Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Komolyan mi a baj a kisgyereke...

Komolyan mi a baj a kisgyerekes munkavállalókkal?

Figyelt kérdés

Raktárban dolgoztam mielőtt elmentem szülni. Most visszajöttem. Mondtam a HR-nek, hogy én csak 8tól 4ig tudok dolgozni, hát nem igazán tetszett már ez sem nekik, el akartak küldeni. Aztán az egyik ismerősöm a cében valahogy elintézte, hogy visszamehessek a helyemre 8-4ig. Tavasszal jöttem vitte. Covidkor 1 hónapot otthon kellett maradnom mivel bezárt az ovi. Nyáron egyszer beteg volt a gyerek. Most kezdte az ovit, és folyton beteg. Összesen 4x voltam vele otthon 1 hónapot.

Tegnap behívtak a HR-re, hogy jövő héttől vagy bejárok normálisan dolgozni, vagy nem tudnak tovább foglalkoztatni. Mondtam nekik hogy a gyerek apja 4 műszakban van, ő többet keres. Nekem kell otthon maradnom ha valami gond van. Erre a hr-es nőszemély megvonta a vállát, és azt mondta oldjam meg, ez nem szeretetszolgálat. A munkatársaim is kikezdtek, mert hogy levettek a darabszámból, és nem kell annyi ember a cégbe. Konkrétan azt mondják rúgjanak ki engem, mert hogy rám nincs ott szükség.

Komolyan mi ez az embertelen, gyűlölködő stílus? Így vállaljon valaki manapság gyereket hogy aztán kirúgják?

2021. nov. 10. 06:48
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
87%

"Nem a semmire kéne gyereket vállalni és kész."

Pedig sajnos nagyon sokan ezt csinálják és a kúrmány még asszisztál is nekik.

Igen, csökken a népesség, de ez minden fejlett országban így van. Amúgy is csak azért gond a csökkenő népesség, mert vacak a nyugdíjrendszer. Ha kevesebb gyerek lenne, de azok rendesen felnevelve meg intelligens szülők által, sokkal jobb volna az országnak. Így csak a futószalagdroidok szaporodnak, akiket pár év és lecserél a gép.

2021. nov. 10. 10:41
 22/68 anonim ***** válasza:
100%

#14 Milyen körülmények között?Tehát szerinted a munkáltató nézze el hogy különböző okok miatt egyfolytában hiányzol,nem jó neked a munkabeosztás,nem számíthat rád csak azért mert te éppen úgy gondoltál hogy gyereked lesz?

Ez egy munkáltatónak miért jó,miért érdeke hogy ilyen emberrel dolgozzon?Az szerinted kárpótolja őket hogy majd 20 év múlva lesz még egy ember az országban akinek nagy vakószínűséggel semmi köze nem lesz hozzájuk?Inkább felvesznek egy olyan embert aki be tud járni rendesen még ha be is kell tanítani,meg tudom érteni őket

2021. nov. 10. 10:47
 23/68 anonim ***** válasza:
100%

Két kisgyerekem van, de ezt így is agyrém volt olvasni. Mármint én értem, hogy ezt szopás megoldani, mert a gyereket rakni kell valahova, de azért láthatnád kicsit a munkáltató oldalát is. Azzal, hogy megérti a helyzetedet, ő nincs kisegítve, mert neki ember kell, aki dolgozik. Ha te az év felét otthon töltöd, az neki gondot okoz, hiába érti meg, hogy muszáj otthon lenned. Neki meg termelni muszáj. "csak" 4x1 hónapot voltál itthon? Csak? Ember, ez az egész év harmada! Kitüntetést nem szeretnél esetleg, amiért néha sikerül bemenni?

Mondom, én értem a te problémádat is, de érthető a munkáltató oldala is, és logikus, hogy neki nem sokat érsz, ha állandóan hiányzol, függetlenül attól, hogy mi az oka. Sajnos ez erős érdekellentét a munkavállaló és a munkáltató közt, de ezzel nem igazán lehet mit kezdeni.

2021. nov. 10. 11:19
 24/68 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező stílusa nagyon irritáló és nem csodálkozom, hogy a HR minél előbb meg akar szabadulni tőle. De azokról a cégekről sincs jobb véleményem, amik elvből nem vesznek fel gyerekes anyukát.

