Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mint leendő munkaadó, érdemes...

Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?

Figyelt kérdés

Mint leendő munkaadó szeretnék innen is tájékozódni, hogy mik a következményei annak, ha a női alkalmazottam elmegy szülni. Olvastam cikkeket, most inkább személyes, gyakorlati példák érdekelnének elsősorban munkaadóktól.

Érdemes terhességi tesztet kérni, elbocsátani, ha esetleg tudomásomra jut a terhesség?

A munka ugyan otthonról is elvégezhető (média), de ha úgy dönt később, hogy mégsem csinálja, akkor feltételezem, az nekem továbbra is súlyos anyagi vesztesépg (60%-a a normál fizetésének), és fel kell vennem helyette mást. Ezt más cégek hogyan csinálják? Bevállalják az anyagi veszteséget?

2021. márc. 10. 16:26
 61/115 anonim ***** válasza:

Én vegyipari cégnél dolgozom, ha egy laboros csajrol kiderül, hogy állapotos, táppénzre küldik, vagy atteszik irodába. De amit írtál, nincs az a cég, aki ezt betartaná.

Különben is, mi a fenét gyártotok ti, hogy várandós nem dolgozhat?

2021. márc. 11. 16:59
 62/115 A kérdező kommentje:

61: leírtam, hogy mit, csak te is fogyatékos vagy, hogy végigolvass bármit is, mielőtt okos vagy.

Érdekes, hogy mennyire megszűntek amúgy a nagyokos kommentek, mióta bemásoltam ez a kis idézetet :D.

2021. márc. 11. 17:40
 63/115 anonim ***** válasza:
Más dolgozik, vagy a vállalkozásával foglalkozik, míg te itt várod a válaszokat. Nem lesz így bevétel egyik leendő beosztottadnak se, nemhogy vérszomjas terhes anyákat fizess belőle:D
2021. márc. 11. 17:45
 64/115 anonim ***** válasza:
100%
Vagy mióta ri.ba.ncozod a kommentelőket privátban, azóta leszarjuk a fejed.
2021. márc. 11. 17:47
 65/115 anonim ***** válasza:

Te nyomoronc, ha lenne némi sütnivalód, akkor láthattad volna, hogy ironizáltam. 😑

Mellesleg 2 órája linkeltél egy fasz*ságot, amire vered a melled, hogy nem válaszol senki 😅

Pedig erre is megírtuk, hogy nem ez gyakorlat.

Szánalmas vagy

😁😁😁😁😁😁😁

2021. márc. 11. 18:10
 66/115 A kérdező kommentje:

Erre várom tehát az érveket:

"Előfordulhat, hogy a kismama olyan munkakörben dolgozik (pl. folyamatos stresszel járó ügyfélszolgálati munkakör), amelyben a munkafeltételek nem egyeztethetőek össze a várandós állapottal. Ilyen esetben a munkáltató köteles egy másik, állapotának megfelelő munkakört felajánlani a munkavállaló részére a munkakörhöz járó bérezéssel együtt – amely nem lehet alacsonyabb a kismama „eredeti” munkakörével járó alapbérénél. Ha nincs ilyen munkakör, akkor a munkáltató köteles felmenteni a kismamát a munkavégzés alól: ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér."

Mégegyszer tehát:

"ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér"

2021. márc. 11. 19:01
 67/115 anonim ***** válasza:
Válaszoltunk hárman, hogy ez a valóságban nem így van.
2021. márc. 11. 19:08
 68/115 anonim ***** válasza:
Oké bemásoltad kétszer is. És? Ez semmissé teszi, hogy a nőket parazitának tartod? Gondolkozz. És te fogyatékosozol le másokat? Szopd ki anyádból amit apád belevert te f@$ztorlasz. 😅
2021. márc. 11. 19:13
 69/115 A kérdező kommentje:

67: a "valósággal" szerinted miért foglalkozzak, ha a törvény betűje ez?

Szerinted azzal, hogy mi a gyakorlat majd ráépítek egy céget magabiztosan?

Mi van, ha úgy dönt a kisasszony, hogy ő holnaptól nem dolgozik? Hm?

Tényleg várnám a nagyokos megfejtést, de látom beakadt a lemez, hogy "eznemígyvan", mint a dedóban, vagy inkábbb az elmeosztályon.

2021. márc. 11. 19:19
 70/115 anonim ***** válasza:
Fejezd már be. Csináltasd a terhességi tesztet. Örülj magadnak. Legyen igazad. Alkalmazz cölibátust fogadott férfiakat. És ennyi.
2021. márc. 11. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!