Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az MLM-ben hogyan és mennyi...

Az MLM-ben hogyan és mennyi pénzt lehet veszíteni, hogyha legalul vagy?

Figyelt kérdés

Mivel ezt állítják az okosok, hogy aki alul van az csak pénzt veszít.

Legalul ugye a vásárlók vannak, mint minden kereskedelmi láncban.

Nos sehogy sem fér a fejembe, hogy amikor még csak törzsvásárló voltam egy MLM cégnél (úgy kb 4 évig), vagyis legalul voltam én hogyan veszíthettem pénzt.

Havidíj nincs, kötelező vásárlás nincs, A pénzemért terméket kaptam és kapok. Akkor mégis, hogy a túróban veszítettem én? Vagy, hogyan lehet az MLM-ben legalul pénzt veszíteni?

FONTOS!!

Még mielőtt jönne valaki okoskodni, hogy nézzem meg a sok károsultat a zeekrewards-nál, botanoo-nál stb.

FONTOS leszögezni, hogy NE KEVERJÜK A PIRAMISJÁTÉKOT AZ MLM-EL!!!

2012. dec. 22. 06:13
 21/98 anonim ***** válasza:
61%

Ez most egy ilyen MLM propaganda hirdetés amúgy? :)

Van akinek bejön, van akinek nem. Nem kell egyik félnek sem meggyőzni a másikat az igazáról. Aki belép egy ilyenben, és elégedett vele az csinálja, aki pedig el akarja kerülni az ne csinálja. Ilyen egyszerű a dolog.

Mellesleg én sem szimpatizálok vele, így nem veszek semmilyen kezdőcsomagot, meg részvénycsomagot, meg tagságot, és nem szervezek be senkit se a jobb lábamra, se a bal lábamra, sem sehová máshová, és a részemről ezzel meg van oldva a dolog.

Hogy válaszoljak a kérdésre is: Az emberek egy része azért idegenkedik ettől a dologtól, mert általában sokkal bonyolultan a rendszer mint, hogy vegyél valamit, és használd.

Valamilyen tagságot, vagy csomagot, vagy akármit kell venni, vagy fizetni a legtöbbször, és nem a termék tényleges értékesítése a célja, hanem újabb emberek beszervezése, akik szintén megveszik ezeket a csomagokat, fizetik a tagságot, stb.. Nagyon sok esetben a termék maga csak egy másodlagos szerepet játszik, már-már ilyen fedő sztorinak tűnve, hogy mégis csak legális legyen a dolog.

Az ügynökök erőszakossága is visszatántorít sok embert (köztük engem is). Nem mindenki szereti ha lyukat akarnak beszélni a hasába, és úgy rábeszélni valamira, hogy még végig gondolni sincs ideje, hogy tulajdonképpen miről is van szól.

Személy szerint én szeretek úgy befektetési, vagy bármilyen anyagi természetű döntést hozni, hogy leülök, megismerkedem a dologgal minden oldalról, megnézem az előnyeit, és hátrányait, aztán döntök.

Amikor azzal találkozom, hogy "Nem, ezt a dokumentumot nem tudom odaadni, és amúgy is most kéne dönteni, mert holnap lehet, hogy már késő lesz." és egyéb hasonló szövegek amikkel találkoztam amikor ilyesmibe be akartak szervezni engem inkább menekülésre késztet mint belépésre.

És láttam jó pár olyan személyt aki engem győzködött a belépésre, ecsetelve, hogy ez milyen jó üzlet, aztán 1-2 évvel később amikor találkoztunk kiderült, hogy hiába vett meg mindenféle csomagokat, és próbálta szervezni az embereket kitartóan, nem jött össze neki a dolog, hogy pénzt csináljon ezekből a rendszerekből, és csak veszített rajta. Tudom, most jön a kérdés, hogy mit tudott veszíteni, hisz kapott a pénzéért terméket, ami igen jó minőségű, bla, bla, bla.... A válasz ott van feljebb ,tessék megkeresni. :)

Ez a bináris rendszer is csak a piramis elvet erősíti. Amikor a "jobb lábamra", meg a "bal lábamra" kell embereket szervezni, ráadásul csak akkor fizetnek jutalékot, ha mindkét oldalon X mennyiségű beszervezett ember van, akik szintén a embereket kell, hogy beszervezzek a jobb, meg bal lábukra.

Több ilyen MLM előadáson is voltam, mert az egyik ismerősöm mindig elrángat, és ő mindegyikbe beszáll, de engem egyik sem fogott meg. Egyszerűen ez a stílus nem nekem való. Végig hallgattam egy tucatnyi ilyet, így nem ismeretlenül mondok véleményt, de nekem mindegyik messze volt attól az üzleti elgondolástól ahová én szívesen betársulnék.

