Komolyan mi a baj a kisgyerekes munkavállalókkal?
Raktárban dolgoztam mielőtt elmentem szülni. Most visszajöttem. Mondtam a HR-nek, hogy én csak 8tól 4ig tudok dolgozni, hát nem igazán tetszett már ez sem nekik, el akartak küldeni. Aztán az egyik ismerősöm a cében valahogy elintézte, hogy visszamehessek a helyemre 8-4ig. Tavasszal jöttem vitte. Covidkor 1 hónapot otthon kellett maradnom mivel bezárt az ovi. Nyáron egyszer beteg volt a gyerek. Most kezdte az ovit, és folyton beteg. Összesen 4x voltam vele otthon 1 hónapot.
Tegnap behívtak a HR-re, hogy jövő héttől vagy bejárok normálisan dolgozni, vagy nem tudnak tovább foglalkoztatni. Mondtam nekik hogy a gyerek apja 4 műszakban van, ő többet keres. Nekem kell otthon maradnom ha valami gond van. Erre a hr-es nőszemély megvonta a vállát, és azt mondta oldjam meg, ez nem szeretetszolgálat. A munkatársaim is kikezdtek, mert hogy levettek a darabszámból, és nem kell annyi ember a cégbe. Konkrétan azt mondják rúgjanak ki engem, mert hogy rám nincs ott szükség.
Komolyan mi ez az embertelen, gyűlölködő stílus? Így vállaljon valaki manapság gyereket hogy aztán kirúgják?
tehát 2 hónapból 1 hónapot otthon voltál a babával, addig a többieknek kellett a Te munkádat is vinni, a délelőttös műszakot gondolom állandóan viszed, vagy a legjobb, ha miattad külön műszakot kellett bevezetni, mert sem 6-ra sem 14-re nem tudsz menni, ezért az összes kollegád szív miattad
és még kérdezed mi a gond? tuti troll vagy szerintem
Te alkalmaznál olyan embert, aki minden sz@r miatt inkább otthon marad?
Mikor eldöntöttétek, hogy szeretnétek gyereket az ilyenekre miért nem gondoltatok?
Dolgoztunk pár ilyen esettel, aztán inkább arra jutottunk, hogy nem veszünk fel kisgyerekes anyukákat. Tényleg egy idő után kva unalmas, hogy minden szarért állandóan otthon vannak.
Kérdező az a baj, hogy ti azt nem értitek meg, hogy egy multi nem szeretetszolgálat, nem egy lifetime eltartó központ.
Kezdjük azzal, hogy 8-4ig való munka egy raktárban szerintem már önmagában nem túl indokolt. Ez azt jelenti, hogy 8ig valaki a te munkádat is végzi, illetve 16:00 után is. Állandó tp miatt megintcsak más végzi a munkádat. De akkor meg joggal merül fel a kérdés, hogy te jóformán be sem jársz, de megvan a munkád akkor te minek vagy ott?
Nálunk nemrég szórták ki a tp-s anyukákat, mert egyszerűen nem lehetett velük dolgozni. Rendszeres késések mert mert reggel ugye dugó van. Jó lenne kilépőzngetni mert fosik a gyerek. Most 2 hét tp mert lázas. Most 2 hónap tp mert online oktatás van. Most egész nap telefonálgatás haza mert valami gond van.
De akkor mi is indokolta volna, hogy tartogassuk őket? A munkát így is elvégzi más, amikor épp üresjárata van.
“ Összesen 4x voltam vele otthon 1 hónapot.”
Szerintem, az a bajuk, hogy idén 4 hónapig nem dolgoztál, de lehet tévedek….🤦♀️
Barátnőm gyereke is mindig beteg, a férje jó, ha évente 5 hónapot dolgozik, barátnőm szintén rendszeresen beteg, ha a gyerek beteg a csaj marad otthon, mert a férje a hűtőajtót nem nyitja ki otthon, nemhogy a beteg gyerekre vigyázzon… a csaj állandóan panaszkodik, hogy szar a munkahelye…az a munkahely, ami idén tolerálta, hogy nem volt olyan hónap, amit végigdolgozott volna, amikor meg kovidosak lettek (nem akartak oltatni), akkor 9 hetet hiányzott (enyhe tüneteik voltak csak)…idén, ha jól számolom 15-16 hetet nem dolgozott…plusz év elején állt a cég és fizetett szabira küldték őket vagy 4 hétre..vagyis a munkahetek felében nem dolgozott… na, ez a csaj is azon a véleményen van, hogy mindenki hülye, csak ő a helikopter….ha az én alkalmazottam lenne, már rég kivágtam volna
Nekem meg pont a sok gyes-ről visszavett anyukával van tele a hócipőm már.
