Komolyan mi a baj a kisgyerekes munkavállalókkal?
Raktárban dolgoztam mielőtt elmentem szülni. Most visszajöttem. Mondtam a HR-nek, hogy én csak 8tól 4ig tudok dolgozni, hát nem igazán tetszett már ez sem nekik, el akartak küldeni. Aztán az egyik ismerősöm a cében valahogy elintézte, hogy visszamehessek a helyemre 8-4ig. Tavasszal jöttem vitte. Covidkor 1 hónapot otthon kellett maradnom mivel bezárt az ovi. Nyáron egyszer beteg volt a gyerek. Most kezdte az ovit, és folyton beteg. Összesen 4x voltam vele otthon 1 hónapot.
Tegnap behívtak a HR-re, hogy jövő héttől vagy bejárok normálisan dolgozni, vagy nem tudnak tovább foglalkoztatni. Mondtam nekik hogy a gyerek apja 4 műszakban van, ő többet keres. Nekem kell otthon maradnom ha valami gond van. Erre a hr-es nőszemély megvonta a vállát, és azt mondta oldjam meg, ez nem szeretetszolgálat. A munkatársaim is kikezdtek, mert hogy levettek a darabszámból, és nem kell annyi ember a cégbe. Konkrétan azt mondják rúgjanak ki engem, mert hogy rám nincs ott szükség.
Komolyan mi ez az embertelen, gyűlölködő stílus? Így vállaljon valaki manapság gyereket hogy aztán kirúgják?
Csak egy kérdés: ez valóban minden munkahelyen komoly probléma?
Én fejlesztőként dolgozok és ha valamelyik munkatársamnak gyerek miatt mennie kellett sosem szóltam egy rohadt szót se. Ez teljesen evidens. Rám anno tudtak vigyázni a nagyszüleim, de az én gyerekeimre nem fognak tudni vigyázni, mert rohadt messze laknak. Szóval tök evidens, hogy haza fogok menni, persze remélem, hogy nem lesz gyakran beteg.
#65 nem csak azon múlik, hogy mennyire intelligensek vagy segítőkészek a kollégák. Ha olyan a munkaszervezés, hogy 2 hetes sprintjeid vannak, akkor ha egy-egy nap kimarad akkor simán behozod a sprint végére és a kollégáidnak alig tűnik fel valami.
Ha viszont olyan a munka, hogy azonnal kell valamit csinálni (például raktáros), akkor ha egy kiesik akkor a többieknek aznap többet kell dolgoznia, hogy ne akadjon meg a termelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!