Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?
Mint leendő munkaadó szeretnék innen is tájékozódni, hogy mik a következményei annak, ha a női alkalmazottam elmegy szülni. Olvastam cikkeket, most inkább személyes, gyakorlati példák érdekelnének elsősorban munkaadóktól.
Érdemes terhességi tesztet kérni, elbocsátani, ha esetleg tudomásomra jut a terhesség?
A munka ugyan otthonról is elvégezhető (média), de ha úgy dönt később, hogy mégsem csinálja, akkor feltételezem, az nekem továbbra is súlyos anyagi vesztesépg (60%-a a normál fizetésének), és fel kell vennem helyette mást. Ezt más cégek hogyan csinálják? Bevállalják az anyagi veszteséget?
Mi lett volna, ha anyád főnöke ugyanígy gondolkodik, mikor ő téged tervez?
Egy terhes munkavállalót nem rúghatsz ki, viszont amennyiben elmegy 9-es kóddal táppénzre, nem neked kell majd fizetned, ahogy a gyerek után járó ellátásokat sem.
Valamennyi szabi gyűlik fel neki, azt kell majd kiadnod és kész.
De nem is értem, hogy gondolsz ilyen hülyeségeket, hogy terhességi tesztet kérsz, hát meghalok...
1: kicsit el vagy tájolva. A nők szépek, a nők jók, a nőket szeretjük. De amíg a helyzet az, hogy fizetnem kell valakinek pénzt úgy, hogy közben nem termel cserébe semmit, tehát fel kell vennem helyette valaki mást is ugyanazért a pénzért, addig ez egy nem fair üzlet, és pont nem érdekel, hogy szerinted mennyire erkölcsös.
Azt elárulhatnád, hogy a fizetését kinek kell akkor biztosítania, ha nem a munkáltatónak, mert mindenhol azt olvasom, hogy a cégnek.
Az meg külön vicc kategória, hogy 3 év pihi után még a fizetett szabadságát is kiveheti.
De mondom, alátámaszthatod tényekkel, hogy miben vvagyok hülye.
"Azt elárulhatnád, hogy a fizetését kinek kell akkor biztosítania, ha nem a munkáltatónak, mert mindenhol azt olvasom, hogy a cégnek."
Ha egy nő szül, akkor CSED-et, GYED-et kap, nem fizetést. Tényleg ennyire tájékozatlan vagy? Hogy akarsz sikeres vállalkozást, ha a gyakorin szerzel információt? Egyébként meg alkalmazz férfiakat, és problem solved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!