Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mint leendő munkaadó, érdemes...

Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?

Figyelt kérdés

Mint leendő munkaadó szeretnék innen is tájékozódni, hogy mik a következményei annak, ha a női alkalmazottam elmegy szülni. Olvastam cikkeket, most inkább személyes, gyakorlati példák érdekelnének elsősorban munkaadóktól.

Érdemes terhességi tesztet kérni, elbocsátani, ha esetleg tudomásomra jut a terhesség?

A munka ugyan otthonról is elvégezhető (média), de ha úgy dönt később, hogy mégsem csinálja, akkor feltételezem, az nekem továbbra is súlyos anyagi vesztesépg (60%-a a normál fizetésének), és fel kell vennem helyette mást. Ezt más cégek hogyan csinálják? Bevállalják az anyagi veszteséget?

2021. márc. 10. 16:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/115 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
100%
Terhességi teszt?? Hivatalosan meg sem kérdezhetted tőle hogy van e férje és tervez e gyereket. Már önmagában az is törvénytelen.
2021. márc. 10. 17:02
 12/115 anonim ***** válasza:
90%
De nem te fizeted a gyedet te gyökér.
2021. márc. 10. 17:07
 13/115 anonim ***** válasza:
85%

"A nők szépek, a nők jók"

Te meg láthatóan idióta vagy, kérdező, sőt, szerintem egyenesen troll, mert kb. 5 perc utána nézni annak, hogy a terhességi táppénzt és a gyerek után járó támogatásokat az Országos Egészségpénztár fizeti, nem a munkáltató.

Ennyi ésszel inkább ne is legyél az. De amúgy jelentem is a kérdésed, mert egyértelműen csak provokálni akarsz, ilyen hülye senki nem lehet a valóságban.

2021. márc. 10. 17:09
 14/115 anonim ***** válasza:
83%
Én csak egy munkajogászt és egy tb ügyintézőt ajánlok neked... Nincs is több hozzáfűznivalóm👏👏👏
2021. márc. 10. 17:22
 15/115 anonim ***** válasza:
91%

A 9-es kódú táppénz harmadát a munkáltató fizeti amúgy. De a többi gyerek utáni ellátás nem kerül pénzbe a munkáltatónak.

Terhes tesztet nem csináltathatsz! Ha meg már tudod, hogy terhes, akkor nem rúghatod ki.

Amúgy a titok az, hogy normális embert kell felvenni, mindegy, hogy nő vagy férfi az illető. Én pl hétfőn még dolgoztam, aztán szerdán szültem úgy, hogy indított szülés volt túlhordás miatt. Egy percet nem voltam táppénzen. Szülés után pedig itthonról dolgoztam (csedet nem vettem igénybe, mert a fizum így is sokkal jobb volt és napi 2-3 óra alatt elvégeztem a munkát.)

2021. márc. 10. 17:28
 16/115 anonim ***** válasza:
82%
Amúgy a férfiak is mehetnek GYED-re.
2021. márc. 10. 17:56
 17/115 anonim ***** válasza:
81%

"6: ritka hülye vagy sajnos. A fizetése 60% ugyanúgy jár, a 28.000 Ft-os GYES-ből szerinte ki élne meg? (1 gyerekre)"

Ne haragudj, de te vagy ritka ostoba. Ha egy nő szült, akkor nem fizetést kap, hanem CSED-et, utána GYED-et, amit nem te fizetsz. Én nem 60%. A CSED idéntől a fizetés 100%-a lesz. Vegyél fel férfiakat, de gondolom ők sem akarnak ilyen ostoba munkáltatónak dolgozni.

2021. márc. 10. 18:11
 18/115 anonim ***** válasza:
85%

9-es kódos TP harmadát a munkáltató fizeti sajnos, amit én nem érzek korrektnek. Mivel a TP maximálva van, ez legfeljebb havi kb 100-110 ezer forint. Azon kívül a szabi, de az csak egy évig jár (hiába van mondjuk 3 évet otthon, csak egy évnyi szabija gyűlik össze). Plusz valamennyi passzív költség (pl kiszervezett bérszámfejtés általában fejenként megy).

Terhességi tesztet nem kérhetsz, és nem rúghatod ki.

Felvehetsz férfiakat vagy idősebb nőket.

A 60%-kot nem tudom honnan szedted, az nem a te költséged, hanem az egészségbiztosítóé. Ha tényleg végezhető otthonról a munka, akkor elképzelhető, hogy a terhesség nagy részét végig tudja dolgozni, mondjuk egy hónap táppénzzel. Ez azért nem annyira brutális összeg. De kis cégnél megértem ha ez is szempont.

2021. márc. 10. 18:21
 19/115 A kérdező kommentje:

18: plusz miután visszaajött a kisasszony, rögtön kiveheti a felgyűlt szabadságát a semmire. Ez idő alatt sem rúghatom ki, helyette el kell azonban küldenem azt az embert, aki addig helyette dolgozott.

Tehát kötelező lecserélnem egy bevált embert egy 3/6/9 éve a szakma közelében sem lévő emberre. Jó kilátások.

A 60% tényleg más, hülyeséget mondtam, köszi.

2021. márc. 10. 18:26
 20/115 A kérdező kommentje:
Egyébként persze, induló cég vagyunk, idáig katásként dolgoztunk, de az adó miatt ennek ezek után nem lesz értelme. Kellenek új emberek is, nem szeretnék már az elején belefutni egy ilyenbe. Ha jobban felfutunk és nem érezzük meg annyira ezt a pénzt, akkor jöhet majd nő is, de ahhoz nagyon kell tudnia... köszönöm a válaszokat.
2021. márc. 10. 18:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!