Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valaki be tudná bizonyítani...

Valaki be tudná bizonyítani minden kétséget kizáróan, hogy az MLM-ben csak azok járnak jól akik felül vannak és a tagok nagy része csak bukik rajta?

Figyelt kérdés

A piramisjátékok nem érdekelnek. Konkrétan a legális MLM-re gondolok. Pl GLB, Brokernet, MLM-es biztosítók, Amway, FLP, Nuskin stb. Mindegy melyikről van szó.

Egyik haverom csinálja és ő azt mondja, hogy ezzel ő eddig csak pénzt keresett. Március végén kezdte. Egyébként eddig tényleg pluszban van. Igaz még nem ebből él.

2012. jún. 28. 20:20
 81/113 A kérdező kommentje:

Érdekes dolgok történtek itt ma.

Egyszer már valaki leírta, hogy miért nem telítődik soha az MLM piac.

Én most más szemszögből közelítettem meg a dolgot. Társadalmi szempontból.

Ha megnézzük a társadalmat kvázi az alkalmazotti munkát és még ide vehetjük a vállalkozásokat is és szembe az MLM-et akkor láthatjuk, hogy ugyanúgy működik mindkettő.

Mivel a társadalomban is vannak olyan emberek akik a sikerért mindent hajlandóak megtenni. Viszont belőlük igen kevés van. Miért lenne ez másképp az MLMben? A válasz nyilvánvaló. - Nem lehet másképp és nincs is.

Ahogyan a társadalomban is vannak olyanok akik hajlandóak tanulni és képezni magukat, illetve hajlandóak kockáztatni és vállakozást indítani, hogy magasabb egzisztenciával rendelkezzenek, és vannak olyanok akik "megelégszenek" az alacsonyabb beosztással és az alacsonyabb fizetéssel. Ennek a pszichológiai magyarázatába, mint önbizalom, kitartás stb nem mennék bele. A lényeg, hogy így van ez amióta világ a világ.

Miért lenne ez másképp az MLM-ben? Ott is ugyanolyan emberek dolgoznak, mint más cégeknél. Akkor az MLM-ben miért lenne másképp? Semmiért. Az MLM-ben is vannak akik megelégszenek az alacsonyabb szintekkel. Nyilván ők vannak többségben ahogy az élet minden területén és vannak azok akik hajlandóak a csúcsra jutásért mindent megtenni.

Ez miatt mindig is működni fog az MLM, mivel mindig kevés lesz azon emberek száma akik mindent hajlandóak megtenni a csúcsra jutásért.

2012. júl. 14. 19:42
 82/113 anonim ***** válasza:
94%
Ez az utolsó egy elég érdekes meglátás. Így még nem gondolkodtam el rajta.
2012. júl. 16. 09:41
 83/113 A kérdező kommentje:
Most eléggé lehalt a topic. Pedig 76-os véleményére tényleg kíváncsi lennék a legutóbbi agymenésemet illetően. :)
2012. júl. 18. 01:18
 84/113 anonim ***** válasza:
60%
A 07-14 19:42-es hozzászólásod tartalma szerintem rendben volt. Nekem nincs hozzáfűznivalóm. Gondolom, engem szólítottál meg a ma hajnali hozzászólásodban, de nem tudom megígérni, hogy 76-os maradok :)
2012. júl. 18. 21:05
 85/113 anonim ***** válasza:
48%

Egyrészt: Én meg azt szeretném kérni, hogy valaki bizonyítsa be nekem, hogy miért az MLM a jövő üzleti modellje, amikor az utóbbi 50 évben nem sikerült teret hódítania. Jelenleg is csak 1% körüli a részesedése. Illetve miért csak bizonyos típusú termékek (alternatív gyógyászat, szépségipar, ezotéria, egészséges életmód, stb.) esetében van jelen nagy számban a piacon (noha ott is bőven 50% alatt), a legtöbb területen azonban kereken 0%-on áll.

Másrészt (a kérdésre válaszolva): Azért gondolom, hogy az MLM-ben csak azok járnak jól, akik felül vannak, mert noha MLM rendszerben minimális pénzt - feltételezve azt, hogy van piaci kereslet a termékekre az értékesítői rendszeren kívül is - úgy is lehet keresni, hogy valaki csak vevőket szolgál ki, nem szervez be maga alá senkit. De ez esetben jóval kevesebbet, mint amúgy a normál megélhetéshez szükséges, akár minimálbér alattit. Ráadásul még azt a vevői kört is elég nehéz kiépíteni, akikből minimálbér szintjére lehet jutni a jutalékokból (minimálbér: 100e Ft -> ennyi jutalékhoz legalább milliós nagyságrendű eladások szükségesek feltételezve 10% jutalékot, na-mármost ehhez 100 vevő kell, aki havonta 10e Ft értékben vásárol, vagy 50, aki 20e Ft értékben, stb). Tehát, aki MLM rendszerben igazán kaszálni akar, annak maga alá be kell szerveznie embereket, mert az általuk beszervezett emberek által eladott termékekből is kapnak jutalékot. Na innentől válik piramisjátékká a dolog, hogy a beszervezésre tevődik a hangsúly, mert csak úgy lehet igazi haszonra szert tenni. És ha valaki elég nagy "piramist" épít maga alá, abból nagy vagyont építhet ki magának. És akárhogy is nézzük, ez a másik ember kihasználása. És ezen max. szépíteni lehet, hogy a felettese kiképezte őt és ezért jár neki a jutalék. De gyakorlatilag mégis arról van szó, hogy mondjuk egy ember alatt van 10, akik külön-külön mondjuk 30e Ft-ot szereznek átlagosan havonta, akkor barátunk máris 300e Ft-ot szerzett más emberek munkáján (feltételezve ugyanakkora jutalékot, de ha fele akkorát feltételezünk, akkor is 150e Ft-ot).

