Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A kapitalizmusban csak az...

A kapitalizmusban csak az mondhatja magát a rendszer nyertesének, aki vállalkozó? Mindenki más egy kizsákmányolt lúzer?

Figyelt kérdés

2021. dec. 19. 20:47
 71/98 anonim ***** válasza:

Ha iphone-d van de szegénynek mondod magad, akkor nem csak szegény vagy, de pénzügyi analfabéta is.

Amekkora szakemberhiány van, most is tud egy festő házat építeni. A piacot akkor a bérek árazták.

Milyen szakmád van most és mennyit keresel?

2022. jan. 6. 20:08
 72/98 A kérdező kommentje:

Nem tartozom a középosztályba, tehát szegény vagyok.

Ha nem lennék szegény, akkor lenne saját családi házam udvarral és BMW-vel járnék.

300 ezret keresek. Ebből 80 ezer kapásból elmegy arra a rohadt albérletre.

2022. jan. 6. 22:56
 73/98 anonim ***** válasza:

Nem attól leszel szegény, hogy nincs házad. A többségnek nincs.

És mit tettél azért, hogy ne 300k-t keress?

2022. jan. 7. 06:52
 74/98 A kérdező kommentje:

Mi számít szegénynek? Aki nem tartozik a középosztályba, az szegény? Mert a középosztály a hétszámjegyű fizetéstől kezdődik. Tehát ha keresnék 900 ezret, akkor is szegény lennék. Akkor is lúzernak érezném magam.

És ha a többségnek nincs háza, törődjek bele, hogy nekem se legyen? Ezt is a kapitalizmus hozta el. A kapitalisták azt propagálják, hogy ne legyen saját házam, lakjak albérletben, mert ezáltal "mobilis" leszek. Tehát jön egy új álláslehetőség, könnyen dobbanthatok. Szerintem meg ez egy baromság. Akkor is saját házban laknék és nem albérletben. Közben meg az ingatlanbefektetők vásárolják fel a lakásokat és nyomják fel az árakat.

A szüleim lakása -ma megkérdeztem- a nagyszüleim pénzéből van. A szocializmusban félretettek annyit, hogy anyának vehessenek egy lakást.

Mit tettem, hát pályakezdőként nem fognak 300 ezernél többet adni.

2022. jan. 8. 02:20
 75/98 anonim ***** válasza:
100%
Ha pályakezdőként keresel 300k-t, akkor semmi akadálya, hogy pár éven belül ennek dupláját keresd, aztán kész. Kifogásgyártás megy csak
2022. jan. 8. 16:35
 76/98 A kérdező kommentje:
Így is 20 év mire összespórolok egy 70 milliós házra. Addig meg szenvedjek egy albérletben? Meg amúgy is utálom a pesti életet. Hazamennék vidékre, de ott meg nincs munkalehetőség.
2022. jan. 8. 19:31
 77/98 A kérdező kommentje:

Ha dupláját keresném, akkor is 60 éves lennék, mire meglenne a saját házam. És akkor lemaradtam a családalapításról meg mindenről. Ha meg gyereket vállalok, akkor az viszi el a pénzt és azért nem lehet lakásom.

És végül leéltem az egész életemet úgy, hogy nem volt semmi értelme.

Nincs értelme az életnek saját lakás nélkül.

2022. jan. 8. 19:52
 78/98 anonim ***** válasza:
Ha gyereket vállalsz, az feltételezi, hogy máris két fizetésből gazdálkodhattok és a 70 milliós ház neked csak 35 millióba kerül majd (+ adókedvezmény).
2022. jan. 8. 20:43
 79/98 A kérdező kommentje:

De attól még nem fogok középosztályba tartozni!

És nekem ez nem elég. Azt akarom, hogy a gazdagok szenvedjenek.

2022. jan. 8. 21:18
 80/98 A kérdező kommentje:

Engem elsősorban nem is az anyagi helyzetem, hanem a hierarchiában lévő pozícióm zavar.

Akár az életszínvonalamból is leadnék, ha cserébe szétzúzhatnám a burzsoáziát.

2022. jan. 9. 01:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!