Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet az, hogy a fodrászo...

Hogy lehet az, hogy a fodrászok ilyen drágán vállalják a hajvágást?

Figyelt kérdés
Negyed órás hajvágásért a fodrászom elkér 4000 ftot. (középiskolás fiú vagyok). Szabadidőmben iskola mellett vállalok ismerősöknél alkalmi munkákat, pl. fabehordás, fűnyírás!!! Ahol 500 ftot szoktam kapni óránként. Miért ilyen drága egy fodrász, amikor én nyáron a napon dolgozva 500 ftot kapok egy órás munkáért, amikor a fodrász 10-15 perc alatt sokkal többet keres mint én egy óra alatt?
dec. 26. 08:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
0%
43-as a 49-es vagy az 50-es?
dec. 26. 14:31
 52/79 anonim ***** válasza:
0%

"tudom hogy nem sok pénz, de ezt sem oylan könnyű elérni egyéni vállalkozóként.

Te vállalkozó vagy?"

""Vállalkozó az, akinek van 12 fodrászüzlete, és annak a bevételeiből, manageléséből él."

És ezt miből számolta ki? Matematikus ön?

Áh, megtaláltam. Vagy te vagy a pasi a videókban, vagy nagy Kulcsár Akadémia fan vagy."

Én vállalkozó vagyok, és pont azon vagyok, hogy minél több embert felvegyek, és minél több munkafolyamatot átadhassak.

Nem Kulcsártól tanultam, hanem pár alapkönyvből. Neked is javaslom.

Ha csak nem az a cél, hogy E.V.ként ha egészségügyileg lerobbansz, akkor 3 hónapig 1 fillért ne keress. Miközben a járulékok pörögnek.

Az nem igazi vállalkozás, és ebben teljesen igaza van az öregnek.

Munkatársak, 30-40-100 milliós bevétel, és nyugodtan mehetsz nyaralni, szabadságra tulajdonosként, ez kb. a rendes vállalkozás.

Ha nem megy csődbe a dolog, ha te vagy 1-1 munkatárs 2 hónap táppénzre megy.

Ne felejtsük el, hogy ha te E.V.ként kiesel a munkából 2 hónapra. 3-ra 4-re 5-ra.

Mindegy.

Sokkal hátrébb leszel üzletileg, mert egyszerűen az ügyfeleid elpártolnak.

Ez vonatkozik az összes műkörmösre, kőművesre a vödörrel meg a lapáttal stb.

Egyszerűen nem lehet megállni, muszáj taposni a malmot, különben gatya az egész.

dec. 26. 14:44
 53/79 anonim ***** válasza:
0%

52-es, nyilván más egy EV, mint amikor valaki egy rendes céget vezet. Gratulálok is hozzá, nyilván sokan erről álmodnak, de ez nekem inkább úgy jön le, hogy csakmert te elérted ezt, akkor már fikázni kell az EV-ket, mert azok csicskák. Teljesen más a kettő. Fodrászokról van szó, akik 4000 Ft-ot kérnek egy hajvágásért. Össze sem lehet hasonlítani egy KFT-vel mondjuk. Más a kettő.

3 hónapra jó esetben senki nem esik ágynak, ha mégis, az nyilván szívás.

De csak ezért nem érdemes leszólni az EV-ket. Hiába vagyunk kisvállalkozók, vállalkozók vagyunk mi is. :D

dec. 26. 15:03
 54/79 anonim ***** válasza:
22%
50: nem nyertél, jópár éve vállalkozok és élek a vállalkozásaimból. A piacomon mindenki akit ismerek olcsóbban szolgáltat mint én. Ők sz@r minőséget nyújtanak, mert a vállalási áraikból nem tudják megoldani, hogy minőségi legyen a szolgáltatásuk. Én viszont a minőségre megyek, ezért kevesebb megbízást vállalok, de magasabb árat kérek. Mivel ugyanannak a piacnak szolgáltatunk, így tudom, hogy több esetben a megbízók először engem keresnek meg egy új munkával, amit ha nem vállalok el, akkor mennek a többiekhez. Hogy miért? Azért mert a megbízónak az a minőség kell, amit tudja, hogy tőlem meg fog kapni, a többiektől pedig nem, mivel mindkettőnk munkáját ismeri. Szerintem erről ennyit.
dec. 26. 15:09
 55/79 anonim ***** válasza:
46%

Egyébként ev-k miért ne mehetnének nyaralni? Nyilván az pénz kiesés, és? Ha akarjuk, akkor egy másik hónapban többet dolgozunk. Ennyi.

