40 év feletti munkavállalók diszkriminációját mi okozza?
Régebben mondták hogy öregnek, alacsony munkabírásúnak, betegeskedőnek tartják őket vagy hogy nem értenek a számítógépekhez stb.
Ma is így van még?
Mi lehet a legfőbb oka a diszkriminációjuknak?
# 1
nem tudok. De ez a téma egy eléggé köztudatban lévő dolog (volt legalábbis mielőtt bejött ez a munkaerőhiány fogalom az elmúlt 10 évben), hogy aki 40 évet eléri utána már keményen szembesül munkakereséskor azzal hogy nem veszik fel mert túl "öreg" .
Ha valaki ráül a diplomájára és nem képzi magát, nem tartja frissen a tudását, akkor az kb 15 év alatt elévül teljesen (ITben gyorsabban). Ezért lehet a 40-45 év vízválasztó.
Illetve a fizikai munkánál egyértelmű, hogy egy átlag 45 éves nem bír annyit, mint egy átlag 25 éves.
Azért nem a Horthy korszakban vagyunk hogy egy 40-es arc már öregnek számítson.
Én azt mondanám, a környezetemből, szüleimből kiindulva, hogy jelenleg ahol már valóban nehezebbé válik a minőségi munkák betöltése az 55 felett van.
40-45 körül több területen akkor érsz a pálya csúcsára, azt még semmiképpen nem mondanám öregnek.
"Azért nem a Horthy korszakban vagyunk hogy egy 40-es arc már öregnek számítson."
Egy negyvenesnek már valószínűleg gyökeresen más értékrendje van, mint egy fiatalabbnak. Már nem akar annyira teperni, nem vállal annyi túlórát, jobban megnézi, mennyi pénzért mennyit kell dolgozni. Egy húszon-harminc éves még csak építi azt az életet, ami egy 40+ évesnek már jó eséllyel megvan.
Sok esetben az is közrejátszik a döntésben, hogy egy meglévő csapatba keresnek új embert. Ha a csapat 30 alatti fiatalokból áll, a HR nem szívesen fel 40+ munkavállalót, mert úgy érzi nem fog beilleszkedni. Ahol a csapatnak együtt kell dolgozni ott az egyéni tudásnál sokkal fontosabb az összhang.
Én egyszer egy rövid ideig 3 fiatal anyukával dolgoztam egy irodában. Egy hét után megőrültem tőle hogy nem volt más
témájuk csak a szaros pelenka, takony és egyéb gyerekbetegségek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!