Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan készítsek önéletrajzba...

Hogyan készítsek önéletrajzba jó fotót? Mármint technikailag hogyan?

Figyelt kérdés

Majd 50 éves vagyok, annyira nem vagyok penge ezekben, de nem szeretnék óriásméretű fájlokat produkálni...

Azután, hogy megfésülködtem, felvettem egy normális felsőt, kerestem egy világos helyiségben egy semleges hátteret, hogyan tovább?

1. Mivel fotózzak, az okostelefonnal, vagy a 15 éves digitális fotógépemmel?

2. Mi a jobb, ha olyan közel a fotógép, hogy már a végleges képet csinálja, vagy pedig messzebb tegyem, inkább legyek benne akár derékig és majd kivágom ami kell?

(Azért nem szeretem a közelről fotózást, mert úgy érzem, durván torzít!!! És ha nem is kézből fotózom, akkor is olyan, mintha szelfi lenne, amitől hányok... Szóval hogy tudnám kerülni a szelfi stílust?)

(3. Esetleg valami jó tipp, hogyan vágjak értelmes fejet? :)) )

4. Ha a kivágandó fotót csinálok, akkor azt hogyan csináljam, hogy kicsi fájl legyen? Hogy szerkesszem, hogyan mentem?

5. Wordben szoktam önéletrajzot írni, az jó? És végül pdfbe menteni? Vagy más jobb is van?

6. Bármi jó tanácsnak örülök, köszönöm!!!!

ma 09:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva, már feladtam hogy én (vagy a párom) készítsek jó portré fotót. Elmentem fotóshoz, ő ezeket tudta. Olyan felbontásokat küldött utána, amit megbeszéltünk.

És persze, teljesen jó a Word is, nem ezen fog múlni. De vannak kifejezetten önéletrajz készítő alkalmazások, azokat is nyugodtan lehet használni (hacsak nem valamilyen nagyon kreatív, pl grafikusi munkára jelentkezel). Google-ben ha rákeresel rengeteg találat lesz.

ma 09:28
 2/2 anonim ***** válasza:

A messzebbről készült fotó híve vagyok, inkább kivágom utána, amekkorát gondolok. A méretét leszoktam csökkenteni. Attól függ milyen program van a gépeden, van több, amival lehet vágni, átméretezni.

Word-be írom én is és utána mentem pdf-be.

ma 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!