Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az MLM-ben hogyan és mennyi...

Az MLM-ben hogyan és mennyi pénzt lehet veszíteni, hogyha legalul vagy?

Figyelt kérdés

Mivel ezt állítják az okosok, hogy aki alul van az csak pénzt veszít.

Legalul ugye a vásárlók vannak, mint minden kereskedelmi láncban.

Nos sehogy sem fér a fejembe, hogy amikor még csak törzsvásárló voltam egy MLM cégnél (úgy kb 4 évig), vagyis legalul voltam én hogyan veszíthettem pénzt.

Havidíj nincs, kötelező vásárlás nincs, A pénzemért terméket kaptam és kapok. Akkor mégis, hogy a túróban veszítettem én? Vagy, hogyan lehet az MLM-ben legalul pénzt veszíteni?

FONTOS!!

Még mielőtt jönne valaki okoskodni, hogy nézzem meg a sok károsultat a zeekrewards-nál, botanoo-nál stb.

FONTOS leszögezni, hogy NE KEVERJÜK A PIRAMISJÁTÉKOT AZ MLM-EL!!!

2012. dec. 22. 06:13
 61/98 anonim ***** válasza:
32%

Köszönöm 59. Hátha neked válaszol. :)

Egyébként ugye milyen messzire kell menni ilyenekért?

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

2013. jan. 1. 16:54
 62/98 A kérdező kommentje:

ma 15:35

Ezt az értelmetlen okoskodást? Mert ez semmi több. Eleve a vállalkozást vállalkozással kell összehasonlítani és nem ilyen akármilyen okoskodással. Aki azt írta totál nyilvánvaló, hogy fogalma sincs az MLM működéséről az egész aminek nem sok köze van a valósághoz. Ez már nem az első ilyen írása, hiába regisztrál új névvel attól még felismerhető, hogy korábban Tejbegrízeskenyér néven írogatott. És akkor is ugyanígy érvelt, ha cáfolták amit írt akkor kitalálta, hogy az nem úgy van és mindig kiokoskodott valamit, hogy a másiknak nincs igaza. Ennek a szórólapos példának a gyarkorlati értelme nulla. Sőt a kérdés megválaszolásához nincs is köze csak kb egy bekezdésnek.

De nézzük a tényeket egy hagyományos vállalkozásnál aztán az MLM-nél.

Hagyományos vállalkozás beindításához milliók kellenek. Aki ezt nem látja be az nagyon hülye kell, hogy legyen.

Tegyük fel, hogy nyitok egy drogériát ha már az MLM cégek főleg azon a területen működnek.

Bérelni vagy venni kell egy üzlethelyiséget. Ami nem kis összeg, úgy kb 300e Ft/hó, ami már elég nagy ahhoz, hogy árut is tudjunk benne tárolni és megfelelő helyen is legyen az üzlet (mivel a forgalom szempontjából nem mindegy, hogy egy eldugott kis zugutcában van, vagy "szem előtt").

Egy hónapra nem adnak ki üzlethelyiséget így eleve szerződést kell kötni amiben előre kell fizetni legalább 2-3 hónapot. Így máris ott tartunk, hogy minimum kell 600e Ft. De ha egy évre nézzük a költségeket akkor máris 3.6M Ft-nál tartunk.

Venni kell árut is mivel anélkül nincs értelme beindítani bármit is.

Forgalmazzunk legalább 300 féle terméket, az alatt nem nagyon van értelme beindítani. (tisztálkodó szerek, tisztítószerek, vitaminok, kozmetikumok). Árucsoportonként számolhatunk átlag 50e Ft-al.

Vagyis 300*50e=15M Ft az induló készletekre.

Kellenek alkalmazottak is akik dolgoznak nekünk és ekkor még mindig ott kell lennünk nekünk is az üzletben.

Az alkalmazott fizetése minimum 80e Ft nettó, aminek a teljes bruttó költsége 150e Ft.

Egyből vállalkozónak kell lenni (egyéni, Bt, Kft).

Egy évre számolva EGY alkalmazott költsége 1.8M Ft.

És még hol vannak az egyéb költségek, mint rezsi, folyamatos árubeszerzés ha elfogy a készlet stb.

Egy év alatt nyitva van az üzlet kb 52*40 órát ami 2080 óra. Feltételezve, hogy szombaton is nyitva tart 4 órát, mínusz az ünnepnapok. Kb ennyit kell bent lennünk az üzletünkben, plusz még amikor nem tudunk valami munkát elintézni és még többet kell dolgoznunk.

Egy ilyen üzlet beindításához kell kb 20M Ft, hogy legalább 1 évig működni tudjon.

Aminek a megtérülése nem pár hónap.

Az üzleti tevékenység bővítése igencsak költséges.

Az, hogy ezeket a kiadásokat fedezik-e a bevételek az más kérdés. A bevétel még mindezek ellenére is kétséges.

Nézzük az MLM-et.

