Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mint leendő munkaadó, érdemes...

Mint leendő munkaadó, érdemes nőket foglalkoztatnom figyelembe véve, hogy elmehetnek szülni?

Figyelt kérdés

Mint leendő munkaadó szeretnék innen is tájékozódni, hogy mik a következményei annak, ha a női alkalmazottam elmegy szülni. Olvastam cikkeket, most inkább személyes, gyakorlati példák érdekelnének elsősorban munkaadóktól.

Érdemes terhességi tesztet kérni, elbocsátani, ha esetleg tudomásomra jut a terhesség?

A munka ugyan otthonról is elvégezhető (média), de ha úgy dönt később, hogy mégsem csinálja, akkor feltételezem, az nekem továbbra is súlyos anyagi vesztesépg (60%-a a normál fizetésének), és fel kell vennem helyette mást. Ezt más cégek hogyan csinálják? Bevállalják az anyagi veszteséget?

2021. márc. 10. 16:26
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/115 A kérdező kommentje:

"Előfordulhat, hogy a kismama olyan munkakörben dolgozik (pl. folyamatos stresszel járó ügyfélszolgálati munkakör), amelyben a munkafeltételek nem egyeztethetőek össze a várandós állapottal. Ilyen esetben a munkáltató köteles egy másik, állapotának megfelelő munkakört felajánlani a munkavállaló részére a munkakörhöz járó bérezéssel együtt – amely nem lehet alacsonyabb a kismama „eredeti” munkakörével járó alapbérénél. Ha nincs ilyen munkakör, akkor a munkáltató köteles felmenteni a kismamát a munkavégzés alól: ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér."

Mégegyszer tehát:

"ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér"

2021. márc. 12. 16:09
 92/115 anonim ***** válasza:
Jelentve
2021. márc. 12. 16:34
 93/115 A kérdező kommentje:

"Előfordulhat, hogy a kismama olyan munkakörben dolgozik (pl. folyamatos stresszel járó ügyfélszolgálati munkakör), amelyben a munkafeltételek nem egyeztethetőek össze a várandós állapottal. Ilyen esetben a munkáltató köteles egy másik, állapotának megfelelő munkakört felajánlani a munkavállaló részére a munkakörhöz járó bérezéssel együtt – amely nem lehet alacsonyabb a kismama „eredeti” munkakörével járó alapbérénél. Ha nincs ilyen munkakör, akkor a munkáltató köteles felmenteni a kismamát a munkavégzés alól: ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér."

Mégegyszer tehát:

"ezalatt a munkavállalónak munkavégzés hiányában is jár a munkakörének megfelelő alapbér"

2021. márc. 12. 16:45
 94/115 anonim ***** válasza:

Hmmmmm. Annyiszor rakod ki ezt a szöveget ahányszor elvernek otthon?

Már megmondtuk, hogy a csúnya bukta után elkezdeni trollkodni K gáz. :)

2021. márc. 12. 18:43
 95/115 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=wHx9VoVPLNg

"Annyiszor van igazam, ahányszor csak akarom. Nem? De. Hét" :DDDDDDD

2021. márc. 12. 19:28
 96/115 anonim ***** válasza:
Én írtam ennek a köcsögnek, direkt tök normálisan a hülye kérdésétől függetlenül, és egyből azzal kezdett hogy belespriccelne a számba.... hát...nagyon komoly ember lehet akinek valóban lesz egy saját vállalkozása...valóban... ismétlem VALÓBAN.
2021. márc. 13. 17:22
 97/115 A kérdező kommentje:
Ja, írtál mintha ismerkedni szeretnél kis nyomorék, nyilván azt hiszed én is annyira hülye vagyok mint te.
2021. márc. 13. 18:00
 98/115 anonim ***** válasza:
Nem kisbarátom, én TUDOM, hogy egy agyhalott kis buzeráns vagy.
2021. márc. 13. 18:06
 99/115 anonim ***** válasza:
#96 Már hogy lenne saját vállalkozása? Látszik, hogy életképtelen. Egybites, ami nem lenne baj, ha kussolna róla.
2021. márc. 13. 18:24
 100/115 A kérdező kommentje:
99: még nincs is, amit írtam is a kérdésben, de mivel szellemi fogyatékos agyhalott vagy, aki senkinek nem kellett, ezért itt fröcsög, nem csoda, hogy nem fogtad fel.
2021. márc. 13. 19:11
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!