Van aki bukott a Bitcoin-nal és felvállalja?
Mi a stratégia? Kivárod míg visszamegy az árfolyam, és eladod, vagy benntartod?
Esetleg kiszállsz?
(nincs és nem is volt bitcoinom)
"Elemzők mondják el, hogy az elmúlt 3 hónapban a Bitcoin, együtt mozgott a S&P500 indexxel."
Akkor olvasd át újra mit írnak. 33% korreláció, az is kiragadott, nyugalmi időszakban. És utána írja, hogy pánik esetén esélyes a kripopiachoz fordulás is. A bitcoin 7500-ról 150%-t emelkedett a korrekció előtt S&P500 nem csinált ilyet, ennyit az együtt mozgásról. És most a tőzsdei eséskor se követte, ezt is írják.
"Nehéz lett volna elolvasni a cikket, ami linkeltem."
Én elolvastam, de úgy látom neked nem sikerült felfognod.
"Az új lakás árak magasak, mert 3x annyi az építőanyag ár, meg van CSOK."
CSOK egyszer sincs a cikkben, az építőanyag meg kedvezményes.
"Használt lakások esnek."
A cikk írja, hogy emelkednek. A használt lakások várható áremelkedési üteme Budapesten összességében csökkent az egy negyedévvel ezelőttihez képest (4,3-ről 2,7%-ra).
Eddig 4,3%-kal emelkedett negyedévente ami éves 17,2%. Ezt várja 2,7%-ra ami éves 10,8% emelkedés.
Ez neked a csökkenés?
"A következő 2 évben lesz elég lakás, így az árak normalizálodni, majd esni fognak."
Ezt is te költötted hozzá és különben is egy jóslat. Jelenleg 10-17% a lakások inflációja ahogy a cikk írja.
"Naponta veszek kettőt."
Elég ha életed során egyszer veszel.
"Akkor olvasd át újra mit írnak. 33% korreláció, az is kiragadott, nyugalmi időszakban. És utána írja, hogy pánik esetén esélyes a kripopiachoz fordulás is. A bitcoin 7500-ról 150%-t emelkedett a korrekció előtt S&P500 nem csinált ilyet, ennyit az együtt mozgásról. És most a tőzsdei eséskor se követte, ezt is írják. "
Nem
"Én elolvastam, de úgy látom neked nem sikerült felfognod."
Kasza Tibi
"CSOK egyszer sincs a cikkben, az építőanyag meg kedvezményes."
Peter Griffin írta.
"A cikk írja, hogy emelkednek. A használt lakások várható áremelkedési üteme Budapesten összességében csökkent az egy negyedévvel ezelőttihez képest (4,3-ről 2,7%-ra). "
A négyzetszámok reciprokösszege pi^2/6
"Ez neked a csökkenés?"
Ez nekem.
"Ezt is te költötted hozzá és különben is egy jóslat. Jelenleg 10-17% a lakások inflációja ahogy a cikk írja."
Sunyi Bácsi megírta a blogján.
"Elég ha életed során egyszer veszel."
Úton Budapest felé.
Mi az, hogy elég ha egyszer veszek? Amiatt lenne 10% infláció mert életemben egyszer lakást veszek?!
És amikor a lakás árak estek de sokan devizahitellel szenvedtek akkor meg nem volt infláció?
Ráadásul a lakás mennyire is számít vajon? Keres egy átlag ember mondjuk mai áron nettó 150-et.40 év alatt mai értéken 70 milliót. Ebből költ 15-20-at lakásra. A nagy részét viszont rezsi, kaja stb teszi ki, tehát pont az amiből a KSH is számol.
Végre megértetted, hogy még mindig kétszámjegyű lakásár növekedés van. A rezsi és kaja költséget azonnal elköltöd arra nincs infláció hiszen a fizetésed is emelkedik évről évre.
Csak a félrerakott pénz az amire tud hatni az infláció. Abból meg lakást vesznek az emberek. Ha te kajára rakod félre a milliókat a bankban akkor te számolhatsz azzal az inflációval, ezt írtam korábban is.
"CSOK egyszer sincs a cikkben, az építőanyag meg kedvezményes. "
Hatalmas tévedésben élsz. Kedvezményes építőanyag. Nézz már meg a réz árát 2016 végén, és most. De bármelyik építőanyag árát.
17% infláció a lakás árnál.
Igen ezt jól látod, a lufi fújódik elég erőteljesen. Rengeteg változó kamatozású hitelt van kint, amit ide évtől már nem adnak csak fix kamatozásút. Az USA-ban is ez okozta az ingatlan piaci lufit, és csak 8%-a nem fizette a hitelt, be is borult.
Az építő anyag drágulás, és a munkaerő hiány miatt drágultak a lakások. Nem érnek többet, csak többet kérnek értük.
Érdekes helyzet lesz 2020-ban, mert addigra nem lesz 5% áfa, hanem visszatér a 27% a lakás árakba, ami egy 20% többlet árnövekedés lesz.
Akkor vagy megtorpan a lakás piac, vagy mindenki majd eladni akar.
"Kedvezményes építőanyag."
Azt írja a cikk amit linkeltél. 22%-kal olcsóbb minden az áfa miatt. Annyit meg nem nőtt világpiaci ár. Mégis drágultak a lakások.
"építő anyag drágulás, és a munkaerő hiány miatt drágultak a lakások"
Építőanyag drágulás még csak most fog jönni, ami tovább drágítaná a lakásokat. Csökkenés akkor lesz ha válság van vagy ha az új lakások száma meghaladja a keresleti szintet.
De ez már teljesen offtopik, én 2019-2020-ra várom a válságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!