Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » érdemes -e belefogni kutyateny...

érdemes -e belefogni kutyatenyésztésbe, és ha igen melyik lehet a legkeresettebb fajta?

Figyelt kérdés
2011. márc. 23. 09:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értem az ilyen embereket mint te kérdező... Komolyan ennyire hülyék vagytok? :S
2011. márc. 23. 09:54
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
A legkeresettebb fajta: plüsskutya. Ebből adják el a legtöbbet a világban.
2011. márc. 23. 10:13
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Ha anyagilag gondolod akkor nem érdemes! Te szerintem szaporítani akarsz, mert a tenyésztés nem úgy megy, hogy melyik a legkeresetebb fajta, mert akkor azt tenyésztem, hanem úgy működik, hogy azért tenyésztek egy fajtát, mert szeretem és nagyon sok mindent tudok róla, eljárok vele kiállításra (külföldre is), tenyésszemlére, egészségügyi szűrésekre, stb. És csomó pénzt ráköltök jó kutyákra, hogy a választott fajtám még szebb, még egészségesebb legyen! Nagyvonalakban ennyi.
2011. márc. 23. 10:17
 4/6 xnorkax ***** válasza:
100%

Egy igazi tenyésztő nem az alapján választ kutyafajtát tenyésztéshez, hogy melyik a legdivatosabb manapság. Hanem egy bizonyos fajta szeretete miatt.

Én azt nem nevezném tenyésztésnek, amit a szaporítók művelnek. Remélem te nem állsz be a sorba és nem fogsz kiskutyákat gyártani anyagi okok miatt.

2011. márc. 23. 15:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez a dolog kb. így megy az intézkedések után:

-Kiválasztasz egy kan(fiú) és egy szuka(lány) kutyát,akik

kiegyensúlyozzák(kijavítják,kiegészítik)a másik kutya hibáit.

-Jó minőségű táppal eteted őket.Tanítod őket,neveled őket.Ápolod őket.Elviszed őket versenyekre,hogy minél több szép eredményük legyen.(így többet érnek majd a kölykeik)

-Mikor már minden eddigi lépés megvolt,ivarérettek,felkészültek,és a szuka kutya tüzelni kezd összeengeded őket.

-A szuka kutyát elviszed állatorvoshoz,hogy megtudd vemhes-e.Ha igen mindent előkészítesz a kiskutyák számára(pl.Előkészítesz egy szobát számukra.Fekvőhelyet készítesz,csináltatsz számukra és az anyjuk számára,ezt akár a vemhesség előtt is lehet.Biztosítod nekik a megfelelő hőmérsékletet.)

-Ha megszülettek,gondoskodj arról,hogy három óránként szopjanak az anyjukból.

Ha ezek közül a feltételek közül az egyiket nem tudod biztosítani ne is kezdj bele.Ami a pénzt illeti sokat kell beleadni,főállásban meg 50% lenne az esély arra,hogy megélhetnél belőle,vagy bírnád.

2012. ápr. 24. 15:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Melyik a legkeresettebb kutyafajta?Ezek szerint téged csak a pénz érdekel, mikor meg már nem tudsz több almot lehozni a szukával kiteszed az utcára,had haljon éhen...Ez nem tenyésztés, még nem is szaporítás, ez állatkínzás!!!Hogy lehet valaki ilyen szívtelen?már nem találtál olyan munkát amibe nem kell dolgozni és a keverék kutyákért kapsz 20-ezer forintot?Ha rendes TENYÉSZTŐ (NEM SZAPORÍTÓ!) akarsz lenni ahoz kell néhány millió és rengeteg türelem.Ezért kell néhány millió:jó minőségű kiskutya 100-ezernél kezdődik,kiállítás belföldön több 100-ezer forint,kiállítás külföldön kb 1 millió,fedeztetés szintén egy millió,állatorvosi vizsgálatok+ultrahang kétszer 50-ezer,kicsiknek csipp+oltás+féreghajtás+törzskönyv 20-ezer
2013. dec. 10. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!