Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet az, hogy a fodrászo...

Hogy lehet az, hogy a fodrászok ilyen drágán vállalják a hajvágást?

Figyelt kérdés
Negyed órás hajvágásért a fodrászom elkér 4000 ftot. (középiskolás fiú vagyok). Szabadidőmben iskola mellett vállalok ismerősöknél alkalmi munkákat, pl. fabehordás, fűnyírás!!! Ahol 500 ftot szoktam kapni óránként. Miért ilyen drága egy fodrász, amikor én nyáron a napon dolgozva 500 ftot kapok egy órás munkáért, amikor a fodrász 10-15 perc alatt sokkal többet keres mint én egy óra alatt?
tegnap 08:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
60%

Azért adtak neked 500 ft-ot, mert egyrészt mivel még gyerek vagy, ezért nem várnak el sokat, meg ők is jól jártak vele.

Manapság, ha okésan dolgozol, halad a meló, akkor elkérhetsz 2.000 ft-ot, ha módosabb család, vagy te viszed a fűnyírót, akkor kérhetsz 3.000 ft-ot.

Ha mindössze 1 órát dolgozol a helyszínen, nem többet akkor elkérhetsz picit többet azért az 1 óráért.

tegnap 11:30
 22/79 anonim ***** válasza:
19%

"1) a fodrász legálisan dolgozik és adózik

2) a fodrásznak vannak költségei az adók mellett is: pl székbérlet/helységbérlet, rezsi, anyagköltség, eszközköltség

3) senki nem olyan hülye, hogy a minimálbér feléért dolgozzon"

Legtipikusabb ember, akit beszippantott a Mátrix.

Ha tudnád, hány ilyen elméjű van...

tegnap 11:47
 23/79 anonim ***** válasza:
32%
Kit érdekel, hogy a fodrásznak mennyi kiadása van? Az én fodrászomnak is van mégis megtud nyírni 2500 forintért is.
tegnap 11:49
 24/79 anonim ***** válasza:
22%
22: kifejtenéd mire gondolsz pontosan?
tegnap 12:04
 25/79 anonim ***** válasza:
30%
23: kit érdekel, hogy van aki annyira hülye, hogy olcsón dolgozik? Majd talàn róla kéne példát venni azoknak, akik piaci áron végzik a munkájukat?
tegnap 12:06
 26/79 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező! A helyzet az, hogy a fabehordás és fűnyírás olyan extra szolgáltatások, amit a gazda is meg tudna csinálni, vagy nem, de az most mindegy, tehát vagy lusta disznó megcsinálni, vagy eleve rá van szorulva hogy ezeket a feladatokat megcsináltassa valakivel.

Konzekvencia?

Jóval magasabb áron dolgozni neki mint eddig tetted. Minimim 3000/óra, de inkább 4-5.

Feladatfüggő. Nálunk sima sövényvágás 50 rongy volt két éve, cirka 20 méter hosszan. Két óra alatt végzett a pali vele. De szép lett.

tegnap 12:07
 27/79 anonim ***** válasza:
0%

Igen talán róluk kéne példát venniük, lehet olcsóbban többen járnának hozzájuk és nem lenne üresjárat esetleg??? Róluk kéne példát venni igen képzeld el!

Mert mit tettek a vállalkozók értünk? Mert szerintem semmit!

tegnap 12:08
 28/79 anonim ***** válasza:
20%

"Legtipikusabb ember, akit beszippantott a Mátrix.

Ha tudnád, hány ilyen elméjű van."

Azért szippantott be a mátrix, mert közhelyeket durrogtatsz, és fogalmad sincs a lényegről.

A piacot nem érdekli, hogy mennyi kiadása van a fodrásznak, mennyi vendége, mennyire nyereséges egy cég vagy vállalkozás vagy éppen mennyire veszteséges.

Ha feltesznek egy kérdést, akkkor ezt teljesen off-os logikával próbálod megmagyarázni, hogy bezzeg a fodrásznak mennyi kiadása van, míg a srácnak biztos nincs semennyi, biztos a fűnyírója a fán termett az üzemanyaggal együtt.

A piacot ez az egész nem érdekli.

És a kommentek nagyrésze ilyen halandzsa. Ami ráadásul teljesen figyelmen kívül hagy olyan részeket, ami viszont nagyon is érdekli a piacot.

Például, hogy helyileg hol helyezkedik el az országban a házimunka vállalkozás, Borsodban vagy Sopronban? Nem mindegy, mennyi pénze van az embereknek.

Ami még számításba jöhet, a fűnyíró felszerelést adják, vagy sem? (feltételeztem igen)

Így irreleváns a válaszok javarésze, gazdaságilag ostoba hasonlítás a fodrász bejárási költségét is rákalkulálni (amivel már önmagában feltételezted, mintha a fűnyíró srácnak ne lenne bejárás költsége - teljesen kihagytad a képletedből - wtf???)

Mondjuk amúgy is irreleváns a piac szempontjából, hogy azt a szolgáltatást x-be vagy x+y-ba kerül előállítani.

Akik pedig ezen spekulálnak... Teljesen mátrix szinten gondolkodnak.

tegnap 12:23
 29/79 anonim ***** válasza:
51%
Nem fodrász vagyok, viszont egyéni vállalkozó. Azért vállalkozunk, mert kevesek a bérek. Ergo úgy kell az árainkat megszabni, hogy sokkal több bevételünk legyen. A fodrászoknak nagyon sok kiadásuk is van.
tegnap 12:23
 30/79 anonim ***** válasza:
23%
27: szerinted mi éri meg jobban? Ugyanazért a napi végösszegért napi 10 vendégnek levágni a haját alacsony áron vagy csak 5-nek magasabb áron? Hogy mit tettek a vállalkozók érted? A fodrászod például levágja a hajad, amit te nem tudsz magadnak megcsinálni. Te is arra törekszel, hogy minél rosszabbul fizető munkahelyet találj és ha fizetésemelést akarnak adni, akkor pironkodva visszautasítod? Gondolom nem. Miért várod el akkor mástól, hogy gombokért dolgozzon?
tegnap 12:33
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!