 20%, tehát igencsak jó hozam.
Ha ezt megspékeled azzal, hogy a 6.000.000 ft tőkének ~8% az inflációja / év, ami 480.000 Ft, ezt pedig benn kéne hagynod a tőkédben minden évben, hogy ne értéktelenedjen el a befektetésed pár év alatt. Így a havi 100e forintod mindjárt csak 60e forint.
2012. ápr. 29. 20:43
2/16 A kérdező kommentje:
:D na igen. de hát kinek van ennyi? tom hogy van akinek van, de én ilyan egy millióra gondoltam, alig termel valamit évente. egy rakás xar. :S
2012. ápr. 29. 20:55
3/16 anonim válasza:
Hát igen, 1 millióból ki tudsz hozni kb. 10e forintot havonta reálisan.
Biztos lesz, akinek van tuti ajánlata, hogy majd 2 hét alatt megduplázza csak add neki oda a lóvét előre...
2012. ápr. 29. 20:57
4/16 A kérdező kommentje:
áh nincs az tízes egy hónapban amúgy. még ha annyi volna...
az meg tudod ki adná oda másnak a hülyeségre.
2012. ápr. 29. 21:01
5/16 anonim válasza:
Belefogni? Ez kicsit úgy hangzik mint belenyúlni a darálóba hátha valami jó sül ki belőle :) Szerintem ha a pénzedet szeretnéd dolgoztatni, akkor a tájékozódásba érdemes komolyan "belefogni". Meg kell tanulnod nem átlagosan gondolkodni ha szeretnél nem átlagosan élni és pénzt keresni. Az igazság odaát van :)
2012. ápr. 30. 11:16
6/16 A kérdező kommentje:
Igen. Csak ezért nehéz ez, mert pl ha nem nyerted vagy örökölted a pénzt, akkor nehezebben forgatod olyanba, ami nem biztos, hogy összejön, rossz üzlet is lehet. Mondjuk ha ezt egy év alatt tudtam volna összegyűjteni még azt mondom, hogy na ennyit megér, megpróbálni. az a baj, hogy ha azt nézzük, hogy mondjuk valami üzletbe belekezdeni, de átgondoltam már, ha mondjuk nem jó a dolog amit mondjuk eladnék meg forgalmaznék vagy ilyesmi és jönnének reklamálni, én az a baj, hogy csak a tuti jóba szeretek, merek belefogni és ez tudom, nem jó felfogás amúgy. Ötven millával vagy akár tízzel is, én csodákat művelnék szerintem.
2012. ápr. 30. 12:27
7/16 anonim válasza:
3 út:
1.-> Tanulj, szerezz legalább két egymáshoz szakmailag közel álló diplomát, tanulj nyelveket: tengődő pályakezdővé válsz, jó, ha nettóba megkapsz 120-150 ezret...
2.->Valakinek a valakije vagy, csókos vagy: szerzel egy zsíros állást, akár vezetői pozícióban egyből!
3.-> bűnözésből tartod fenn magad, természetesen itt is szükséges bizonyos kapcsolatrendszer...: 80%, hogy börtönben kötsz ki
2012. máj. 3. 08:38
8/16 A kérdező kommentje:
Az első dolog amit írtál utolsó azon vagyok épp. én nettó 150-nek nagyon is örülnék.... bár lenne
2012. máj. 3. 08:52
9/16 anonim válasza:
addig kellett volna ezen gondolkodni míg volt állásod, és e mellé kiépíteni valamit.
Arany vásárlás már hülyeség, 5 éve kellett volna venni pár 100 kg-ot.
2012. máj. 7. 19:33
10/16 A kérdező kommentje:
Jó ez azért bonyolultabb. ez a melóhely elhagyás. több kg aranyat meg eleve gazdagok vesznek meg, én nem évtizedekre akarok ezzel tartalékolni, hanem nyerni rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!