Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Komolyan mi a baj a kisgyereke...

Komolyan mi a baj a kisgyerekes munkavállalókkal?

Figyelt kérdés

Raktárban dolgoztam mielőtt elmentem szülni. Most visszajöttem. Mondtam a HR-nek, hogy én csak 8tól 4ig tudok dolgozni, hát nem igazán tetszett már ez sem nekik, el akartak küldeni. Aztán az egyik ismerősöm a cében valahogy elintézte, hogy visszamehessek a helyemre 8-4ig. Tavasszal jöttem vitte. Covidkor 1 hónapot otthon kellett maradnom mivel bezárt az ovi. Nyáron egyszer beteg volt a gyerek. Most kezdte az ovit, és folyton beteg. Összesen 4x voltam vele otthon 1 hónapot.

Tegnap behívtak a HR-re, hogy jövő héttől vagy bejárok normálisan dolgozni, vagy nem tudnak tovább foglalkoztatni. Mondtam nekik hogy a gyerek apja 4 műszakban van, ő többet keres. Nekem kell otthon maradnom ha valami gond van. Erre a hr-es nőszemély megvonta a vállát, és azt mondta oldjam meg, ez nem szeretetszolgálat. A munkatársaim is kikezdtek, mert hogy levettek a darabszámból, és nem kell annyi ember a cégbe. Konkrétan azt mondják rúgjanak ki engem, mert hogy rám nincs ott szükség.

Komolyan mi ez az embertelen, gyűlölködő stílus? Így vállaljon valaki manapság gyereket hogy aztán kirúgják?

2021. nov. 10. 06:48
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
97%

Nem csak a kisgyerekesekkel van ez. Nálunk (nagy multi, mielőtt gonosz magyar kkv-ra gondolnátok) idén építettek le egy srácot, mert folyton kiíratta magát az orvossal, kb 2 hetente 3-4 napot. Ugyanaz a baj az ilyenekkel, mint a kisgyerekesekkel. Nem tudsz velük számolni, megbízhatatlan munkaerők.

Amúgy sajnálom, értem hogy ez sokakat nehéz helyzetbe hoz, gyerek meg azért kellene közben persze. De meg kell oldani apukával, mindkét oldali nagyszülőkkel, babysitterrel, stb. Aki sokat beteg, mint a fentebb említett srác is, az inkább vizsgáltassa ki magát, biztos van valami komolyabb baja, ami miatt folyton beteg.

2021. nov. 10. 08:57
 12/68 anonim ***** válasza:
97%

Én értem, hogy a gyerek gyakran beteg, otthon kell vele maradni, de akkor is igaza van a cégnek. Egy ideig lehet tolerálni, de van egy határ. Néha apuci is vigyázhat a gyerekre, azért van két szülő. Vagy pedig akkor fel kell mondani és otthon maradni a gyerekkel. Esetleg olyan melót keresni, amit lehet otthonról végezni.

Ha meg az a baj, hogy nincs elég jövedelem, arra csak annyit tudok mondani, hogy nem kötelező gyereket vállalni...

2021. nov. 10. 09:13
 13/68 anonim ***** válasza:
94%

Mi három gyereket neveltünk fel, éhány gondolat ezzel kapcsolatban..

Nem értem miért lett divat az, hogy az apának szigorúan tilos otthon maradni a gyerekkel.

Továbbá azokat sem értem, ahol a gyerek 3 hetente taknyos. Ott nincs valami gond véletlenül? Mi normális főtt kajákat adtunk a gyerekeknek, napi 3-4x gyömölcsöt, és gyerek multivitamint kaptak. Egy évben amximum 2x voltak betegek, általában akkor egyszerre. Nem tudom mi a jó istent csinálnak azok ahol egy évből fél évet otthon kell a taknyos gyerekkel ülni

Amúgy az a gond, hogy szülés előtt betanított és/vagy fizikai melót nehéz szülés után 8tól 4ig végezni. A munkatársaidat, pláne a cég vezetését meg nem érdekli a te egyéni problémád.

2021. nov. 10. 09:22
 14/68 A kérdező kommentje:

Aztán csodálkoznak, hogy senki nem akar gyereket... ilyen körülmények között

Azért én vagyok otthon vele, mert férjem jobban keres, és 3-4 műszakozik, minden szombat túlórával. Illetve neki van egy jó bónusza év végén, ha nincs táppénzen akkor kap egy szép összeget.

És akkor mégis hol dolgozzon egy anyuka? Hogy vigye oviba a gyereket meg haza hozza?

