Van itt olyan aki az elmúlt 10 évben bukott az ingatlanon?
Mivel lementek az ingatlanárak, nyilván sok ilyen van.
Én pl. 5.6-ért vettem, 4 milla hitellel. Pont idén van 10. éve, hogy fizetem. A törlesztő a duplájára nőtt, a lakás most ér max 4 millát, a tőketartozsom pedig 6 milla. Vidéki panel amúgy.
Szerintem itt csak olyan, van, aki bukott.
Én áldom az eszem, hogy nem vettem ingatlant.
Nem buktam. Befektetési céllal vettem, ki van adva, többet hoz a bérleti díj, mint amennyi a törlesztő. Árfolyamgátba beléptünk, így nem érint minket az árfolyamingadozás se.
Illetve a hitel csak kisebb hányada volt a vételárnak, több volt benne a készpénz.
Én vettem 2006-ban és 2010-ben is és egyikkel sem buktam! A 2006-os abszolut plusszos, a 2010-es is kb +1M mostani árszinten (piaci, nem álom) már ha el akarnám adni.
Sok oka lehet annak ha valaki bukott mégis, de leginkább:
- kis önerő túl nagy hitellel, lehetőleg CHF/JPY hogy még nagyobb bukó legyen
- új kis lakás erősen túlárazottan vásárolva (csak pár évre kell és utána majd továbblépek... ja persze)
- nagy lakás új ház áron vásárolva anno (40M=<) -> tuti orbitális bukta mostani áron
- saját építkezés ROSSZ környéken
Most is el lehet adni az anno reális áron KP vásárolt ingatlanokat HA jó helyen/állapotban vannak! Ahogy mondani szoktam: egy lakást fel lehet újítani hogy jobban nézzen ki de odébb tolni nem lehet...
A hitelen elszenvedett árfolyam buktát azt agyban ne lakás beker ár növelő tényezőnek vegyék a hitelesek hanem a saját rossz döntésük eredményének...
Amúgy meg ha laksz benne/nem akarod eladni vagy behitelezni mit számít mennyit ér? Holt tőke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!