Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az MLM-ben hogyan és mennyi...

Az MLM-ben hogyan és mennyi pénzt lehet veszíteni, hogyha legalul vagy?

Figyelt kérdés

Mivel ezt állítják az okosok, hogy aki alul van az csak pénzt veszít.

Legalul ugye a vásárlók vannak, mint minden kereskedelmi láncban.

Nos sehogy sem fér a fejembe, hogy amikor még csak törzsvásárló voltam egy MLM cégnél (úgy kb 4 évig), vagyis legalul voltam én hogyan veszíthettem pénzt.

Havidíj nincs, kötelező vásárlás nincs, A pénzemért terméket kaptam és kapok. Akkor mégis, hogy a túróban veszítettem én? Vagy, hogyan lehet az MLM-ben legalul pénzt veszíteni?

FONTOS!!

Még mielőtt jönne valaki okoskodni, hogy nézzem meg a sok károsultat a zeekrewards-nál, botanoo-nál stb.

FONTOS leszögezni, hogy NE KEVERJÜK A PIRAMISJÁTÉKOT AZ MLM-EL!!!

2012. dec. 22. 06:13
 31/98 A kérdező kommentje:

Az pedig senkit ne tévesszen meg, hogy ismert ember tart előadást. Őket is át lehet verni. Aztán persze ezt kihasználják.

Sokan nem is tudják, hogy nem legális tevékenységgel foglalkoznak. Sajnos.

2012. dec. 23. 13:32
 32/98 anonim ***** válasza:
30%

Köszönöm a választ.

Számomra eddig is egyértelmű volt, de kíváncsi voltam egy MLM-ben jártas ember véleményére.

A haverom nagyon oda van érte, és nagyon erőltette, hogy beszálljak. Persze nem tettem.

Ott történt a fentebb említett sztori is a színésszel amúgy.

2012. dec. 23. 13:33
 33/98 anonim ***** válasza:
62%

Úgy látom volt értelme azt a hosszú szöveget begépelnem. :)

Engem is kerestek már meg több "csodacéggel" amiket a "most indultunk" szöveggel adtak elő.

Azóta már sehol sincsenek. Az már csak mellékes volt, hogy azokat is valami híres emberrel "reklámozták".

Akik szerintem nem is tudtak a "cég" létezéséről. :)

2012. dec. 23. 13:45
 34/98 anonim ***** válasza:
44%

ma 13:33

A haverodra hagyd rá. Ő most szenttül meg van róla győződve, hogy az egy legális MLM. Sajnos szinte előre borítékolható, hogy csalódni fog és azt hiszi majd, hogy az MLM cégek is így működnek.

2012. dec. 23. 13:49
 35/98 anonim ***** válasza:
46%

Na, akkor itt is a válasz a kérdésre, hogy miért szkeptikusak az emberek az MLM-mel, és miért tekintik mindet piramisjátéknak.

Mert nagyon sok cég MLM-ként adja elő a piramisjátékát.

2012. dec. 23. 14:56
 36/98 anonim ***** válasza:
54%

"Akkor ezek szerint, az hogy valami MLM vagy piramisjáték (ez utóbbi illegális egyébként) teljesen szubjektív döntés alapján dől el? "

Meg fogsz lepődni, de MINDEN döntés, amit ember hoz meg, az szubjektív döntés. Különösen igaz ez a vitatható döntésekre. Ilyen például minden bírósági döntés is, de ilyen minden döntés arról is, hogy melyik terméket vásárolod meg. Neked ez éri meg jobban, másnak az.

Igen, vannak jogszabályok, de mivel a jog területén az a szabály érvényesül, hogy inkább fusson egy bűnös, mint hogy leültessünk egy ártatlant, ezért a jog nagyon óvatos. Ezért sok piramisjáték kicsúszik a kezük közül.

Számodra csak a te szempontod a fontos, és a saját szempontodból pedig szerintem úgy hozhatod meg a döntést, ahogyan leírtam. Alkalmazd ezt a sitetalkra is, ha akarod.

