Önéletrajzba hazudhatok?

A leendő munkàltatók is hazudnak, ígérnek, ferdítenek amikor az állást hirdetik.
Versenyképes fizetés, megbecsülès, nyugodt munkakörnyezet, jó csapat, karrierlehetőség 😅
Napestig sorolhatnám még

1. Azért ezzel könnyű lebukni: ha olyan céget adsz meg, ami nem létezik, akkor azért, ha meg olyat, ami igen, akkor simán megkérdezhetik, hogy tényleg dolgoztál-e ott
2. Az, hogy valamiben nincs tapasztalatod, az igen hamar fel fog tűnni
3. Ha meg lebuksz, az akkora red flag, hogy még híre is megy, így máshova se vesznek fel.

Olyat hazudj, amit nem tudnak számon kérni. Pl volt munkahelyek.
Vagy ha van olyan hobbid, amiben nagyon sok tapasztalatod van és tudod mi hogy működik, mit kell csinálni.
Vagy pl magadtól tanultál meg jól egy idegennyelvet és tudod jól használni, akkor kamuzhatod, hogy pl x-y helyen fordítottál, mert pl eladóként voltak külföldi vevők.
Csak olyat kamuzz, amit nem tudnak csekkolni vagy pl pont hogy tudnak csekkolni.
Pl állásinterjún az interjúztatód elkezd egy mondatot és folytatja a beszélgetést angolul, hogy teszteljen.
Amúgy meg tényleg van, hogy hazudni kell.
De volt olyan eset is, hogy túlontúl szabadszájúan fogalmaztam és pont azért vettek fel egyik helyre. Mosolyogva fogadtak. Az fun kis csapat volt. Nem karót nyelt sznobok.

Attól függ, hogy pontosan miben hazudnál?!
Egy állásinterjún vagy az első munkanapodon ezek a kis hazugságok, nagyon gyorsan kifognak derülni.
Néha beszoktak hívni hogy én is legyek jelen az állásinterjún, hallottam már érdekes sztorikat. Egy komolyabb nagyobb cégnél, ezek nagyon gyorsan kiszoktak derülni.
Csak is az igazat írja bele az önéletrajzába, mert idővel minden kiszokott derülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!