2021. nov. 10. 09:26
 15/68 anonim ***** válasza:
97%
Ha apa 4műszakozik, akkor simán tudja vinni vagy hozni a gyereket minden nap. Össze kell egyeztetni. Csak ugye egyszerűbb a munkahelynek rinyálni meg rájuk sarat dobálni.
2021. nov. 10. 09:42
 16/68 anonim ***** válasza:
91%

"Aztán csodálkoznak, hogy senki nem akar gyereket... ilyen körülmények között"

Igen, van olyan a világon, hogy családtervezés. És az ember (jó esetben) meggondolja, hogy vállal-e gyereket és ha igen hány gyereket.

"Azért én vagyok otthon vele, mert férjem jobban keres, és 3-4 műszakozik, minden szombat túlórával."

Ergo kidolgozza a belét is szerencsétlen és ideje és energiája sincs a családra (csak akkor nem éri meg). Ráadásul fogadok, hogy a 3-4 műszakra kiszúrják a szemét nettó 300-al.

"Illetve neki van egy jó bónusza év végén, ha nincs táppénzen akkor kap egy szép összeget."

Vagyis egy kizsákmányoló cégnél dolgozik, ahol még beteg sem lehet, mert akkor ugrott a bónusz. Én 3 éve nem voltam táppénzen, de tudod, ki dolgozna egy olyan cégnél, ahol ettől függ a bónusz és nem a teljesítménytől!

"És akkor mégis hol dolgozzon egy anyuka? Hogy vigye oviba a gyereket meg haza hozza?"

Pl homeoffice-ban és a gyereket akkor tudja oviba vinni. Pláne, ha nem a város másik végén lévő oviba kell vinni, hanem a közelibe.

2021. nov. 10. 09:51
 17/68 anonim ***** válasza:
87%
Dolgozzon ott ahol eddig, csak fogja be a nagyszülőket vagy a bébiszittert betegség/online oktatás esetén. A mai világban rohadtul meg kell előre fontolni ezeket gyerekvállalás előtt. Pl ha valaki nincs jóban a szüleivel, esetleg a szülei még dolgoznak és nincs olyan fizetése, amiből ki tudja fizetni a bébiszittert, akkor hova a tökömbe rakja a gyereket a 2 hónap nyári szünet alatt évekig?? Miért nem gobdolkodnak ezen az emberek gyerekvállalás előtt???
2021. nov. 10. 09:52
 18/68 anonim ***** válasza:
100%

Excuse me, de engem is a szüleim leadtak az oviba reggel 6-6:15kor mert mentek dolgozni. Este 5kor meg értem jöttek. Addig biztos helyen voltam, játszottam, felügyeltek rám.

A kollégáim most szintén így oldják meg. Fél 7re gyereket leadják a suliban/oviban és jönnek dolgozni. Fél 5re, 5re meg érte mennek.

2021. nov. 10. 10:08
 19/68 anonim ***** válasza:
98%

Mondjuk ki akkor azt, amit mindenki kerülget itt.

Nem a semmire kéne gyereket vállalni és kész. Nem értem az ilyen embereket. A tököm tele van amikor ismerős, rokon, vagy akár MUNKATÁRS panaszkodik 0-24 hogy ő sehol sem talál 8-4ig melót a szaros érettségijével. Mert ő úgy gondolja hogy a leborjazás az valamiféle jogosítvány arra, hogy akármilyen munkát ő úgy végezzen ahogy neki épp kényelmes. Aztán akkor non stop témájuk ez, hogy ki legyen a gyerekkel otthon, nem érnek be az oviba, meg hogy érjen be az oviba fél 5-re, meg fosik a gyerek, meg lázas stb.

Talán gondolkozni kéne.. nem értem kérdező ti is hogy vágtatok ebbe bele amikor neked gyakorlatilag nem is volt fix munkahelyed a jövőre nézve, csak valami kis kitartott csókos lehetsz (írtad is, hogy úgy intézte ezt neked el ismerős), a férjed meg 500 műszakban szétszakad mert kapsz gondolom erre nettó 150et. Mi lesz ha esetleg ő egy hosszabb tp-re megy, vagy kirúgják? Egyáltalán mi lenne ha téged kirúgnának? Nem várnak mindenhol csokor virággal, mert jönnél átfogóba dolgozni.

2021. nov. 10. 10:09
 20/68 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is van gyerekem, de őszintén szerinted ki a szart érdekel, hogy a férjed csak akkor kap bónuszt, ha nincs táppénzen? A munkáltatód fizeti utánad a táppénz egy részét, miközben valaki más végzi a munkádat, te meg értetlenkedsz itt, hogy mi a baj azzal, ha sose jársz be dolgozni.

Ja és nekem is volt olyan kollégám, aki rendszeresen járt táppénzre meg hol ezért, hol azért elkéretőzött. Kirúgták. Szóval nem a kisgyerekesekkel van baj, hanem azokkal, akik nem végzik a munkájukat.

2021. nov. 10. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!