Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mindig csak azok háborog...

Miért mindig csak azok háborognak a fizetéseken, rezsiemelésen, élelmiszerárak növekedésén, akiknek 8 általánosuk vagy csak egy sima érettségijük van?

Figyelt kérdés
Sokszor Facebookon is olvasom a kommenteket, hogy szidjál a Fideszt, meghogy milyen kevesek a fizetések stb és általában olyanok, akik a tanulatlan kategóriába tartoznak. :D Én azt gondolom, hogy a lehetőség mindenkinek adott feljebb lépni, érettségit is lehet tenni bármikor, akár újra is, lehet nyelveket tanulni, aztán lehet menni egyetemre, diplomát szerezni és sok pénzt keresni majd a végén. Senkinek nincs megtiltva semmi, az egyetem nyitva áll mindenki előtt, de ehelyett szidják a kormányt, hogy kevesek a fizetések. De meg most őszintén: egy átlag gyári munkás 160.000-nél miért kellene hogy többet keressen? Vagy egy bolti eladó 200.000-nál? Vagy egy segédmunkás napi 9000-nél? Nonszensz, gondoljatok már bele és ezt most nem trollkodásból írom, hanem nekem ez a véleményem. Mindig csak azok drágállnak mindent, meg azok szidják a kormányt, akinek átlag vagy szegényes életük van 8 általánossal, érdekes aki régen tanult, képezte magát ő jól keres és sosem hisztizik. Nekem például a rezsiemelés nem okoz érdemi gondot, mert van 2 diplomám és egy tökéletes munkahelyem, jó fizetéssel. Ezt mindenki megtehetné, ott a lehetőség, ingyenes egyetemek, diákhitel, 2 ingyenes OKJ stb. Azért 15 éve hol voltak ilyen oktatásbeli könnyítések? Sehol.

2022. júl. 26. 00:00
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
86%

Mert nekik nincs pénzük.

Nyilván nem az államtitkárok meg a 600 ezerrel fizetésemelt képviselők fognak. Hanem azok akik megérzik.

2022. júl. 26. 00:01
 2/38 árokpart ***** válasza:
78%
Egyáltalán nemcsak azok, hanem az egész ország végzetttségtől, társadalmi titulustól függetlenül mindenki szemében illegitimmé kezd válni a kormány.
2022. júl. 26. 00:02
 3/38 A kérdező kommentje:
2: egész? Na na, akkor az én köreimből miért nem háborog senki például?
2022. júl. 26. 00:04
 4/38 anonim ***** válasza:
95%

A gyári munkás, a bolti eladó és a segédmunkàs nélkül sehol nem lennénk, nem tudnánk zabàlni, nem tudnànk szép autót venni és barlangokban élnénk.

Ezek az emberek is ugyanannyit érnek és ők is megérdemlik, hogy normális színvonalon élhessenek.

2022. júl. 26. 00:05
 5/38 árokpart ***** válasza:
62%
3-as Majd fognak ősszel ,télen, mert pont arányosan fog majd a rezsi emelekdni. Minél nagyobb ingatlana, háza, lakása van valakinek annél jobban emelkednek majd a számlák.
2022. júl. 26. 00:06
 6/38 A kérdező kommentje:
4: akkor te többre tartasz egy mezei bolti eladót mint egy 3 diplomás orvost, aki életeket ment? És azt mondod ugyanannyi fizetést kellene mindkettőnek adni?
2022. júl. 26. 00:06
 7/38 anonim ***** válasza:
87%

Te provokálsz.

Na menj ki vess magadnak búzát aztán süssél magadnak kenyeret.

2022. júl. 26. 00:08
 8/38 A kérdező kommentje:
7: hát nagyon rosszul gondolod, csak feltettem egy egyszerű kérdést, hogy ki mit gondol erről, mit provokálok ezzel? Vagy már ha az embernek más a véleménye, szemléletmódja valamiről, az rögtön provokátor meg troll? Úgy látszik igen. :D
2022. júl. 26. 00:11
 9/38 anonim ***** válasza:
79%

Troll kérdés, mert ha lenne diplomája a kérdezőnek, akkor tudná hogy a diploma semmit sem ér Magyarországon, ha meg 2 diplomája lenne akkor az azért lenne mert 1 diplomával semmire se ment, miért menne többre 2-vel?

Még az orvosi diploma is Magyarországon anyagilag nem sok előnnyel jár, senki sem lesz orvosbáró egyhamar, bizony igen mély fizetésről kezdik az orvosok is. És mire lesz pénze a hálapénzhuszároknak már ott vannak 50 évesek. És akkor most a legértékesebb diplomáról beszélek, hát még a büfé szakosok.

Nekem van diplomám, épp ezért jöttem ki Ausztriába élni, mert itt számít hogy van diplomád, és jobban élsz mint egy melós. Otthon nem ezt tapasztaltam, otthon pont a fizikai munkás van túlfizetve és diploma meg nem kell sehova. Volt magyarországi munkaviszonyom ezelőtt, és viszonylag nehéz is volt állást találni kezdő diplomásként, nagyon szar pénzért, és SEHOVA nem kérték felmutatásra sem a diplomámat, akár kamuzhattam volna azt hogy van, nem kérdte senki. Az osztrákoknál meg kérték, fordításokat is meg minősítést is nézték, de annak megfelelő volt a bérajánlat is.

2022. júl. 26. 00:11
 10/38 A kérdező kommentje:
9: nem ér semmit a diploma itt? Érdekes, ez amúgy sablonszöveg. De, ér, azt nem írtam, hogy sokat, de ér. De azt sem írtam, hogy a 2 diploma miatt jó a fizetésem, mellette beszélek 2 nyelvet, nyelvvizsga, sok éves tapasztalatom van abban, amit csinálok stb.
2022. júl. 26. 00:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!