Cégvezetőként nem relevánsak a válaszaid, mivel más szemszögből nézed a dolgokat.

dec. 26. 15:10
 56/79 anonim ***** válasza:
46%

""tudom hogy nem sok pénz, de ezt sem oylan könnyű elérni egyéni vállalkozóként.

Te vállalkozó vagy?"

""Vállalkozó az, akinek van 12 fodrászüzlete, és annak a bevételeiből, manageléséből él."

És ezt miből számolta ki? Matematikus ön?

Áh, megtaláltam. Vagy te vagy a pasi a videókban, vagy nagy Kulcsár Akadémia fan vagy."

Én vállalkozó vagyok, és pont azon vagyok, hogy minél több embert felvegyek, és minél több munkafolyamatot átadhassak.

Nem Kulcsártól tanultam, hanem pár alapkönyvből. Neked is javaslom.

Ha csak nem az a cél, hogy E.V.ként ha egészségügyileg lerobbansz, akkor 3 hónapig 1 fillért ne keress. Miközben a járulékok pörögnek.

Az nem igazi vállalkozás, és ebben teljesen igaza van az öregnek.

Munkatársak, 30-40-100 milliós bevétel, és nyugodtan mehetsz nyaralni, szabadságra tulajdonosként, ez kb. a rendes vállalkozás.

Ha nem megy csődbe a dolog, ha te vagy 1-1 munkatárs 2 hónap táppénzre megy.

Ne felejtsük el, hogy ha te E.V.ként kiesel a munkából 2 hónapra. 3-ra 4-re 5-ra.

Mindegy.

Sokkal hátrébb leszel üzletileg, mert egyszerűen az ügyfeleid elpártolnak.

Ez vonatkozik az összes műkörmösre, kőművesre a vödörrel meg a lapáttal stb.

Egyszerűen nem lehet megállni, muszáj taposni a malmot, különben gatya az egész.

"

Miért jön ez le így?

Én is ebben a cipőben voltam sokáig.

Az előnyök már ki lettek hangsúlyozva, én pedig kihoztam a hátrányokat is.

Az is nagy hátrány, hogy fizetésben sem mindig sokkal jobb, mint például alkalmazottként.

Az a helyzet, hogy pici kapacitással csak picire lehet pályázni, a pici projekten meg gyakran a pénz is kisebb.

A csapatmunkának van igazi ereje, amikor veszük a komplex dolgokat például, és tovább bonyolítjuk a dolgokat, mint szakmunka, vödör, simitó kanál, és indulhat is a bolt.

dec. 26. 15:14
 57/79 anonim ***** válasza:
46%

utolsó vagyok, rosszat idéztem be, erre válaszoltam:

"sokan erről álmodnak, de ez nekem inkább úgy jön le, hogy csakmert te elérted ezt, akkor már fikázni kell az EV-ket, mert azok csicskák."

dec. 26. 15:15
 58/79 anonim ***** válasza:
46%

"sokan erről álmodnak, de ez nekem inkább úgy jön le, hogy csakmert te elérted ezt, akkor már fikázni kell az EV-ket, mert azok csicskák."

Miért jön ez le így?

Én is ebben a cipőben voltam sokáig.

Az előnyök már ki lettek hangsúlyozva, én pedig kihoztam a hátrányokat is.

Az is nagy hátrány, hogy fizetésben sem mindig sokkal jobb, mint például alkalmazottként.

Az a helyzet, hogy pici kapacitással csak picire lehet pályázni, a pici projekten meg gyakran a pénz is kisebb.

A csapatmunkának van igazi ereje, amikor veszük a komplex dolgokat például, és tovább bonyolítjuk a dolgokat, mint szakmunka, vödör, simitó kanál, és indulhat is a bolt.

dec. 26. 15:16
 59/79 anonim ***** válasza:
76%

"Az is nagy hátrány, hogy fizetésben sem mindig sokkal jobb, mint például alkalmazottként."

Ez igaz, de ez a vállalkozótól függ. Mennyire jó, mennyire hírdet, milyen árakkal dolgozik.

Például, egy szabadúszó fordító sokszor küszködik, hogy legyen elég munka. De ha egyszer megismerik és jól dolgozik, akkor őt fogják keresni.

Aki jól csinálja, annak úgyis több pénze lesz, mint egy átlagos alkalmazottnak.

dec. 26. 15:19
 60/79 anonim ***** válasza:
0%
54: Azt mondasz amit akarsz, de az eszed alapján kitűnik, hogy nem vagy vállalkozó. Persze egy tök anonim oldalon azt hazudsz össze magadról amit akarsz.
dec. 26. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!