Hogy lehet bírni ezt az állandó élelmiszerár növekedést?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Jól, mert nem mindent a boltban veszek s nem 100%-ban alapozunk rá.
Az a baj, hogy az emberek elkényelmesedtek, a természettől eltávolodtak, a praktikus és jó önellátást teljesen offolták.
S megjegyzem, hogy városi panellakóknak se lehetetlen, csak kommunikálni kellene + problémamegoldó képességgel rendelkezni.
Pl másnak sír a szája, milyen drága a gyümölcs, zöldség, holott ha a szezonokban megmozdult volna és kinyitotta volna száját ehetné az eltett dolgokat.
Pl sok helyen simán hagyják elrohadni a földön a lehulló gyümölcsöket, amellett roskad a fa a terméstől.
Nah az ilyen helyre be kell kérdezni, hogy leszedhetsz- e belőle. Mindegy, hogy ismerős vagy idegen. Sokan örülnek, hogy nem kell csúszkálniuk a lepotyogott gyümölcsben.
Mamámnál is a faluban bekérdezünk máshova, akinek más gyümölcsei vannak.
Aszalni, kompóznak befőzni vagy lekvárnak, szószoknak stb.
A lekvárt, ha alaposan szűrve csinálja valaki, ahogy én, azt megfelelő arányban vízzel higítva rostos üdítő. Barack a kedvencem, mintha sio üdítő lenne.
Hamarosan medvehagyma szezon. Lehet lefagyasztani, szószokat csinálni vagy szárítva eltenni. Krémlevestől egészen a tésztaszószokig sok minden készíthető belőle.
Lehetne ezt részletezni oldalakon át mennyi lehetőség van, csak ugye egyszerűbb sokaknak a kapitalizmust elfogadni.
S megjegyzem: nem vén vagy középkorú tyúk vagyok, mégis tudom ezen dolgokat és élek is velük.
Az emberek a kész "termékeket" keresik.
Tudnék mesélni még. Nem csak ételről, hanem egészen az itthoni barkácsolásig. S nem igénytelen putri módra. Modern, igényes otthonteremtés a munka precizitásán és az ember tudásán, kreativitásán múlik.
Persze vannak folgok, amiket én is megveszek, pl liszt, benzin.
De ezekből is többet ki lehet hozni, ha jól vannak használva a maga területein.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Simán!
Hamarosan meg fog szűnni az egyik legnagyobb társadalmi probléma, a TÚLEVÉS!
Sok ember ülőmunka mellett olyan mennyiségű kalóriát visz be, ami egy nehéz fizikai munkát végző embernek is sok lenne.
A kóláról már nem is beszélve!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hogy lehet bírni? Folyamatos béremeléssel.
Egyébként #2 le lett pontozva, pedig jó dolgokat ír.
Én tavasszal a medvehagymából kis olajjal krémet szoktam csinálni. Ősszel meg bevásárolok az olcsó paradicsom/paprikából, lefagyasztom és akár decemberben is lecsót főzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!