Nincs szükség induló árukészletre. Így ennek a költsége NULLA Ft.

Nincs szükség üzlethelyiségre, így ennek a költsége NULLA Ft.

Nincs szükség alkalmazottra, így ennek a költsége NULLA Ft.

Egyéb költségek persze vannak, amik nagyjából megtalálhatóak a hagyományos vállalkozásnál is. De havi 10e-nél nem több.

Nem kell vállalkozónak lenni az első naptól fogva. A teljes jövedelemhez való hozzájutáshoz kell, viszont mint mellék vállalkozásnak jóval kevesebb az adóvonzata, mintha valaki hagyományos vállalkozóként főtevékenységként végzi.

Heti 10-15 óra munkával már aktívan lehet dologzni az MLM-ben a meglévő munka mellett. Ez évi kb 520-780 óra.

Most nézzük meg miből is áll részletesen a heti munka:

2-3 óra telefonálás, heti két bemutató össz: kb 3 óra. Utótalálkozók, munkatársak elindítása, vevőkezelés nagyjából kiteszi a fennmaradó időt.

Nézzük a munka eredményét.

20-25 emberből átlag 5 embert érdekel aki vásárol, és ebből 1 akit érdekel a munka része.

100 ember megkereséséből lesz 5-6 munkatársjelölt. Nagyjából 3 aki hajlandó is valamennyit dolgozni. A többinek általában csak a szája jár, hogy dolgozna. Néhányan eljutnak addig, hogy megkeresnek 10-15 embert aztán abbahagyják.

200 ember megkeresésével elérhető kb 400-500Ft-os bruttó jövedelem. A kérdés az, hogy mennyi idő alatt keresi meg valaki a 200 főt? Ez csakis rajta múlik.

Ekkor még a munkát nem lehet abbahagyni, mert az üzlet igencsak visszafejlődik és jövedelem lecsökken úgy kb a felére, harmadára.

A hagyományos vállalkozást sem hagyja abba senki ezt sem lehet.

Aki stabil üzletet akar az megkeres legalább 1000 embert, erre elég kevesen hajlandóak.

Havi milliós jövedelemhez kell kb 1500 ember.

Akinek van hagyományos vállalkozása az tudja, hogy nem kis idő és munka kell ahhoz, hogy az üzletből legyen minimum 500e Ft bruttó bevétel az egyéb költségeken felül. A kockázatokról már nem is beszélve.

Jóval kevesebb munka, jóval kisebb kockázat, kiszámítható eredmény.

Szemben a jóval magasabb kockázattal, több munkával és az eredmény is kétséges.

2013. jan. 1. 17:11
 63/98 A kérdező kommentje:

ma 16:05

Nem működőképes? Nem hát! LOL

Csak azt nem értem, hogy akik tavaly kezdtek el dolgozni azoknak miért működik. Ők a kivételek tudom.

2013. jan. 1. 17:13
 64/98 A kérdező kommentje:

IceTruckKiller:

Az baj, hogy te csak vitatkozni akarsz. Olyan dolgokkal hasonlítod az MLM-et amihez köze nincs. És mindig úgy ferdíted a dolgokat, hogy neked legyen igazad. Tudom, hogy a fenti írásomba is bele fogsz kötni, mert a te valóságodba nem illik bele. És az MLM működésképtelen már legalább 50 éve és az elkövetkezendő 50 évben is az lesz.

2013. jan. 1. 17:17
 65/98 anonim ***** válasza:
9%
Emlékszem itt a GYK-n egy IceTruckKiller nickű tagra aki az MLM MELLETT kardoskodott. Felettébb érdekes ez az ellentét.
2013. jan. 1. 17:52
 66/98 anonim ***** válasza:
40%

Mondjuk, hogy vitatkozni szeretnék. És ez baj? Miért vagytok erre képtelenek?

Egyébként pedig nem a kákán keresem a csomót, a téma érdekes és tanulságos részeit szeretném a diskurzus tárgyává tenni, azonban mint mondtam is, ezzel a felszínre kerülnének a rendszer gyengéi.

Korábban is furcsálltam a tejbegríz dolgot, de így már érthető. Valóban volt itt korábban ilyen nevű felhasználó, és ahogy látom nagy vonalakban hasonló állásponton lehetek vele. Azonban az én regisztrációm idősebb az övénél, amit mellesleg tiltottak, de azóta újraregisztrált. Amit te is tudhatnál, ha ránéznél azokra a kérdésekre, ahonnan - szintén érvek, és kulturált vitakészség híján - kihátráltál. Azt hittem valaki vicceskedik de már az a regisztráció sem új.

Nem mellesleg, szerinted csak egy ember fogja feltenni ezeket a kérdéseket? A világon élő 15m+ Magyar emberből bizonyosan csak egy van, aki a magyar fórumokon, weboldalakon az MLM rendszerrel kapcsolatban vitázik. És az mind én vagyok! Bravó, lelepleztél Hercule!

