Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Komolyan mi a baj a kisgyereke...

Komolyan mi a baj a kisgyerekes munkavállalókkal?

Figyelt kérdés

Raktárban dolgoztam mielőtt elmentem szülni. Most visszajöttem. Mondtam a HR-nek, hogy én csak 8tól 4ig tudok dolgozni, hát nem igazán tetszett már ez sem nekik, el akartak küldeni. Aztán az egyik ismerősöm a cében valahogy elintézte, hogy visszamehessek a helyemre 8-4ig. Tavasszal jöttem vitte. Covidkor 1 hónapot otthon kellett maradnom mivel bezárt az ovi. Nyáron egyszer beteg volt a gyerek. Most kezdte az ovit, és folyton beteg. Összesen 4x voltam vele otthon 1 hónapot.

Tegnap behívtak a HR-re, hogy jövő héttől vagy bejárok normálisan dolgozni, vagy nem tudnak tovább foglalkoztatni. Mondtam nekik hogy a gyerek apja 4 műszakban van, ő többet keres. Nekem kell otthon maradnom ha valami gond van. Erre a hr-es nőszemély megvonta a vállát, és azt mondta oldjam meg, ez nem szeretetszolgálat. A munkatársaim is kikezdtek, mert hogy levettek a darabszámból, és nem kell annyi ember a cégbe. Konkrétan azt mondják rúgjanak ki engem, mert hogy rám nincs ott szükség.

Komolyan mi ez az embertelen, gyűlölködő stílus? Így vállaljon valaki manapság gyereket hogy aztán kirúgják?

2021. nov. 10. 06:48
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
0%

#39 pedig nem rúghatják ki azért mert a beteg gyermekével otthon kellett maradnia. Egyébként nem tudom mit sajnáljátok tőle. A fizetése felét kapja meg kb, és a munkáltató annak is csak a harmadát fizeti, a többit az állam...

Ha nem élet-halál kérdése, hogy dolgozok-e vagy sem, biztos nem hívnék bébiszittert a gyerekhez.

Nekem ez teljesen új, hogy megkeseredett gyermektelenek így rátámadnak egy anyukára...

2021. nov. 12. 06:27
 42/68 anonim ***** válasza:
90%

41

Miért ne rúghatnák ki? Kirúgják, kifizetik a kielégítését amennyiben megvan az éve és csókolom.

Hol éltek ti? Szültök egy gyereket aztán akkor titeket nem rúghatnak ki? Ha bezár a gyár majd te akkor is visszajársz 8ra? xd

2021. nov. 12. 06:32
 43/68 anonim ***** válasza:
91%

#41 Nem vagyunk keserűek. Csupán nem szeretjük, ha valaki olyan helyett kell elvégezni a munkát, aki folyton a gyereket használja indoknak, hogy lógjon a munkából.

A gyerekvállalás egy komoly döntés, amikor nagyon sok dolgot át kell gondolni. Azt is, hogy mi van, ha beteg a gyerek, mi van, ha az egyik szülő kiesik a munkából, stb. És bizony van olyan, hogy ki kell mondania a párnak, hogy (egyelőre) nem tud gyereket vállalni. NEM KÖTELEZŐ a gyerekvállalás! De sajnos ezt nagyon sokat nem fogják fel és a semmire vállalnak gyereket, aztán meg sírnak, mikor rájönnek, hogy nem is olyan könnyű.

Falnak tudnék menni, mikor (elvileg felnőtt és gondolkodó emberek) képesek két minimálbérre lefialni 3 porontyot...

2021. nov. 12. 07:57
 44/68 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy amikor gyereket vállalsz, azt a kockázatot is vállalod, hogy esetleg betegen születik, és egész életében ápolni kell. Na a kérdező ehhez képest egy kis náthával se tud mit kezdeni. Pedig ennek a rizikónak a bekövetkezte aztán 100 százalékos.
2021. nov. 12. 09:08
 45/68 anonim ***** válasza:
0%
Akkor legyen igazgatok (persze természetesen nincs). Én nem foglaltam állást, tényként közöltem, hogy ezzel az indokkal nem lehet elküldeni, mert nyakukba vehetnek egy szép kis munkaügyi pert. Ha megszűnik a gyár, akkor el lehet küldeni, és akkor is, ha amikor bent van nem dolgozik. De azért mert otthon kell lennie a beteg gyermekével, azért nem. És mielőtt megint beírnátok, hogy pedig DE, légyszíves keressetek rá. Köszönöm.
2021. nov. 13. 23:53
 46/68 anonim ***** válasza:
85%

#45:

Teljesen mindegy milyen indokból, de ha valaki többet van távol, mint amennyit munkában, akkor bizony elküldheti a munkáltató.

NEM az az indok, hogy otthon "kell" lennie a beteg gyerekével!

Az az indok, hogy sokat van távol, így nem hasznos munkaerő, ennek ténye rontja a munkatársak közti munkamorált (hogy valaki ugyanannyit keresett, mint ők, csak 30%-os jelenléttel), és a többi általános indok!

Akkor is, ha ez a hiányzás amiatt van, mert az illető munkaidőben jár prostizni, akkor is ha a beteg gyerekkel van otthon, akkor is ha valamilyen a cég számára nem releváns tanfolyamra jár, akkor is ha ő maga betegeskedő, akkor is ha a szüleit ápolgatja, stb.

2021. nov. 14. 02:07
 47/68 anonim ***** válasza:
0%

De nem kap ugyan annyit, mint a munkatársai... Látom hiába mondom nem vagytok hajlandóak utána járni. Mivel teljesen egyértelmű lenne, hogy a gyerek miatt rúgták ki mindegy lenne, hogy mit írnak a papírra. Anyuka nem írja alá a felmondást és intézhetik a bíróságon, ahol akármennyire is fáj nektek az anyuka nyerne.

Lehet lepontozni!

2021. nov. 15. 16:04
 48/68 anonim ***** válasza:
87%
Ha “ledogozhatja” a felmondási időt minden további nélkül felmondhatnak neki.
2021. nov. 15. 17:10
 49/68 anonim ***** válasza:
87%
47: a világon olyan hülye munkáltató nincs, aki nyíltan ezzel indokolná a kisgyerekes alkalmazott kirúgását. Elég, ha 1-2x késik a melóból, vagy mondhatja azt is, hogy nem elégedett a munkájával. Innentől meg nem is támadható.
2021. nov. 15. 17:48
 50/68 anonim ***** válasza:
87%

47

Hogyne persze. Többen nincs bent, mint amennyit bent van, de kirúgni sem lehet.

Nem tudom sokan a gyerekre miért úgy tekintetek mint valamiféle ultira

2021. nov. 15. 17:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!