Mit csináljak? 3 hetes babám az elmúlt 2 napban nagyon sokat bukott. Kezdek aggódni mikortól mondhtó hogy refluxos?
reflux pont akkor mondható amikor az orvos megállapítja. az egy betegség, nem azt jelenti, hogy bukik a baba, csak az egyik tünete.
2 óránként tápis babát semmiféleképpen nem kéne etetni, a 100 mg nagyon sok. persze baba függő, de 3 óránként kéne etetni.
ha sokat bukik akkor vidd l orvoshoz, majd ő kivizsgálja.
minden etetés után legalább 20 percig függőleges helyzetbn büfiztesd
Az én babámnál így volt: nem bukott nagyon sokat, csak elég sokszor, sokat sírt etetés közben is, és elkezdett fogyni. Ekkor állapították meg, hogy refluxos.
Sokáig a doki sem tudta nála eldönteni, hogy mi a baj.
Alapvetően egy jó étvágyú, jól fejlődő babánál a bukás nem jelent gondot.
Itt egy leírás, hátha ez segít:
A reflux betegség, aminek komoly oka és tünetei vannak. Önmagában az, hogy 2 napja(!) bukik, még nem elég a diagnózishoz, ráadásul ez nagyon kevés idő.
Egyetértek, orvos és ha szükséges, kivizsgálás.
De sokkal valószínűbb, hogy csak egyszerű bukásról van szó.
Nem hinném, hogy refluxos, bár nem vagyok orvos:-) Az én kifiam 6 hónapos múlt, még mindig bukik. Az első szoptatástól kezdve bukik, azt mondták, hogy 3 hónaposan elmúlik, nem múlt. 3 hónaposan azt mondták 6 hónaposan tuti elmúlik, nem múlt, bár mérséklődött, mert elkezdtem a hozzátáplálást, így némile szilárdabb étel is van a hasában, azt kevésbé bukja vissza DE azt is visszabukja ha olyanja van:-)Megtanultam a bukással élni, megszoktam, hogy örökösn csupa hányás vagyok, én is a gyerek is, a padló is :-)
A reflux nem ez...a reflux az komolyabb, akkor fogy a baba, tetemes mennyiséget hány ki, és gyakran sír evés után vagy akár közben. Én nem ijednék meg a helyedben:_) Ha pár nap múlva is bukik akkor vidd orvoshoz, ő majd elmondja mi a teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!