Hogy lehet az, hogy a fodrászok ilyen drágán vállalják a hajvágást?
"Hogy lehet az, hogy a fodrászok ilyen drágán vállalják a hajvágást?"
Ezért éri meg nekik csinálni. Közterhek (adó, járulék stb.), egyéb költségek (áram, fűtés, bérlési díj stb.) és a belőle származó jövedelmük, hasznuk van benne. Ők sem ingyen vásárolnak a boltban...
Mert magas a kereslet a munkájukra, hisz a haja folyamatosan nő, szinte minden embernek.
Füvet max nyáron kell adni + te számlát se adsz és e mellé még alul is értékeled a munkádat.
"5000 kicsit sok szerintem"
Mi benne a sok szerinted? Nehéz fizikai munkáért kint a Napon? Ráadásul, ha még a fűnyírót is ő viszi...5000 ft ma már semmi fizikai munkáért elkérni, persze Borsodban soknak tűnik míg Budán a Rózsadombon kiröhögnének
1) a fodrász legálisan dolgozik és adózik
2) a fodrásznak vannak költségei az adók mellett is: pl székbérlet/helységbérlet, rezsi, anyagköltség, eszközköltség
3) senki nem olyan hülye, hogy a minimálbér feléért dolgozzon
Nyugodtan kérj ezután 5 ezret, és ha megkérdi valaki miért emeltél 10 szeres árat, hivatkozz az alábbiakra:
-háborús infláció
-szankciós infláció
-gyenge forint-euró árfolyam
-a saját költségeid is alig fedezed ezzel
Fodrásznál az 5000 Ft-ban benne van (nyilván fodrászonként változik, de általában): Az ideje, szaktudása, költségei (adók, munkába járás, helybérlet, eszközök, áram/víz/fűtés rezsi, fogyóeszközök pl. hajlakk, zselé, stb.) + benne van az is, hogy nem tud folyamatosan dolgozni (míg egy gyárban megoldható a folyamatos munka, egy fodrásznál simán lehet üresjárat amikor éppen nem jön senki, csak ott van és várja, vagy éppen lemondanak egy alkalmat - ezt is bele kell számolnia.
Arra, hogy mennyit kérj pedig a válasz: Amennyiért neked megéri és amit kifizetnek, a keleti országrészben a 3000, Budapest környékén és a nyugati országrészben 5000 szerintem reális alkalmi munkáért, főleg ha ennyire megterhelő fizikai munka. Lehet, hogy az óradíj egyébként bizonyos vevőket elriaszt, gondolkodj el azon, hogy óradíj helyett projektben gondolkodsz és azt mondod, hogy "ezt a kupacot behordom neked 15ért" - így a vevő tudja, hogy neki fixen csak annyit kell fizetni, innentől meg nem érdekli annyira hogy mennyi idő alatt csinálod meg, ha gyorsan akarsz végezni sietsz, ha fáradtabb vagy vagy ráérsz akkor meg csinálod lassabban és ebből nem lesz konfliktus.
A fodrász drága 4.000 ft-ért , nekem 2000-2500 környékén nyírják errefelé.
Szerintem te is elkérhetsz 2.000 ft-ot, akár 3.000 ft-ot is, de az már szerintem nagyon a teteje.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!