Melyik a jobb minőségű? A vinyl lemez, vagy a CD? Melyik gyűjtésébe érdemes belefogni?
Figyelt kérdés
Vinyl lemez lejátszóm nincs, illetve pénzem sem rá. Viszont tetszik, hogy olyan nagyok. Azt hallottam, a hangzásuk is jobb.2012. ápr. 27. 17:36
1/3 anonim válasza:
A vinyl lemeznek jobb a hangzása, viszont vannak hátrányai is! Legelőször az, hogy hamar tönkremegy - minden használat után egyre nagyobb a zaj, a sercegés - ellentétbe az mp3al, az mindig ugyanúgy szól! A vinyl sokkal drágább - szánom-bánom, de én még mp3-ért nem fizettem! Viszont már nem is lehet, nyugaton néhány hete szünt meg a CD albumok kiadása! Szerintem se vinylt, se CD-t ne gyűjts, vegyél mp3 lejátszót, egy 16 Gb-os memokártyával és gyűjtsd arra a zenéket!
2/3 anonim válasza:
Gyűjteni gyűjthetsz amit jól esik, sokan gyűjtenek lemezeket is, cd-ket is, kazettákat és diafilmet, mindenféle régi dolgot.
3/3 anonim válasza:
Ez zenei orientáltságtól is függ. Ha pl. komoly zenét hallgatsz akkor tonnaszámra vehetsz szinte érintetlen vinyl-t fillérekért . Tehát érdemes behatárolni tényleg milyen zene stílusok azok amik tetszenek és akkor el lehet kezdeni antikváriumokban lemezboltokban bolhapiacokon és online pl. vaterán lemezeket keresni. De persze nyugodtan mehet az mp3 gyűjtés is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!