A törvény tiltja a családi állapot alapján való diszkriminálást. Kb. lexarom, hogy nekik ez "nem éri meg". Adót sem azért fizetsz, mert megéri, hanem mert ez a törvény.

2021. nov. 10. 11:19
 25/68 anonim ***** válasza:
100%

"A törvény tiltja a családi állapot alapján való diszkriminálást."

Igen, ez így van és így korrekt, mert ne érjen senkit hátrány azért, mert van vagy nincs gyereke. De a másik oldalról az sem korrekt, hogy felvesznek valakit, aki utána fél év múlva elmegy szülni, 3 év múlva előkerül, de kb. minden másnap a nap közepén elrohan, mert a gyerek leesett a mászókáról, másnap nem jön, mert beteg, a feladataira nem tud odafigyeli, mert már 3-kor azon kattog az agya, hogy fél 5-re odaér-e a suliba...stb.

Szerintem a munkáltatónak joga van tudni, hogy meddig és milyen mértékben számíthat az emberre, akit felvesz egy pozícióra.

2021. nov. 10. 11:43
 26/68 A kérdező kommentje:
Ezért tart itt az roszág, gratuálok a sok szívtelennek
2021. nov. 10. 11:45
 27/68 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy a jó szívtől egy cég sem lesz sikeres. Most gondold már el, ha tele lenne a cég olyan dolgozókkal, mint te, 1 éven belül húzhatná le a rolót, mert nem termelne semmit. Ez nem jószívűség kérdése, hanem üzlet. Talán nyersen fogalmazott a hr, de valóban, a munkahely nem jótékonysági intézmény. Ők azért foglalkoztatják az embereket, mert szükségük van munkaerőre, te viszont az állandó hiányzásoddal semmit nem érsz, mint munkaerő. Ezek sajnos tények, szimpla matek. Egy céget nem lehet érzelmi alapon vezetni.
2021. nov. 10. 11:51
 28/68 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyunk szívtelenek, csupán reálisan szemléljük a dolgokat. Te piszkosul visszaélsz azzal, hogy gyereked van, a munkáltatód meg tűr.

Miért nem tud néha apuci vigyázni a gyerekre? Hol vannak a nagyszülők? Miért nem tudsz akkor otthon lenni a gyerekkel és otthagyni a munkahelyet?

És a leghúsbavágóbb: ha nincsenek kéznél a nagyszülők, nincs lehetőség bébiszitterre és muszáj mindkét kereset ahhoz, hogy megéljetek, akkor mi a fenére vállaltatok gyereket?

2021. nov. 10. 11:52
 29/68 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy képzeld el, én egyéni vállalkozó anyuka vagyok, otthonról dolgozva. Ha az én gyerekeim betegek, és nem, vagy csak minimálisan tudok dolgozni, mert otthon vannak, egész egyszerűen kevesebb pénzt keresek arra a hónapra, és ez senkit nem érdekel. Ugyanez van, ha bezár a covid miatt az ovi, vagy ha nyári szünet van. Nekem se ad pénzt szívjóságból senki. A munkahelynek se nagyon éri meg jófejségből eltartani téged, amikor nincs belőled hasznuk.
2021. nov. 10. 11:53
 30/68 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező. Nem kell mindenáron dolgozni. Szülj még 2 gyereket 2-3 év eltéréssel és megvan oldva a háztartásbeli életmód. De minimum az, hogy 6-8 évig ne kelljen a munka közelébe se menned. De ha rá vagy szorulva a munkára akkor igenis ugyanúgy alkalmazkodnod kell, mint a nem gyerekeseknek vagy azoknak, akiknek a gyereke idősebb vagy már "felnőtt".

Amúgy az vicc kategória, hogy egy elvileg felnőtt, érett és dolgozó embernek kell azt elmagyarázni, hogy csak azért mert a világra szült egy gyereket nem fogja mindenki külön kezelni.

Aközött meg óriási különbség van, hogy hirtelen el kell rohanni a gyerekért, mert felhívott a bölcsi/ovi/suli meg aközött, hogy "jaj hát beteg a gyerek és otthon maradok vele 2 hétig". Az első esetben a főnököd (ha olyan) megérti és nem haragszik. A másik esetben meg a megértésével élsz vissza majd neked áll feljebb.

2021. nov. 10. 11:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.