Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?
Mint leendő munkaadó szeretnék innen is tájékozódni, hogy mik a következményei annak, ha a női alkalmazottam elmegy szülni. Olvastam cikkeket, most inkább személyes, gyakorlati példák érdekelnének elsősorban munkaadóktól.
Érdemes terhességi tesztet kérni, elbocsátani, ha esetleg tudomásomra jut a terhesség?
A munka ugyan otthonról is elvégezhető (média), de ha úgy dönt később, hogy mégsem csinálja, akkor feltételezem, az nekem továbbra is súlyos anyagi vesztesépg (60%-a a normál fizetésének), és fel kell vennem helyette mást. Ezt más cégek hogyan csinálják? Bevállalják az anyagi veszteséget?
Én vegyipari cégnél dolgozom, ha egy laboros csajrol kiderül, hogy állapotos, táppénzre küldik, vagy atteszik irodába. De amit írtál, nincs az a cég, aki ezt betartaná.
Különben is, mi a fenét gyártotok ti, hogy várandós nem dolgozhat?
61: leírtam, hogy mit, csak te is fogyatékos vagy, hogy végigolvass bármit is, mielőtt okos vagy.
Érdekes, hogy mennyire megszűntek amúgy a nagyokos kommentek, mióta bemásoltam ez a kis idézetet :D.
Te nyomoronc, ha lenne némi sütnivalód, akkor láthattad volna, hogy ironizáltam. 😑
Mellesleg 2 órája linkeltél egy fasz*ságot, amire vered a melled, hogy nem válaszol senki 😅
Pedig erre is megírtuk, hogy nem ez gyakorlat.
Szánalmas vagy
😁😁😁😁😁😁😁
Erre várom tehát az érveket:
"Előfordulhat, hogy a kismama olyan munkakörben dolgozik (pl. folyamatos stresszel járó ügyfélszolgálati munkakör), amelyben a munkafeltételek nem egyeztethetőek össze a várandós állapottal. Ilyen esetben a munkáltató köteles egy másik, állapotának megfelelő munkakört felajánlani a munkavállaló részére a munkakörhöz járó bérezéssel együtt – amely nem lehet alacsonyabb a kismama „eredeti” munkakörével járó alapbérénél. Ha nincs ilyen munkakör, akkor a munkáltató köteles felmenteni a kismamát a munkavégzés alól: ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér."
Mégegyszer tehát:
"ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér"
67: a "valósággal" szerinted miért foglalkozzak, ha a törvény betűje ez?
Szerinted azzal, hogy mi a gyakorlat majd ráépítek egy céget magabiztosan?
Mi van, ha úgy dönt a kisasszony, hogy ő holnaptól nem dolgozik? Hm?
Tényleg várnám a nagyokos megfejtést, de látom beakadt a lemez, hogy "eznemígyvan", mint a dedóban, vagy inkábbb az elmeosztályon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!