Volt egy előadás ahol szintén ecsetelték ennek a bináris rendszernek az előnyeit, és mondták, hogy ha belépsz, és nem csinálsz semmit akkor is dőlni fog a lé, mert a feletted levők is alád fogják szervezni az embereket, így ha lassabban is, de előbb-utóbb übergazdag leszel. Aztán jött az est fénypontja, amikor egy ismert magyar színész is felszólalt, mint vendég, akiről kiderült, hogy véletlenül szintén benne van a rendszerben, és nagyon boldog vele.

Aztán a kis buta elmesélt egy sztorit, egy kevésbé szerencsés kolléganőjéről (egy ismert magyar színésznő) aki szintén belépett, de szegény csak az egyik lábára kapott tagokat, a másikra meg nem, így szegény nem keresett még egy fillért sem.

Itt egy kis ellentmondásra bukkantam. A főelőadó azt mondta, hogy automatikusan egyenlítődik ki a 2 oldalon levő "altagok" aránya, attól függően, hogy melyik oldaladon van kevesebb. A színész viszont azt mesélte, hogy a színésznőnek az egyik lábán van kismillió tag, a másikon meg semmi, így még nem jogosult a jutalékra. Akkor ez most hogy is van???

A kérdés költői, nem várom, hogy bárki is válaszoljon, mert nem célom belépni semmilyen szinten, csak ezek az ellentmondások, és "hasba lyukbeszélés" nálam eleve kizáró ok, akkor is ha az évszázad üzletéről van szó.

2012. dec. 23. 10:49
 22/98 anonim ***** válasza:
46%

Utolsó, figyelj, szerintem eléggé ki volt emelve a kérdésnél:

"FONTOS leszögezni, hogy NE KEVERJÜK A PIRAMISJÁTÉKOT AZ MLM-EL!!!"

Jelzem neked, hogy te gyakorlatilag végig piramisjátékokról beszélsz. A bináris rendszer, meg a majd mi hozzuk alád az embereket, az mindig piramisjáték. Egy *üzletben* senki nem hoz alád senkit, mindenki a saját üzletét építi, nem másét.

Amikor gyors döntésre kényszerítenek, az sem MLM, az is piramis, mivel ennek akkor van csak értelme, ha közben ez a pénzedbe is kerül. MLM-nél senkit nem kényszerítenek gyors döntésre, mivel senki nem akarja a pénzedet, nincs értelme, hogy elkapkodott döntést hozz.

És de, az MLM-nek a termék értékesítése a célja, nem emberek beszervezése. Az megintcsak a piramisjátékoknak a célja.

Szóval jó, hogy ilyen sokat írtál, csak kár, hogy nem a témáról, a kérdező kifejezett kérésének ellenére sem.

Ha már a piramisjátékok nem tetszenek, mint ahogyan nekünk sem, egyszer ismerj meg egy valós MLM üzleti lehetőséget is, hátha az tetszeni fog neked is!

2012. dec. 23. 12:05
 23/98 anonim ***** válasza:
55%

12:05

A fenti írt cégek mindegyike MLM-ként adja elő magát.

Most meg te jössz azzal, hogy ezek piramisjátékok, és nem MLM.

Akkor mondd meg nekem, hogy melyik cégek MLM cégek, és melyikek MLM-nek álcázott piramisjátékok légyszives!

Csak, hogy tisztán lássak, és ne legyek ilyen ostoba, hanem elkezdjek közeledni a te magas szintű értelmi képességedhez.

Előre is köszönöm a segítséged!

2012. dec. 23. 12:24
 24/98 anonim ***** válasza:
38%

"Akkor mondd meg nekem, hogy melyik cégek MLM cégek, és melyikek MLM-nek álcázott piramisjátékok légyszives!

Csak, hogy tisztán lássak, és ne legyek ilyen ostoba, hanem elkezdjek közeledni a te magas szintű értelmi képességedhez.

Előre is köszönöm a segítséged!"

Nem kell a cinikusság. Az alapján tudod eldönteni a legegyszerűbben, hogy *számodra* valami MLM, vagy piramisjáték-e, hogy te a kínált terméket vagy szolgáltatást a fogyasztóknak szánt áron megvennéd-e, vagy sem.

Te az általad megismertek közül egyiket sem vásárolnád meg, tehát neked mind piramisjáték volt. Ez egybevág azzal, amit írtam, és azzal is, amit tapasztaltál. Mi a probléma?

Ha magadtól nem bírod eldönteni, hogy mit vennél meg szívesen, és mit nem, akkor nyugodtan írj ide pár céget és termékét, én szívesen elmondom róla a véleményemet, ha az téged kisegít...

2012. dec. 23. 12:58
 25/98 A kérdező kommentje:

ma 12:24

Ha a belépésnél pár ezer Ft-nál nagyobb a regisztrációs díj, akkor biztos, hogy nem MLM.

Az MLM cégeknél vagy ingyenes vagy pár ezer Ft-ba kerül a regisztráció.

