Komolyan mi a baj a kisgyerekes munkavállalókkal?
Raktárban dolgoztam mielőtt elmentem szülni. Most visszajöttem. Mondtam a HR-nek, hogy én csak 8tól 4ig tudok dolgozni, hát nem igazán tetszett már ez sem nekik, el akartak küldeni. Aztán az egyik ismerősöm a cében valahogy elintézte, hogy visszamehessek a helyemre 8-4ig. Tavasszal jöttem vitte. Covidkor 1 hónapot otthon kellett maradnom mivel bezárt az ovi. Nyáron egyszer beteg volt a gyerek. Most kezdte az ovit, és folyton beteg. Összesen 4x voltam vele otthon 1 hónapot.
Tegnap behívtak a HR-re, hogy jövő héttől vagy bejárok normálisan dolgozni, vagy nem tudnak tovább foglalkoztatni. Mondtam nekik hogy a gyerek apja 4 műszakban van, ő többet keres. Nekem kell otthon maradnom ha valami gond van. Erre a hr-es nőszemély megvonta a vállát, és azt mondta oldjam meg, ez nem szeretetszolgálat. A munkatársaim is kikezdtek, mert hogy levettek a darabszámból, és nem kell annyi ember a cégbe. Konkrétan azt mondják rúgjanak ki engem, mert hogy rám nincs ott szükség.
Komolyan mi ez az embertelen, gyűlölködő stílus? Így vállaljon valaki manapság gyereket hogy aztán kirúgják?
#39 pedig nem rúghatják ki azért mert a beteg gyermekével otthon kellett maradnia. Egyébként nem tudom mit sajnáljátok tőle. A fizetése felét kapja meg kb, és a munkáltató annak is csak a harmadát fizeti, a többit az állam...
Ha nem élet-halál kérdése, hogy dolgozok-e vagy sem, biztos nem hívnék bébiszittert a gyerekhez.
Nekem ez teljesen új, hogy megkeseredett gyermektelenek így rátámadnak egy anyukára...
41
Miért ne rúghatnák ki? Kirúgják, kifizetik a kielégítését amennyiben megvan az éve és csókolom.
Hol éltek ti? Szültök egy gyereket aztán akkor titeket nem rúghatnak ki? Ha bezár a gyár majd te akkor is visszajársz 8ra? xd
#41 Nem vagyunk keserűek. Csupán nem szeretjük, ha valaki olyan helyett kell elvégezni a munkát, aki folyton a gyereket használja indoknak, hogy lógjon a munkából.
A gyerekvállalás egy komoly döntés, amikor nagyon sok dolgot át kell gondolni. Azt is, hogy mi van, ha beteg a gyerek, mi van, ha az egyik szülő kiesik a munkából, stb. És bizony van olyan, hogy ki kell mondania a párnak, hogy (egyelőre) nem tud gyereket vállalni. NEM KÖTELEZŐ a gyerekvállalás! De sajnos ezt nagyon sokat nem fogják fel és a semmire vállalnak gyereket, aztán meg sírnak, mikor rájönnek, hogy nem is olyan könnyű.
Falnak tudnék menni, mikor (elvileg felnőtt és gondolkodó emberek) képesek két minimálbérre lefialni 3 porontyot...
#45:
Teljesen mindegy milyen indokból, de ha valaki többet van távol, mint amennyit munkában, akkor bizony elküldheti a munkáltató.
NEM az az indok, hogy otthon "kell" lennie a beteg gyerekével!
Az az indok, hogy sokat van távol, így nem hasznos munkaerő, ennek ténye rontja a munkatársak közti munkamorált (hogy valaki ugyanannyit keresett, mint ők, csak 30%-os jelenléttel), és a többi általános indok!
Akkor is, ha ez a hiányzás amiatt van, mert az illető munkaidőben jár prostizni, akkor is ha a beteg gyerekkel van otthon, akkor is ha valamilyen a cég számára nem releváns tanfolyamra jár, akkor is ha ő maga betegeskedő, akkor is ha a szüleit ápolgatja, stb.
De nem kap ugyan annyit, mint a munkatársai... Látom hiába mondom nem vagytok hajlandóak utána járni. Mivel teljesen egyértelmű lenne, hogy a gyerek miatt rúgták ki mindegy lenne, hogy mit írnak a papírra. Anyuka nem írja alá a felmondást és intézhetik a bíróságon, ahol akármennyire is fáj nektek az anyuka nyerne.
Lehet lepontozni!
47
Hogyne persze. Többen nincs bent, mint amennyit bent van, de kirúgni sem lehet.
Nem tudom sokan a gyerekre miért úgy tekintetek mint valamiféle ultira
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!