Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mint leendő munkaadó, érdemes...

Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?

Figyelt kérdés

Mint leendő munkaadó szeretnék innen is tájékozódni, hogy mik a következményei annak, ha a női alkalmazottam elmegy szülni. Olvastam cikkeket, most inkább személyes, gyakorlati példák érdekelnének elsősorban munkaadóktól.

Érdemes terhességi tesztet kérni, elbocsátani, ha esetleg tudomásomra jut a terhesség?

A munka ugyan otthonról is elvégezhető (média), de ha úgy dönt később, hogy mégsem csinálja, akkor feltételezem, az nekem továbbra is súlyos anyagi vesztesépg (60%-a a normál fizetésének), és fel kell vennem helyette mást. Ezt más cégek hogyan csinálják? Bevállalják az anyagi veszteséget?

2021. márc. 10. 16:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/115 anonim ***** válasza:
7%
egyszerű, ne jelentsd be. megoldva.
2021. márc. 10. 20:13
 32/115 anonim ***** válasza:
36%

27

És akkor a helyi nőegylet odavonul és véres tamponokkal dobálja, mert mi az hogy kirúgják a nőtársukat csak mert szülni volt. Meg ha véglegesített szerződése van akkor nem sok kiskapu van a kirakására, ha csak a nő nem akar magától elmenni.

2021. márc. 10. 20:41
 33/115 A kérdező kommentje:

30: egy férfinek ugyanezt mondják:

- sokat dologozol, sikeres vagy, alig vagy otthon: a nőt csak rabszolgának használod, amíg csak dolgozhatsz

- kevesebbet dolgozol, családdal töltöd az idődet: sikertelen vagy, nem vitted semmire, bezzeg ez meg az

2021. márc. 10. 20:42
 34/115 anonim ***** válasza:
100%
Nah, majd akkor térjünk vissza erre a kérdésre ha te akarsz valaha az életben gyereket, és a nejedet kell eltartania 3 évig, vagy tovább, mert egy ilyen főnöke lesz, mint te.
2021. márc. 10. 21:20
 35/115 A kérdező kommentje:
34: az én nejemnek nem kell majd dolgoznia.
2021. márc. 10. 21:24
 36/115 anonim ***** válasza:
100%

mint leendő munkaadó szerintem te csak egy kis csicskás munkás lehetsz vagy valami mert aki egyéni vállalkozó illetve cége van az tisztában van a jog szabályokkal miszerint te nem rughatsz ki terhes nőt nem kérhetsz tőle terhességi tesztet és ha egy ember neked a csőd akkor az a vállalkozás maga a csőd és nem a terhes nő hibája hanem a tied! ":D

nagyon gáz vagy

2021. márc. 10. 21:31
 37/115 anonim ***** válasza:
100%
másrészt ahogyan a táppénzt sem te fizeted így a gyes-t sem hanem az állam még hozzá az adókból... ":D szerintem te még táppénzen sem voltál nem hogy leendő munkaadó... ":DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2021. márc. 10. 21:33
 38/115 anonim ***** válasza:
100%

Amikor édesanyám a kisöcsém megszületése után 3 évvel visszament dolgozni, először átrakták egy olyan részlegre, ahol sokkal kevesebb volt a munka, mint az előző munkakörében. Pár hónap múlva pedig kirúgták a megrendelési állomány szűkösségére való hivatkozással... A munkaügyi pert 3,5 millió Forinttal nyerte meg.

Szóval nem, nem lehet kirúgni egy kismamát különféle kiskapukra való hivatkozással. A törvény a munkavállalókat védi, nem a munkaadókat.

A mai világban egyébként mindegy, hogy férfit veszel fel, vagy nőt, mindkét oldalon hatalmas a fluktuáció - különösen a fiatal korosztályban. Amennyire én látom, az igazán jó munkaerőt nemtől függetlenül pénzzel tudod bevonzani. Mert mogyoróért csak majmokat kapsz.

2021. márc. 10. 21:55
 39/115 anonim ***** válasza:

38 alapból milyen cég az ami tönkremegy egy alkalmazott miatt? ezt kellene meg érteni mert a kérdező konkrétan tönkremenne egy ilyen kiadástól amit amúgy is az állam fizet...

munkaadónak semmi kára nem származik belőle ha valaki nagyon jó munkaerő és potolhatatlan az úgy sem fog gyereket szülni arra az időszakra... aki meg jól dolgozó de potolható azt meg lehet potolni...

2021. márc. 10. 22:29
 40/115 A kérdező kommentje:
37: ha nem lenne egy tisztán fogyatákosé az írásképed még el is hinném, hogy nem te vagy pont a csicska munkás, aki vágyik ugyan a sok pénzre, de soha nem lesz neki.
2021. márc. 11. 00:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!