"Akkor milyen alapon degradáltál le az első hozzászólásom miatt, hogy ott a piramisjátékról írtam, holott kérte a kérdező, hogy az MLM-mel kapcsolatban írjanak. Akkor az én szubjektív véleményem szerint az MLM-ről írtam, így nem volt jogos a rosszindulatúskodásod. "

Nem, egy rossz szót sem szóltam rád. Tudom, hogy MLM-ről próbáltál írni, viszont tudom, hogy mindenkinek problémája van azzal, hogy eldöntse, mi is az egyátalán, és hogy mi különbözteti meg a piramisjátéktól. Tehát nem, nem degradáltalak, nem, nem rosszindulatúskodtam. Ha úgy vetted, elnézést. De nem írtam, hogy hülye vagy, nem írtam, hogy lusta vagy utánajárni, nem írtam semmi ilyesmit. Csak leírtam, hogyan tegyél különbséget a kettő között.

Úgyhogy ha még nem ismersz legitim MLM-et, akkor tedd fel magadnak az *elméleti* kérdést:

- Ha hozzájuthatsz egy általad szükségesnek ítélt termékhez a piacon elérhető legjobb áron, akkor zavarna-e, hogy ezt egy ismerősödtől vedd meg?

- Ha regisztrációval nagyker áron vásárolhatnál, és a regisztráció nem járna semmi kötelezettséggel, regisztrálnál-e?

- Ha te elégedett vagy az adott termékkel, vagy szolgáltatással, mert úgy gondolod, az segített rajtad, ajánlanád-e azt másnak?

- Zavarna-e, ha ez után a munkád után a cég fizetne neked?

Ennyi az MLM.

Amikor az első pont hibázik, akkor már piramisjáték. Drágán sóznak rád valami kamu terméket. Amikor a második hibázik, az már piramisjáték-gyanú, vélhetően valami nagy kezdőcsomagot próbálnak rád sózni. Bármelyik is hibázik, máris nem ajánlod szívesen, vagy tukmálnod kell, mert nem adja el magát, stb.. Jönnek azok a kifogások, amik tök érthetőek, amikről írtál is. De vedd észre, ha valós MLM van a háttérben, egyik problémád sem jelentkezik.

"Vagy inkább az lehet, hogy te sem tudod, hogy mit írsz, csak valahogy mindenképpen meg akarod védeni az MLM-et."

Igen, az is lehet. Gondolhatod, hiszen minden szubjektív, ugye...

2012. dec. 23. 15:08
 37/98 anonim ***** válasza:
68%

15:08

Kösz a felvilágosítást.

A probléma a dologgal az, hogy eddig én csak és kizárólag olyan "MLM" céggel találkoztam, aki az általam említett piramisjáték-jelleget hordozta magában. :)

2012. dec. 23. 15:23
 38/98 anonim ***** válasza:
50%

"Kösz a felvilágosítást."

Nincs mit, ezt teszem nap mint nap.. :)

"A probléma a dologgal az, hogy eddig én csak és kizárólag olyan "MLM" céggel találkoztam, aki az általam említett piramisjáték-jelleget hordozta magában. :)"

Igen, mert olyanból van kismillió, legitimből meg egy kezemen meg tudom számolni. Persze, hogy nem futsz bele ebbe a párba, főleg, ha már elvette a kedvedet a másik kismillió.

Ezért mondom, hogy ismerj meg egy valósat. Nem azt mondom, hogy csináld, hanem hogy ismerd meg, hátha a termék segít az életeden, vagy hátha azok után jó szívvel tudod ajánlani valakinek, aki keres valami lehetőséget. A terméket is, az üzletet is ki tudod próbálni kockázatmentesen. (Ez ugye nyilván szintén nem lehet igaz piramisjátékra, túlárazott, rossz minőségű termékre...)

2012. dec. 23. 15:36
 39/98 A kérdező kommentje:

ma 14:56

Ezt nem tudom, hogy nekem szántad-e, de nekem nem ez volt a kérdésem.

2012. dec. 23. 17:17
 40/98 anonim ***** válasza:
3-aska te nem "kozpont" neven forumozo tag vagy???
2012. dec. 28. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.