Elkezdjem tanítani? Esetleg érdemes belefogni?
Szerintem igen.
Klikker a boltban tudsz venni.
szerintem nyugodtan elkezdheted,ha van hozzá kedved.
Klikkert a legtöbb kutyás boltban árulnak, de interneten is tudsz rendelni, sok kutyás bolt közül válogathatsz.
Dog dancing trükköket pedig a youtube-on rengeteget találsz.
Ha rákeresel a googlben a dog dancing-ra ott is sok jó dolgot találhatsz. Ja és a netboardon van dog dancing-os topic. Ott nyugodtan kérdezősködhetsz, biztosan fognak segíteni és ötletet is adnak a tanításhoz.
Jó gyakorlást és sok sikert :-)
Igen. A kutyának is nagyon jó, ha kicsit dolgozhat, a kapcsolatotokat is nagyban erősíti és még el is fárad tőle az eb. Emellett az nagyon jellemző, hogy a klikkeres kutyák élnek, halnak a tanulásért, munkáért.
Én is klikker párti vagyok, ez a leghatékonyabb tanítási módszer, de hozzá mindenképp olvasd el ezt: [link]
Egyébként fressnapfban, nagyobb boltokban mindenhol van klikker.
A feladatok tanításához rengeteg videót találsz youtube-on, csak írd be, hogy clicker training és a feladat nevét. De ha elakadsz valamivel, itt is sokan tudnak segíteni.
Most 10 év körüli menhelyi tacsival bemutatózik egyik barátom. 8 éves körül volt, mikor kihozta, és olyan trükköket tud a kutya, hogy simán mehetnének bármilyen versenyre.
Ezzel csak azt akartam írni, hogy soha sem késő elkezdeni. A fontos, hogy főleg az elején, míg a kutya bele nem rázódik a tanulás élvezetébe, legyél nagyon türelmes és ne várj el sokat tőle. Eleinte mindig csak keveset tanítsd.
És a legfontosabb szabályok: tanítás közben tilos büntetni és szigorúan mindig akkor hagyd abba a feladat gyakorlását/tanítását, mikor a legjobban élvezi a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!