Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet az, hogy a fodrászo...

Hogy lehet az, hogy a fodrászok ilyen drágán vállalják a hajvágást?

Figyelt kérdés
Negyed órás hajvágásért a fodrászom elkér 4000 ftot. (középiskolás fiú vagyok). Szabadidőmben iskola mellett vállalok ismerősöknél alkalmi munkákat, pl. fabehordás, fűnyírás!!! Ahol 500 ftot szoktam kapni óránként. Miért ilyen drága egy fodrász, amikor én nyáron a napon dolgozva 500 ftot kapok egy órás munkáért, amikor a fodrász 10-15 perc alatt sokkal többet keres mint én egy óra alatt?
tegnap 08:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
50%

29-es vagyok.

32: Annyira egyszerű dologról van szó, hogy évi 12 millió a bevételem. (lehetne több is, de alanyi adómentes akarok maradni és kell az a heti 2 szabadnap)

32, 33: Persze, a piac szabályoz. De MI határozzuk meg, hogy egy adott skálán mennyiért vállaljuk a szolgáltatást. Egyik fodrásznál 2000 Ft a hajváság, másiknál 4000 Ft. Az ügyfelek döntenek arról, hogy kihez mennek. Lehet valaki olcsó, de nem feltétlenül hozzá fognak menni az emberek. Nálam is vannak olcsóbbak, mégis annyi megkeresésem van, hogy már vissza kell mondanom párat, mert nincs kapacitásom.

Ha kevéslem a bevételem, akkor árat emelek. Aztán majd kiderül, hogy lesz-e elég meló. Ha valaki jó, akkor lesz. Én is olcsón kezdtem, de emeltem, mert több pénz kellett. 25 ügyfélből 1 elment, jött helyette 4 új.

Nekem ez a tapasztalatom. Sokan itt a PIACOT hajtogatjátok, de ha ügyfelekkel foglalkozunk, akkor a szimpátia is szükséges, a korrektség, csak akkor fognak neked többet fizetni, ha kedvelnek és elégedettek a munkáddal. Ahhoz pedig, hogy ügyfeleket találj hírdetések is kellenek, saját honlap stb.

Nem tudom, hogy itt hányan vállalkozók, de én végigmentem a folyamaton, tapasztalatból beszélek. Fel lehet háborodni, hogy mit képzelnek a vállalkozók, mennyi pénzt elkérnek erre-arra, de nem muszáj igénybe venni a szolgáltatásokat. Majd más igénybe veszi. Ha egy vállalkozónak nem lesznek ügyfelei, akkor vagy abbahagyja, vagy megelégszik kevesebbel.

tegnap 13:47
 42/79 anonim ***** válasza:
76%
És nem tudom mi a baj azzal, hogy egyszemélyes E.V vagyok, a fodrászok, körmösök, stb. nagy része az, és most róluk beszélgetünk.
tegnap 13:53
 43/79 anonim ***** válasza:
0%

#41 -#42

Nincsen semmi gond.

"32: Annyira egyszerű dologról van szó, hogy évi 12 millió a bevételem. (lehetne több is, de alanyi adómentes akarok maradni és kell az a heti 2 szabadnap"

Na. Pont, ahogy sejtettem.

Csak az egyszemélyes E.V-t havi 1 millió BEVÉTELLEL ne állítsd már be úgy, hogy az annyira profi és te mindent is tudsz.

Nem olyan sok pénz az.

tegnap 14:02
 44/79 anonim ***** válasza:
43%

Ráadásul ez a felállás inkább számlás alkalmazott, mint vállalkozó.

Vállalkozó az, akinek van 12 fodrászüzlete, és annak a bevételeiből, manageléséből él.

tegnap 14:02
 45/79 anonim ***** válasza:
76%

43, tudom hogy nem sok pénz, de ezt sem oylan könnyű elérni egyéni vállalkozóként.

Te vállalkozó vagy?

tegnap 14:04
 46/79 anonim ***** válasza:
76%

"Vállalkozó az, akinek van 12 fodrászüzlete, és annak a bevételeiből, manageléséből él."

És ezt miből számolta ki? Matematikus ön?

Áh, megtaláltam. Vagy te vagy a pasi a videókban, vagy nagy Kulcsár Akadémia fan vagy.

Ha a második, akkor meg ne okoskodj, főleg akkor, ha nincsenek saját gondolataid.

tegnap 14:14
 47/79 anonim ***** válasza:
57%
Annyiban igazad van, hogy minél több megbízod van, annál kevésbé vagy kiszolgáltatott. Viszont sok embernek dolgozni olcsón kifejezetten nem kifizetődő. A piacot az sem érdekli, hogy te nem vagy hajlandó kiadni magasabb árat egy jobb minőségű szolgáltatásért. Más megteszi helyetted, ebben biztos lehetsz. Te pedig mehetsz olyan szolgáltatóhoz, aki a te igényeidnek megfelelő áron dolgozik. Minden szolgáltatónak megvan a saját piaca és minden vásárlónak megvan a saját igényeire szabott szolgáltató.
tegnap 14:15
 48/79 anonim ***** válasza:
36%
47-es leírta a lényeget.
tegnap 14:19
 49/79 anonim ***** válasza:
36%
40: irdatlan sok baromságot hordasz össze. Lehet próbálod magad úgy beállítani, hogy te mindent tudsz a vállalkozásról, de az általad leírtak nem azt tükrözik, hogy te valóban vállalkoznál.
tegnap 14:19
 50/79 anonim ***** válasza:
0%
49: te hordasz össze irdatlan sok baromságot... Fingod sincs a vállalkozásról csak ontod a sok ökörséget... Ilyen itt a színvonal.
tegnap 14:29
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!