Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A kapitalizmusban csak az...

A kapitalizmusban csak az mondhatja magát a rendszer nyertesének, aki vállalkozó? Mindenki más egy kizsákmányolt lúzer?

Figyelt kérdés

2021. dec. 19. 20:47
 61/98 anonim ***** válasza:
57 mar sokszor leirtuk de mindig ignoralod ezeket a valaszokat.
2022. jan. 2. 04:29
 62/98 A kérdező kommentje:

Én a társadalom legalján állok, tőlem nem vesznek el semmit. Anyámék pont hogy a szocializmusban vették a lakásukat. A mai rendszerben már nem tudnának venni. Meg ez is csak egy ótvar társasházi lakás, nekem meg családi ház kell.

Engem frusztrál a társadalmi pozícióm, frusztrál, hogy kizsákmányolnak, frusztrál, hogy nem én állok a hierarchia legtetején. Ezért szétzúznám ezt a hierarchiát.

Mások beletörődnek abba, hogy kizsákmányolják őket, nekem ez nem tetszik.

2022. jan. 3. 01:52
 63/98 anonim ***** válasza:
#62: A kérdés az volt, hogy elvegyünk-e anyádéktól a lakást, hogy neked legyen?
2022. jan. 3. 13:06
 64/98 A kérdező kommentje:
A gazdagoktól kell elvenni, akinek több lakása is van
2022. jan. 3. 17:21
 65/98 anonim ***** válasza:
100%
#64: Tehát ha a szüleid örökölnek egyet a nagyszüleid után, akkor azt ingyen és bérmentve át kell adni az államnak, mert nekik már van egy? Az állam meg majd odaadja valakinek? Nem biztos, hogy neked, lehet valaki még nagyobb nyomorék és neki ítélik...
2022. jan. 3. 22:41
 66/98 A kérdező kommentje:

Mérlegelni kell.

Azt felejted el, hogy én proletár családból származom.

Amúgy meg még mindig jobb, hogy ha az államé lesz, mint ha egy ingatlanbefektető kezére kerülne, aki neadjisten albérletnek adná ki

2022. jan. 5. 03:21
 67/98 anonim ***** válasza:

Oké, mérlegeljünk, mi alapján?

Nem felejtem el, de senkit nem érdekel milyen családból jössz. A szüleidnek volt pénze lakásra, ők is jobban állnak mint az átlag. Neked is venni kell a fáradtságot, hogy érj annyit a munkaerőpiacon, hogy keress annyit, amiből kijön a saját lakás. Vagy várj az öröklésre

Miért nem jó az albérlet? Akinek nincs pénze lakást venni, mint neked, az menjen inkább az utcára?

2022. jan. 5. 07:12
 68/98 A kérdező kommentje:

Vannak olyanok, akiknek több lakásuk is van és albérletbe kiadják Ezt kéne megakadályozni.

Nem, nem állnak jobban az átlagnál. Az a lakás az előző rendszerből származik. A mai rendszerben esélyük sem lenne lakást venni. És azt is tegyük hozzá, hogy ez a lakás egy lepusztult kisvárosban van. Nem összehasonlítható egy budapesti lakáshoz vagy akár egy megyeszékhelyi lakáshoz sem. És pl kartonpapíron kell járni, mert a padló sincs lecsempézve.

Az albérlet az egyik legfőbb oka annak, hogy nem lehet saját lakásom. Az ingatlanbefektetők felvásárolják a lakásokat, felnyomják a lakásárakat. Én meg fizethetem a lakbért, ahelyett, hogy a saját lakásomra költhetném.

2022. jan. 6. 00:42
 69/98 anonim ***** válasza:

Oké, tehát, ha anyád örököl a mostani mellé még egyet a nagyszüleidtől, akkor azt el kell venni, mert nem tud két helyen lakni egyszerre, megint oda jutottunk.

Megkérdezted tőlük, hogy ha maguknak tudtak venni lakást, akkor miért nem tudtak téged is támogatni? Mi volt a válasz? Mire költötték egy életen át a pénzüket miután korábban a saját ingatlanhoz eleget meg tudtak keresni?

Az ingatlan befektetés, nem tilthatod meg, hogy valaki fialtassa a pénzét. Ennyi erővel tiltsuk be a bankbetéteket is, mert abból tud a bank neked hitelt adni, aminek a kamata szintén rablás. Az autóját nem kellene annak elvenni, aki megengedheti magának és odaadni annak, akinek nincs pénze autóra? Vagy az iphone-okat szétosztani a bunkofont használók között?

Az állami bérlakásprogram és az állami szabályozás a megoldás, nem a magántulajdon einstandolása.

2022. jan. 6. 07:09
 70/98 A kérdező kommentje:

A szocializmusban harmadannyiért lehetett venni lakást, mint manapság. Anyai ágon a nagyszüleim még házat is építettek. Pedig nagyapám is csak egy egyszerű szobafestő volt.

Kb 10 éves koromban anyám rokkantnyugdíjas lett és azóta szegénységben élünk.

De igen, meg kell tiltani az ingatlanbefektetést.

Azért egy iPhone nem nagy dolog, nekem is iPhone-om van, pedig szegény vagyok.

2022. jan. 6. 15:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!