Ez nem keverendő össze a termékvásárlással. Ezek fedeznek bizonyos költségeket. Mint mondjuk egy plasztikkártya elkészítése a belépő nevére. Pl bankszámlanyitáskor is lehetnek ilyen költségek. Igaz manapság ezt már benyelik a bankok, bizonyos feltételek mellett.

Ha terméket vásárolsz, akkor azonnal kézzel fogható terméket kapsz a pénzedért amiről adnak számlát a kezdbe.

Nem virtuális terméket kapsz. karbon kredit, meg részvény stb. Az nem MLM csak annak álcázott csalás.

Az MLM-ben egy fillért sem kapsz a regisztrációért, csakis a termékvásárlásból van bevétel.

k.géza:

"És ami egy alapvető lényeges különbség az MLM és a piramisjáték között.

Ha a piramisjátékból kiveszed a terméket az működőképes marad, ha az MLM-nél próbálod meg ugyanezt az működésképtelenné válik.

Lásd botanoo ha már ezt hoztad példaként.

Fizettél x Ft-ot és kaptál érte kreditet. Ami tulajdonképpen csak egy kamu virtuális "termék" volt. Ennek volt egy virtuális értéke. Viszont sosem kaptad kézhez, semmi papírt nem kaptál róla, hogy neked van ilyened.

Egy MLM-ben nem tudom virtuálisan nyilvántartani a kézkrémet, a mosogatót, a vitamint, a fogkrémet stb. Azt csak ténylegesen tudja a vásárló átvenni !SZÁMLÁVAL!"

k.géza írta le itt részletesen:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

ma 12:58

"Nem kell a cinikusság."

Te miért látsz mindenkiben valami rosszat?? Ha ennyire frusztrált vagy menjél havat lapátolni.

2012. dec. 23. 13:09
 26/98 A kérdező kommentje:

"A fenti írt cégek mindegyike MLM-ként adja elő magát. "

Igen naná, hogy MLM-ként adják elő magukat. Ahogy a kamu gázszolgáltatós is aki csak az idős néni pénzét akarja ellopni vagy kicsalni és így jut be a lakásba. De attól még nem lesz gázórás és az a tevékenység sem lesz MLM, azért mert azt hazudják róla.

Végülis mindkét esetben az az eredmény, hogy a másik pénzét kicsalják a semmiért.

2012. dec. 23. 13:12
 27/98 anonim ***** válasza:
65%

12:58

Érdekes megközelítés.

Akkor ezek szerint, az hogy valami MLM vagy piramisjáték (ez utóbbi illegális egyébként) teljesen szubjektív döntés alapján dől el?

Akkor milyen alapon degradáltál le az első hozzászólásom miatt, hogy ott a piramisjátékról írtam, holott kérte a kérdező, hogy az MLM-mel kapcsolatban írjanak. Akkor az én szubjektív véleményem szerint az MLM-ről írtam, így nem volt jogos a rosszindulatúskodásod.

E szerint a logika szerint mindenkit elküldhetsz a franca, és lehülyézhetsz, azt mondva, hogy " Te nem az MLm-ről írsz, hanem a piramisjátékról, nem tudod mi a különbség a 2 között", holott te sem fejted ki, hogy mi a különbség.

Ha a különbség eldöntése rajtam múlik, akkor annak az eldöntése is rajtam múlik, hogy a kettőt azonosnak tekintsem. Vagy nem?

Csak próbálom követni a logikádat. :)

Vagy inkább az lehet, hogy te sem tudod, hogy mit írsz, csak valahogy mindenképpen meg akarod védeni az MLM-et. :)

2012. dec. 23. 13:20
 28/98 A kérdező kommentje:
Előző: Neki valami frusztrációja lehet. Ne provokáld tovább, lépj túl rajta.
2012. dec. 23. 13:23
 29/98 anonim ***** válasza:
22%

Kedves kérdező

Örömmel látom, hogy nálad nem csak az MLM pártoló, és azt ellenző szemszögből válaszolsz, hanem kiosztod azt is aki egyébként MLM párti, csak épp hülyeséget ír.

Egy konkrét kérdés: Mi a véleményed a site talk-ról?

Nem kínálnak kézzelfogható terméket, részvénycsomagokat árulnak, aminek az ára varázslatosan emelkedik, holott semmi érdemi tevékenység nincs mögötte.

Van weboldaluk, és elvileg egy közösségi oldal lenne, a facebook mintájára, webshoppal, meg minden ilyesmivel, ami "a termék", viszont azzal a részével nem nagyon foglalkoznak. Mondhatni, hogy az a "fedő sztori", és a fő hangsúly a részvény csomagok értékesítésén, és a bináris rendszeren van.

2012. dec. 23. 13:27
 30/98 A kérdező kommentje:

A megszűnt Botanoo:

Nem kínáltak kézzelfogható terméket, karboncsomagokat árultak, aminek az ára varázslatosan emelkedett, holott semmi érdemi tevékenység nem volt mögötte.

Remélem érthető. Ha nem voltam elég egyértelmű, akkor kérdezz nyugodtan.

2012. dec. 23. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!