Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?
Mint leendő munkaadó szeretnék innen is tájékozódni, hogy mik a következményei annak, ha a női alkalmazottam elmegy szülni. Olvastam cikkeket, most inkább személyes, gyakorlati példák érdekelnének elsősorban munkaadóktól.
Érdemes terhességi tesztet kérni, elbocsátani, ha esetleg tudomásomra jut a terhesség?
A munka ugyan otthonról is elvégezhető (média), de ha úgy dönt később, hogy mégsem csinálja, akkor feltételezem, az nekem továbbra is súlyos anyagi vesztesépg (60%-a a normál fizetésének), és fel kell vennem helyette mást. Ezt más cégek hogyan csinálják? Bevállalják az anyagi veszteséget?
Végre belátod, hogy igazam van, mivel:
"Előfordulhat, hogy a kismama olyan munkakörben dolgozik (pl. folyamatos stresszel járó ügyfélszolgálati munkakör), amelyben a munkafeltételek nem egyeztethetőek össze a várandós állapottal. Ilyen esetben a munkáltató köteles egy másik, állapotának megfelelő munkakört felajánlani a munkavállaló részére a munkakörhöz járó bérezéssel együtt – amely nem lehet alacsonyabb a kismama „eredeti” munkakörével járó alapbérénél. Ha nincs ilyen munkakör, akkor a munkáltató köteles felmenteni a kismamát a munkavégzés alól: ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér."
Mégegyszer tehát:
"ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér"
7-szer írtad le ugyanazt, ami azt jelenti, ennyi érved maradt, azaz semmi a nőgyűlölő kérdésed alatt.
Én is jelentettelek.
Kedves Nekem4!
2021. március 12. 14:20
Előzmény:
A kérdésre írt válaszod: Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?
"Tudtommal tiltja a szabàlyzat, hogy sokszor bemásold ugyanazt. Szóval jelentettelek."
Az üzenet:
fussunk már össze kis féreg valahol, nagyon kíváncsi lennék, ott mekkora pofád van, mit szólsz
Nem járnál jól vele, beleverném a fejed a térdedbe.
Tanulj meg magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!