Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Komolyan mi a baj a kisgyereke...

Komolyan mi a baj a kisgyerekes munkavállalókkal?

Figyelt kérdés

Raktárban dolgoztam mielőtt elmentem szülni. Most visszajöttem. Mondtam a HR-nek, hogy én csak 8tól 4ig tudok dolgozni, hát nem igazán tetszett már ez sem nekik, el akartak küldeni. Aztán az egyik ismerősöm a cében valahogy elintézte, hogy visszamehessek a helyemre 8-4ig. Tavasszal jöttem vitte. Covidkor 1 hónapot otthon kellett maradnom mivel bezárt az ovi. Nyáron egyszer beteg volt a gyerek. Most kezdte az ovit, és folyton beteg. Összesen 4x voltam vele otthon 1 hónapot.

Tegnap behívtak a HR-re, hogy jövő héttől vagy bejárok normálisan dolgozni, vagy nem tudnak tovább foglalkoztatni. Mondtam nekik hogy a gyerek apja 4 műszakban van, ő többet keres. Nekem kell otthon maradnom ha valami gond van. Erre a hr-es nőszemély megvonta a vállát, és azt mondta oldjam meg, ez nem szeretetszolgálat. A munkatársaim is kikezdtek, mert hogy levettek a darabszámból, és nem kell annyi ember a cégbe. Konkrétan azt mondják rúgjanak ki engem, mert hogy rám nincs ott szükség.

Komolyan mi ez az embertelen, gyűlölködő stílus? Így vállaljon valaki manapság gyereket hogy aztán kirúgják?

2021. nov. 10. 06:48
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 anonim ***** válasza:
100%
#50: Szerintem azért, mert a kúrmány ezt sugallja: tessék minél több kölyköt elleni és az mindenféle előjogokat biztosít.
2021. nov. 15. 20:04
 52/68 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk is a kisgyerekes anyukákkal volt a legtöbb gond. Egyikük, nyugdíjas szülőkkel, heteket otthon volt a göthös kölykével, jött egy napot, utána megint táppénz. Úgy, hogy elvileg valahol apjának is kellett lennie a gyerekének. A másik megmondta, hogy ő minden második héten rövidebb műszakban kívánkozik dolgozni járni, szintén a gyerek miatt. Ugyanő alighogy felvettük, terhes lett. A harmadiknak még ki se keverték a koktélkölykét, már heteket otthon hömbölgött miatta. A negyediknek a gyereke 14 éves koráig államiban élt, utána vette magához, de kiabált a főnökével, hogy mit képzel, neki gyereke van, ne felejtse el. Az ötödik-ez hímnemű volt-kijelentette, hogy neki a kölykei a legfontosabbak, minden más utána jön, aztán meg lett neki mondva, hogy a munkát kicsit a rangsorban előrébb sorolhatná, mert abból ad enni a siserehadnak, szóval ő szintén egyéni munkarendben járogatott, merthogy jaj, a gyerekek. Ja, és amikor mondtam, hogy legyen kedves a pötsfej főnökkel egyeztetni, mikor hogyan kíván dolgozni járni, én voltam a szemét.
2021. nov. 22. 06:48
 53/68 anonim ***** válasza:
0%
Drága gyermek ellenesek, elfelejtettétek tán, hogy ti is voltatok gyerekek? Sajnálom, hogy ti szüleitek meghozták ezt az áldozatot értetek, kár volt. Utolsónak: hát nyilván a saját gyermeke fontosabb, mint a rohadt munka, ez hogy lehet egyáltalán kérdés?
2021. nov. 23. 07:24
 54/68 anonim ***** válasza:
81%
Mert pl a saját gyerekei abból a jövedelemből kapnak zabálni, amit a munkavállaló keres. Szimplán csak ezért. Ha meg a puja a fontos, akkor maradjon otthon velük, senkinek nem kötelező dolgozni meg szaporodni sem.
2021. nov. 23. 07:41
 55/68 anonim ***** válasza:
67%
Én alapvetően egyetértek abban, hogy attól, hogy valakinek gyereke van, baromira nem kéne minden alól kihúznia magát, és jogos, hogy a kérdezőt ki akarják rúgni. De az 52-es válasza ettől függetlenül undorító, és bakker, nyilván nem fontosabb egy szaros állás, mint a gyerekem. Munka lehet másik is.
2021. nov. 23. 07:45
 56/68 anonim ***** válasza:
66%
55, akkor szívjál te is jó sokat a kölykösök miatt, aztán meglátjuk, mennyire tetszik a dolog. Egyik munkahely sem a gyerekesek segélyszolgálata, csak néhányan ezt hiszik.
2021. nov. 23. 07:52
 57/68 anonim ***** válasza:
82%

#53 "Drága gyermek ellenesek, elfelejtettétek tán, hogy ti is voltatok gyerekek? Sajnálom, hogy ti szüleitek meghozták ezt az áldozatot értetek, kár volt."

Én nem felejtettem el. De a szüleim dolgoztak. Nagyon sokszor nagymamám vigyázott ránk. Ha a nagyi nem tudott, akkor egyszer apukám, egyszer anyukám maradt itthon. 10 éves koromtól meg már elvoltam otthon egyedül. És nem voltam állandóan beteg, pedig nem tömtek vitaminokkal, csupán nem voltam elszigetelve hermetikusan, mint a mai kölykök, hanem kint játszottam a homokban és meg tudott erősödni az immunrendszerem.

2021. nov. 23. 09:38
 58/68 anonim ***** válasza:
66%

Még azzal egészíteném ki, hogy én nem voltam gyerekként sem 2 hetente lázas, taknyos, nem fostam , nem potyogtam le 3 naponta a mászókáról

Nem tudom milyen immungyenge lelenceitek vannak, de annak idején ezeket levágták volna a tajgetoszról

2021. nov. 23. 09:39
 59/68 anonim ***** válasza:
83%
56: írtam, hogy nem helyeslem, amit a kérdező félék művelnek, de ettől még nonszensz, hogy a meló fontosabb legyeb, mint a gyerek. Ő egy ember, basszus, a családom. Egyébként nekem is van kettő, mellettük vállalkozó vagyok, szóval nyugodt lehetsz, miattam aztán senkinek nem kell szívnia, mert magamnak dolgozom, de így sem lehet fontosabb náluk a munka.
2021. nov. 23. 10:11
 60/68 anonim ***** válasza:
81%
59, az nonszensz, hogy munkahelyre elvileg dolgozni járunk be, nem azt ecsetelni, hogy a puja az első. És mint írtam, nem egyszer, nem egy miatt rengeteget szívtunk a kölykös kollégák és kolléganők miatt.
2021. nov. 23. 10:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!