3 munakhelyen dolgoztam eddig, mindig kilógtak. Kezdjük ott, hogy totál több műszakos munkákra vették vissza őket 8-tól 4ig, aminek az volt a következménye, hogy hát 8ig csináljuk meg, aztán utána jön az xy. Meg 4 után is, este úgysincs annyi meló. Szépen meghagytunk mindent, aztán megmondtuk a főnöknek hogy mi nem dolgozunk más helyett.
Nálunk raktárban volt egy 8-4ig-es nő, és mielőtt kirúgták már olyan feszkók voltak miatta, hogy izzott a légkör. Kapásból itt is ment ez a hülyeség, hogy 8ig csináljuk mi, utána ő átveszi. Ez nekünk egy nettó plusz meló volt. Neki meg csak egy alibi, hiszen mi az ő munkáját tudtuk a sajátunk mellett is megcsinálni. De még ez sem volt elég, itt meg ott segítsünk be neki ha nehezet kell emelni. Túlórázni sem tudott értelemszerűen, így a szomatok is köztünk oszlottak el. De az igazi feszkót a TP okozta nálunk is. Orrba-szája ment táppénzre, kb úgy mint más szarni. Volt, hogy délelőttös műszakot egyedül vittem, mert egyik kolléga szabin, másik covidos, a nő meg reggel telefonált be, hogy már megint megint beteg a gyerek.. de persze amikor te akarsz szabira menni akkor nem tudsz, mert ő már nem maradhat egyedül (főnök is tudja, hogy ipari hulladék munkaerő). Most online oktatás van, most fosik. Most ballagás, most a tanárok kirándulnak, most covid van, most hányik, most lázas. Volt, hogy kajakra 3 hetente lázas volt. Minden második napon késett, mert hogy 7-8 között be van dugulva a város. Persze nekünk 5:45-os becsekkolást úgy nézték, hogy 5:46nál jött az email. Folyamatos hazatelefonálás apának alap volt, ahogy a korábban lelépések is.
Aztán betelt a pohár, telibefostuk a munkáját, megmondtuk a főnöknek vegyen fel egy 2 műszakos munkahelyre olyat, aki tud is 2 műszakozni.
Az a baj, hogy ezek a nők azt nem értik meg, hogy ők dolgoztak valahol szülés előtt, az nem jelenti azt, hogy az a pozició ugyanúgy meglesz 3 év múlva, 8tól 4ig mert nekik épp úgy jó. Meg azt sem értik meg, hogy ha kb mindgi hiányoznak akkor az ő munkájuk egy kis alibi meló, amit mások üresjárat közben végeznek el.
Azt kellene elfogadni, hogy a gyerek az nem egy privilégiumokra jogosító VIP kártya, amit ha felmutatsz, akkor minden alárendelődik az egyéni igényeidnek.
Bár nem fizikai, hanem irodai munkát végzek - nálunk is általáos jelenség, hogy a gyerekes anyukák állandóan nyavajognak: miért kell reggel 8-ra beérni, hogy viszem a gyereket óvodába/iskolába, miért kell fél 5-ig bent lenni, nem érek oda a gyerekért, miért nincs mindig home office, mit csináljak a gyerekkel, miért nincs több szabadság, nyáron hova rakom a gyereket... stb.
A munkáltató sincs ám könnyű helyzetben, mert ha engedményeket tesz, akkor a nem gyerekesek fogják úgy érezni, hogy ők hátrányosan meg vannak különböztetve, márpedig ők is ugyanolyan értékesek a cég számára, sőt, sokszor még értékesebbek is, mert mindig lehet rájuk számítani, nem mennek hetente táppénzre a beteg gyerek miatt, nem töltik a fél napjukat telefonálással a gyerek miatt, hanem a munkára koncentrálnak.
Tehát lehet, hogy embertelennek meg gyűlölködőnek tűnik a HR-es, és az is tény, hogy lehetne ilyen szituációban szebben is kommunikálni, de maximálisan megértem, hogy a hócipője tele van az állandóan problémázó anyukákkal, akik azt hiszik, hogy a világ tengelye az ő gyerekkük seggében forog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!