Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mint leendő munkaadó, érdemes...

Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?

Figyelt kérdés

Mint leendő munkaadó szeretnék innen is tájékozódni, hogy mik a következményei annak, ha a női alkalmazottam elmegy szülni. Olvastam cikkeket, most inkább személyes, gyakorlati példák érdekelnének elsősorban munkaadóktól.

Érdemes terhességi tesztet kérni, elbocsátani, ha esetleg tudomásomra jut a terhesség?

A munka ugyan otthonról is elvégezhető (média), de ha úgy dönt később, hogy mégsem csinálja, akkor feltételezem, az nekem továbbra is súlyos anyagi vesztesépg (60%-a a normál fizetésének), és fel kell vennem helyette mást. Ezt más cégek hogyan csinálják? Bevállalják az anyagi veszteséget?

2021. márc. 10. 16:26
 81/115 A kérdező kommentje:

Végre belátod, hogy igazam van, mivel:

"Előfordulhat, hogy a kismama olyan munkakörben dolgozik (pl. folyamatos stresszel járó ügyfélszolgálati munkakör), amelyben a munkafeltételek nem egyeztethetőek össze a várandós állapottal. Ilyen esetben a munkáltató köteles egy másik, állapotának megfelelő munkakört felajánlani a munkavállaló részére a munkakörhöz járó bérezéssel együtt – amely nem lehet alacsonyabb a kismama „eredeti” munkakörével járó alapbérénél. Ha nincs ilyen munkakör, akkor a munkáltató köteles felmenteni a kismamát a munkavégzés alól: ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér."

Mégegyszer tehát:

"ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér"

2021. márc. 11. 21:14
 82/115 anonim ***** válasza:
kíváncsi vagyok mikor esik le nektek, hogy minden válaszában a női vélt alsóbbrendűségre tér ki. unatkozó trollal beszélgettek, ideje lenne másra is időt fordítani.
2021. márc. 11. 21:19
 83/115 anonim ***** válasza:
Az üzletfeleiddel szemben is ezt a fullbanyomós kretén stratégiát alkalmazod? :) értem már, miért nem akarsz te kismamát kifizetni, örülsz, ha a működési költséget kiköhögöd, igaz? ;)
2021. márc. 11. 21:33
 84/115 anonim ***** válasza:
Ha csak a copypaste megy, akkor a fideszes médiában a helyed,
2021. márc. 11. 22:13
 85/115 anonim ***** válasza:
Nem bírtad elviselni, hogy le lettél oltva többször is és most átkapcsoltál troll üzemmódba? Ez szánalmas. :)
2021. márc. 12. 05:55
 86/115 anonim ***** válasza:
Tudtommal tiltja a szabàlyzat, hogy sokszor bemásold ugyanazt. Szóval jelentettelek.
2021. márc. 12. 14:11
 87/115 anonim ***** válasza:

7-szer írtad le ugyanazt, ami azt jelenti, ennyi érved maradt, azaz semmi a nőgyűlölő kérdésed alatt.

Én is jelentettelek.

2021. márc. 12. 14:19
 88/115 anonim ***** válasza:
79%

Kedves Nekem4!

2021. március 12. 14:20

Előzmény:

A kérdésre írt válaszod: Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?

"Tudtommal tiltja a szabàlyzat, hogy sokszor bemásold ugyanazt. Szóval jelentettelek."

Az üzenet:

fussunk már össze kis féreg valahol, nagyon kíváncsi lennék, ott mekkora pofád van, mit szólsz

Nem járnál jól vele, beleverném a fejed a térdedbe.

Tanulj meg magyarul.

2021. márc. 12. 14:29
 89/115 anonim ***** válasza:
100%
Ne fáradj a további privát üzenetekkel, amiben azt kívánod, hogy fojtsanak meg engem a gyerekem köldökzsinórjával. Letiltottalak.
2021. márc. 12. 14:41
 90/115 anonim ***** válasza:
Itt engeded ki a gőzt amiért nem szeretnek otthon? :)
2021. márc. 12. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!