Az MLM-ben hogyan és mennyi pénzt lehet veszíteni, hogyha legalul vagy?
Mivel ezt állítják az okosok, hogy aki alul van az csak pénzt veszít.
Legalul ugye a vásárlók vannak, mint minden kereskedelmi láncban.
Nos sehogy sem fér a fejembe, hogy amikor még csak törzsvásárló voltam egy MLM cégnél (úgy kb 4 évig), vagyis legalul voltam én hogyan veszíthettem pénzt.
Havidíj nincs, kötelező vásárlás nincs, A pénzemért terméket kaptam és kapok. Akkor mégis, hogy a túróban veszítettem én? Vagy, hogyan lehet az MLM-ben legalul pénzt veszíteni?
FONTOS!!
Még mielőtt jönne valaki okoskodni, hogy nézzem meg a sok károsultat a zeekrewards-nál, botanoo-nál stb.
FONTOS leszögezni, hogy NE KEVERJÜK A PIRAMISJÁTÉKOT AZ MLM-EL!!!
ma 09:34
Nem kötelező senkit sem megkeresni aztán beregisztrálni az illetőt.
Ha valaki megnézi mi is van a "motorháztető" alatt, akkor nagyonis lényeges különbségeket lehet felfedezni. Csak ugye az embereket könnyű megtéveszteni, a legtöbben csak azt látják, hogy hasonlít. És ha már hasonlít akkor az ugyanaz is. Pedig nem.
"Veszteni akkor lehet vele, ha pénzt és energiát fektetsz a rendszerbe, hogy tőled is vásároljanak mások, de az így nyert bevétel nem fedezi a befektetett összeget."
Ez minden vállalkozásnál így van. Ha a bevétel nem fedezi a kiadásokat akkor veszteségek keletkeznek.
Viszont az alap állítás amit sok helyen olvasok, hogy aki legalul van azoknak a 99%-a veszít. Ez meg így eléggé paradox, mivel az alul lévő emberek nagy része (90-95%) vásárló.
Viszont ezt az állítást még sehol sem láttam igazolva. És így öt év elteltével sem értem, hogy ez hogyan lehetséges. Biztos velem van a baj, de én felfogtam, hogy ez egy vállalkozás és lehet vele pénzt veszíteni. De pár ezer forintnál ez sem több.
Ezt már kisakkoztam magamban, hogy mennyi lenne kb a telefonszámlám ha belevágnék az üzletbe. Esetleg ha az autót is használnám akkor még lenne hozzá benzin. Viszont azt csak akkor használnám, hogyha feltétlen muszáj.
A kalkulált bevételek meg bőven fedeznék a kiadásokat. Ahhoz, hogy ne fedezzék messze alul kellene múlni azt amit kiszámoltam. Nem egyedül csináltam hanem egy olyan emberrel aki már több éve ebből él illetve az egyik ember a csapatban vezette a kiadásait és a bevételeket.
"Ellentmondás van abban amit írsz.
[...]
Tehát azt mondod, hogy nincs különbség minőségben, csak az árban."
Nem. Abban van eltérés, amit te írsz. Meg abban, amit a számba adsz. Az ár objektív, a minőség szubjektív. Így az ár/érték arány feltétlenül szubjektív. Erről írtam, de ezt nem értetted meg. Te azt gondolod, hogy a te általad meghatározott ár/érték arány az überalles, és mindenkinek aszerint kellene meghoznia a vásárlási döntését. Aki nem aszerint dönt, ahogyan szerinted helyes, az át lett verve. Szerintem meg nem. Ennyi a különbség.
Kérdező, valljuk be bármit is írnának, téged nem lehetne meggyőzni az igazukról (már itt is láthattál több remek érved, de ignoráltad őket). Ahogy az MLM elleneseket sem az ő igazukról (ők is másképp látják amit te az érveikre reagálsz).
További sikeres vásárlást kívánok, viszont a provokációt kérlek mellőzd.
Előző:
Engem tényleg érdekel, hogy aki komolyan gondolja, hogy ezzel veszíteni lehet az ezt mire alapozza.
Mert az elmúlt öt évben én nem nagyon láttam ilyet. Jártam egy ideig a csapattalálkozókra, néha még most is elmegyek.
Van egy havi munka tervező és értékelő lap. Azon lehet kalkulálni a költségeket is.
Rajta van, hogy ki mennyit és mit dolgozott. Nos eddig csak azt láttam, hogy aki abbahagyta az még addig sem jutott el, hogy 20 !HÚSZ! ismerősét megkeresse ezzel. És máris feladta. Ők valószínűleg vesztettek rajta, de ebben nem látom azt, hogy a rendszer hibája lenne.
Aki meg legalább dolgozott két hónapot és megkeresett 40-60 embert annak mindig volt valamilyen eredménye.
Tehát még mindig nem látom bizonyítva azt, hogy ezzel az alul lévő emberek 99%-a pénzt veszítene ahogyan ezt az "okos" emberek állítják. Sőt sokkal inkább azt látom, hogy ez nem igaz, csak rémhírkeltés.
"Engem tényleg érdekel, hogy aki komolyan gondolja, hogy ezzel veszíteni lehet az ezt mire alapozza. "
Nekem van tippem. Mendemondákra. Amiknek még alapjuk is lehet, ugyanis vannak üzletépítők, akik igenis megvásároltatnak a csatlakozókkal ezt-azt, kisebb-nagyobb kezdőkészleteket. (Ez nyilván nem a cég elvárása, nem a rendszer hibája.) Azt is elfelejtik persze közölni, hogy visszavihetők a termékek. Na, hát az ilyen tapasztalatok gyorsan terjednek. Az persze végső soron az adott sérült tag hibája, hogy nem néz utána a dolgoknak, nem érdekli annyira, hogy kiderítse, mégsem kellene buknia egy fillért sem. Az pedig a nagyszájúak hibája, hogy ők sem néznek utána, csak megy a pletyka.. ;) Az a nagy öröm, amikor egy negatív hírt ők mondhatnak a leghangosabban. Még akkor is, ha az nem is igaz. Ez alapvető emberi igény. És miután nyilvánosan vállalták a véleményüket, kínos lenne, ha kiderülne, hogy nem volt igazuk, ezért azt minden eszközzel védik. Ezért kényelmetlen egy ilyen kérdés, ezért rossz, ha a sarokba szorítod őket, tényeket követelve tőlük. Mérgesek lesznek, és harapni fognak!
"És miután nyilvánosan vállalták a véleményüket, kínos lenne, ha kiderülne, hogy nem volt igazuk, ezért azt minden eszközzel védik. Ezért kényelmetlen egy ilyen kérdés, ezért rossz, ha a sarokba szorítod őket, tényeket követelve tőlük. Mérgesek lesznek, és harapni fognak!"
Az az ő szegénységi bizonyítványuk, hogyha nem vállalják a tetteikért a felelősséget.
Amúgy érdekes, hogy nem nagyon jött ide egy antimlmfan sem és nem kezdett el itt ész nélkül hülyeségeket írogatni. Mert amikor bizonyítani kellene ezen állításukat akkor valahogy mindegyik eltűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!