Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Komolyan mi a baj a kisgyereke...

Komolyan mi a baj a kisgyerekes munkavállalókkal?

Figyelt kérdés

Raktárban dolgoztam mielőtt elmentem szülni. Most visszajöttem. Mondtam a HR-nek, hogy én csak 8tól 4ig tudok dolgozni, hát nem igazán tetszett már ez sem nekik, el akartak küldeni. Aztán az egyik ismerősöm a cében valahogy elintézte, hogy visszamehessek a helyemre 8-4ig. Tavasszal jöttem vitte. Covidkor 1 hónapot otthon kellett maradnom mivel bezárt az ovi. Nyáron egyszer beteg volt a gyerek. Most kezdte az ovit, és folyton beteg. Összesen 4x voltam vele otthon 1 hónapot.

Tegnap behívtak a HR-re, hogy jövő héttől vagy bejárok normálisan dolgozni, vagy nem tudnak tovább foglalkoztatni. Mondtam nekik hogy a gyerek apja 4 műszakban van, ő többet keres. Nekem kell otthon maradnom ha valami gond van. Erre a hr-es nőszemély megvonta a vállát, és azt mondta oldjam meg, ez nem szeretetszolgálat. A munkatársaim is kikezdtek, mert hogy levettek a darabszámból, és nem kell annyi ember a cégbe. Konkrétan azt mondják rúgjanak ki engem, mert hogy rám nincs ott szükség.

Komolyan mi ez az embertelen, gyűlölködő stílus? Így vállaljon valaki manapság gyereket hogy aztán kirúgják?

2021. nov. 10. 06:48
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
65%
60: még mindig nem érted. A normális gyerekesek nem csinálják ezt. Olyanok is vannak ám, akik melóban nem a gyerekükről beszélnek állandóan, és nem használnak ki minden hapcit arra, hogy otthon üljenek táppenzen egy hétig, meg nem lépnek le heti 3x előbb a gyerekkel takarózva. Ettől még nekik is a gyerek az első, csak felfogják, hogy a munkahely IS fontos, és megoldják. Senkinek sem fontosabb egy szaros munka, mint a szerettei, csak vannak, akik érzik, hogy a pofátlanságnak is van határa.
2021. nov. 23. 10:30
 62/68 anonim ***** válasza:
76%
61, a normális gyerekes először is úgy csinál utódot, hogy végiggondolja, hogy lesz e valaki, aki felvigyázza, meg milyen munkát tud vállalni, meg ami még ezzel jár. De értem, te meg azt nem érted, hogy sz@r szívni mások miatt, meg a munkahely az munkahely, nem szórakoztató központ pujásoknak.
2021. nov. 23. 10:41
 63/68 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne fognám fel, egész végig azt írtam, hogy felfogom :D de ettől még fontosabb nem lesz a munkahely a gyereknél senkinek.
2021. nov. 23. 11:54
 64/68 anonim ***** válasza:
76%
Munkahelyen akkor is dolgozzon, ne a pujáiról áradozzon.
2021. nov. 23. 16:56
 65/68 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy kérdés: ez valóban minden munkahelyen komoly probléma?

Én fejlesztőként dolgozok és ha valamelyik munkatársamnak gyerek miatt mennie kellett sosem szóltam egy rohadt szót se. Ez teljesen evidens. Rám anno tudtak vigyázni a nagyszüleim, de az én gyerekeimre nem fognak tudni vigyázni, mert rohadt messze laknak. Szóval tök evidens, hogy haza fogok menni, persze remélem, hogy nem lesz gyakran beteg.

2021. nov. 24. 08:03
 66/68 anonim ***** válasza:
100%
#65: Nem mindenhol. Nálatok valószínűleg azért nem, mert egy fejlesztő csapatban tanult intelligens emberek dolgoznak, akik feltudják fogni a különbséget aközött, hogy jogosan eljönni a melóból a gyerek miatt és aközött, hogy pofátlanul a gyereket használni a lógásra.
2021. nov. 24. 08:25
 67/68 anonim ***** válasza:
65%
Elég gyakorisajnos. Nálunk elvált pasi csinálja, de el sem megy táppénzre, csak nem dolgozik.
2021. nov. 24. 09:45
 68/68 BeefEater ***** válasza:
83%

#65 nem csak azon múlik, hogy mennyire intelligensek vagy segítőkészek a kollégák. Ha olyan a munkaszervezés, hogy 2 hetes sprintjeid vannak, akkor ha egy-egy nap kimarad akkor simán behozod a sprint végére és a kollégáidnak alig tűnik fel valami.

Ha viszont olyan a munka, hogy azonnal kell valamit csinálni (például raktáros), akkor ha egy kiesik akkor a többieknek aznap többet kell dolgoznia, hogy ne akadjon meg a termelés.

2021. nov. 24. 16:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!