Ráadásul korábban még az én regisztrációmnak is utánanéztél, amit ha rendesen megtettél volna tudnád régebbi annál, mint amelyikkel össze akarsz mosni.

De mindezek nem lényegesek, hacsak nem abból a szempontból, hogy ki az, aki mindig és újfent mellébeszél, tereli a témát?

A példádból kiindulva

1 500 emberhez, hogy stabilan a vállalkozásom részévé váljanak, kell mondjuk 3 000 munkaóra - eléggé baráti feltételezéssel, hiszen emberenként két óra nem valami sok.

Az 1 500 kiszűréséhez 50 000 embert kell megkeresni, feltételezve, hogy emberenként ugyanannyi időt szánunk kezdetben a jövőbeni érdeklődőre mint azokra, akik nem kívánnak élni a lehetőséggel. Itt is viszonylag baráti becsléssel számoljunk, emberenként fél órát, az akkor 25 000 munkaóra.

Heti 15 óra munkával 35 év alatt építhető fel egy ilyen hálózat, tehát ha az ember hozzákezd az érettségije után a nyugdíja küszöbén el is éri a milliós jövedelmet.

Heti ötven óra munkával is több mint tíz év.

"Jóval kevesebb munka, jóval kisebb kockázat, kiszámítható eredmény."

Ide szinte nem is tudok mit írni...

Ráadásul a kockázati tényezőt kisebbnek értékelni, háááát, eléggé vitatható. A mai világban még az utcára se kell kimennünk, hogy elárasszon minket a hagyományos kereskedelem marketingje. Ellenben az emberek szociális hálózatain keresztül építkezni... nem éppen a kiszámítható jelző jut eszembe rá.

No. 65. válaszoló:

A világ tele van őrültekkel. De hogy mégegy hűtőkocsis lenne a gyk-n? Bevallom felpiszkáltad az érdeklődésemet.

2013. jan. 1. 18:47
 67/98 anonim ***** válasza:
39%

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__bio-eletmod__2406984..

Azt a viharvert megkergült elborult szivarvégit! LOL XD Rofl!!!

2013. jan. 1. 19:01
 68/98 A kérdező kommentje:

ma 19:08

:D Ez tényleg elég érdekes. :D

Akik pedig az elmúlt 4 évben kezdtek üzletet építeni és elérték a havi 7 számjegyű jövedelmet azok bizonyára időutazók és visszautaztak 35 évet. :) Ő tényleg jobban tudja, hogy hogyan működik az MLM. :)

2013. jan. 1. 19:43
 69/98 anonim ***** válasza:
33%

Senki nem vádolt hazugsággal, és senki nem nevezett hülyének.

A tejbegrízt nem is magyarázom, de kérek, fahéjjal!

Hogy azonos vagyok-e az említett felhasználóval, valóban nem szorul magyarázatra, lévén jóval korábbi a regisztrációm, de ezt már mondtam.

Hasonló a stílusunk? Vagy te mit is mondtál pontosan, az érvelési technikáink? Hasonló az érdeklődési körünk, netán előfordulhat hogy hasonló oktatásban volt részünk? És előfordulhat hason ló? (Rolf ikszdé :D lopom!)

Három szó: kommunikáció, konfliktuskezelés, tárgyalástechnika

Ezt tényleg tovább kell magyaráznom?

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-vall..

Ezzel kapcsoltban pedig

A kérdést linkelni jóval nehezebb, mint szkrínsátolni-vágni-föltölteni-linkelni. Ráadásul kétszer.

És konkrétan mi is a jelentősége az itteni válaszaimnak?

Ezek a sikertörténetek pedig nem tények. Bizonyítsd már be hogy abból, annyi, és annyi idő alatt van pénze...

A példa pedig tőletek/tőled származik. Ha a laza munkát heti 20 órának vesszük, úgy három év alatt kb. két óra jut fejenként az 1500 emberre. De ekkor még 0%-os az elutasítási arány. Ráadásul a hálózat építése azt jelenti, hogy a hálózat tagjai folyamatosan foglalkoznak egymással, ugyan úgy ahogy téged is képeznek, neked is képezned kell a másikat. Ha ezt is számításba vesszük, a két óra kb. semmire sem elég.

Egyébként

"200 ember megkeresésével elérhető kb 400-500Ft-os bruttó jövedelem."

ebben van egy elírás, igaz?

2013. jan. 1. 20:48
 70/98 A kérdező kommentje:

"De ekkor még 0%-os az elutasítási arány."

Naná, hogy 0%. :D :D Mert te értesz az MLM-hez. :D Tudjuk. :D

A többihez: Magyarázhatod a dolgot, de fölösleges. :)

Screenshotot meg nem kell vágni, csak megfelelő rendszer vagy épp program kell hozzá. Sőt még feltölteni sem, mert ma már akár az is automatikus lehet.

2013. jan. 1. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!