Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet bírni ezt az...

Hogy lehet bírni ezt az állandó élelmiszerár növekedést?

Figyelt kérdés
Azt érzem teljesen belekattantam ebbe a kilátástalan helyzetbe.A végén még élelmiszerre se lesz elég a fizetés.
febr. 7. 07:34
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
79%
A helyett, hogy örülnél harcolnak az elhízás ellen mindenben csak a rosszat látod.
febr. 7. 08:47
 2/35 anonim ***** válasza:
50%

Jól, mert nem mindent a boltban veszek s nem 100%-ban alapozunk rá.

Az a baj, hogy az emberek elkényelmesedtek, a természettől eltávolodtak, a praktikus és jó önellátást teljesen offolták.

S megjegyzem, hogy városi panellakóknak se lehetetlen, csak kommunikálni kellene + problémamegoldó képességgel rendelkezni.

Pl másnak sír a szája, milyen drága a gyümölcs, zöldség, holott ha a szezonokban megmozdult volna és kinyitotta volna száját ehetné az eltett dolgokat.

Pl sok helyen simán hagyják elrohadni a földön a lehulló gyümölcsöket, amellett roskad a fa a terméstől.

Nah az ilyen helyre be kell kérdezni, hogy leszedhetsz- e belőle. Mindegy, hogy ismerős vagy idegen. Sokan örülnek, hogy nem kell csúszkálniuk a lepotyogott gyümölcsben.

Mamámnál is a faluban bekérdezünk máshova, akinek más gyümölcsei vannak.

Aszalni, kompóznak befőzni vagy lekvárnak, szószoknak stb.

A lekvárt, ha alaposan szűrve csinálja valaki, ahogy én, azt megfelelő arányban vízzel higítva rostos üdítő. Barack a kedvencem, mintha sio üdítő lenne.

Hamarosan medvehagyma szezon. Lehet lefagyasztani, szószokat csinálni vagy szárítva eltenni. Krémlevestől egészen a tésztaszószokig sok minden készíthető belőle.

Lehetne ezt részletezni oldalakon át mennyi lehetőség van, csak ugye egyszerűbb sokaknak a kapitalizmust elfogadni.

S megjegyzem: nem vén vagy középkorú tyúk vagyok, mégis tudom ezen dolgokat és élek is velük.

Az emberek a kész "termékeket" keresik.

Tudnék mesélni még. Nem csak ételről, hanem egészen az itthoni barkácsolásig. S nem igénytelen putri módra. Modern, igényes otthonteremtés a munka precizitásán és az ember tudásán, kreativitásán múlik.

Persze vannak folgok, amiket én is megveszek, pl liszt, benzin.

De ezekből is többet ki lehet hozni, ha jól vannak használva a maga területein.

febr. 7. 09:02
 3/35 anonim ***** válasza:
43%
Kevesebbet eszel. Amúgy is el van hízva brutálisan a magyar lkosság. Lehet nem árt egy kis koplalás.
febr. 7. 09:04
 4/35 anonim ***** válasza:
78%
A magyarkormány így ösztönzi a magyarcsaládokat, hogy takarékoskodjanak, világos?
febr. 7. 09:16
 5/35 anonim ***** válasza:
61%
Álldandóan növekedő fizetéssel
febr. 7. 09:17
 6/35 anonim ***** válasza:
91%
Kevesebbet eszem, nem veszek édességet meg olyat ami nem szükséges.
febr. 7. 09:24
 7/35 anonim ***** válasza:
76%
Régebben sokkal több kaját kidobtam. Az elkészített ételt az utolsó morzsáig megeszem. Szerencsére a fizetésem emelkedik szépen.
febr. 7. 09:46
 8/35 A kérdező kommentje:
Szerintem a kettesnek teljesen igaza van. Már csak 3 milliót kell összekaparni és meg van oldva a vízellátás és több éve elhanyagolt föld megforgatása.
febr. 7. 10:01
 9/35 anonim ***** válasza:
90%

Simán!

Hamarosan meg fog szűnni az egyik legnagyobb társadalmi probléma, a TÚLEVÉS!

Sok ember ülőmunka mellett olyan mennyiségű kalóriát visz be, ami egy nehéz fizikai munkát végző embernek is sok lenne.

A kóláról már nem is beszélve!

febr. 7. 10:24
 10/35 anonim ***** válasza:
95%

Hogy lehet bírni? Folyamatos béremeléssel.

Egyébként #2 le lett pontozva, pedig jó dolgokat ír.

Én tavasszal a medvehagymából kis olajjal krémet szoktam csinálni. Ősszel meg bevásárolok az olcsó paradicsom/paprikából, lefagyasztom és akár decemberben is lecsót főzök.

febr. 7. 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!