És mivel az embereknek csak a töredéke juthat fel a piramison, mármint, hogy a töredéke tud akkora piramist építeni maga alá, amekkorából megél, sőt meggazdagszik, mert egyszerűen nincs annyi ember a világon, akit ez érdekelne. Akár tetszik, akár nem: telített a piac, nehéz az új tagok beszervezése, hiszen már mindenkit többször megkerestek különböző MLM cégektől, tehát mindenki élből küldi el őket. Így a többség alul marad és ha csupán értékesítésből keresi a kenyerét, akkor havi alig pár tízezret tud megkeresni. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki havi milliós nagyságrendben értékesítsen (amiből már használható pénzmennyiséget tud összehozni), egyszerűen nincs ekkora igény ilyen szolgáltatásokra az ember ismeretségi körében. Remélem kielégítő volt a bizonyítás!

2012. okt. 25. 00:00
 86/113 A kérdező kommentje:

Na látom "hozzám" is betaláltál. Vagyis az én kérdésemhez.

A kérdésre nem válaszoltál inkább csak mellébeszéltél és véleményt nyilvánítottál.

Én nem erre vagyok kíváncsi.

Hanem arra, hogyha van egy hálózat ami áll 100 emberből akkor ebből 99-nek csakis veszteségei vannak. Mert, hogy ezt állítják az olyan emberkék, mint te is.

Az alap jutalék egyébként nem 10% hanem 20-40% között változik. Ez a kisker árrés. Ami egyébként kevésnek vagy maximum átlagosnak mondható a kereskedelemben.

A minimálbér egyébként nem 100e Ft. De nézzük ezt a lehetőséget és számoljunk, mondjuk 25%-os jutalékkal. Ekkor 400e Ft-os forgalomról van szó. Folyamatos munkával ez nem elképzelhetetlen. Sőt egyáltalán nem nagy összeg. És mindezt mellékjövedelemként a meglévő munkája mellett.

Ja, hogy dolgozni kell érte? Igen kell.

Sőt akinek már ekkora hálózata van ahhoz már nem csak vásárlók csatlakoznak. Még ha valaki nem is akar hálózatot építeni csak vásárlókat megkeresni akkor is lesznek olyanok akik szintén "csak" ezt akarják. És hoppá máris van egy "beszervezett" és saját csapat.

Az a baj, hogy minden amit leírsz az nem így működik a gyakorlatban. Ezek csak elméletben vannak így.

". Tehát, aki MLM rendszerben igazán kaszálni akar, annak maga alá be kell szerveznie embereket, mert az általuk beszervezett emberek által eladott termékekből is kapnak jutalékot. Na innentől válik piramisjátékká a dolog, hogy a beszervezésre tevődik a hangsúly, mert csak úgy lehet igazi haszonra szert tenni."

Attól nem lesz piramisjáték, hogyha beszerveznek embereket. Ez éppen olyan, mintha azt mondanám, hogy van egy vállalkozásom és oda befektetőket keresek. Mivel saját erőből nem tudom bővíteni.

Egy ember kapacitásai korlátoltak ezért ahhoz, hogy fejlessze a vállalkozását vagy alkalmazottakat vesz fel vagy üzlettársakat keres. Előbb-utóbb elkerülhetetlenek az alkalmazottak. A hálózatépítésben meg elkerülhetetlen, hogy emberek csatlakozzanak hozzám. Aki nem akar csatlakozni az úgysem fog. Hiába akarom én "beszervezni". Azzal egyébként sem érnék el semmit sem.

Mivel ha csak munkatársak lennének akkor minimális lenne a forgalom, tehát nagy részt kellenek a vásárlók vásárlásai, hogy legyen forgalom amiből van a mani.

"És ha valaki elég nagy "piramist" épít maga alá, abból nagy vagyont építhet ki magának. És akárhogy is nézzük, ez a másik ember kihasználása"

Tehát azzal használják ki a másikat, hogy segítenek neki egy hálózatot felépíteni? Vagy éppen kihasználom a vásárlókat akik rendszeresen maguktól vásárolnak. Érdekes logika. Megkérdezted már az alsó szinten lévő embereket, hogy ők ezt így gondolják-e?

Ezzel a logikával minden kereskedő kihasználja az embereket akik tőle vásárolnak.

"30e Ft-ot szereznek átlagosan havonta, akkor barátunk máris 300e Ft-ot szerzett más emberek munkáján (feltételezve ugyanakkora jutalékot, de ha fele akkorát feltételezünk, akkor is 150e Ft-ot). "

Na ez az óriási tévedés. Mert ha az alsóvonalban egy illető kap 30e Ft-ot és ezt szorozzuk 10-el akkor a vezető sehogy sem fog 300e-et kapni kb olyan 50-60e-et összesen.

Sőt az is simán lehetséges, hogy az alatta lévő jóval több bónuszt kapjon, mint aki felette van.

És ahhoz, hogy ő többet kapjon jóval többet is kellett dolgoznia.

Simán lehet olyan, hogy Aladár meg Béla egyszerre kezdenek el dolgozni. Béla Aladárhoz regisztrál. Viszont Aladár nem nagyon igyekszik és Béla jóval többet dolgozik. Mondjuk két év elteltével Aladár jövedelme 900e Ft Bélájé pedig 1.8M. Béla többet is dolgozott ezért.

Nem igazán érted te ezt az MLM-et.

2012. okt. 25. 00:48
 87/113 anonim ***** válasza:
38%

"A kérdésre nem válaszoltál inkább csak mellébeszéltél"

Na erre a reakcióra számítottam...

"véleményt nyilvánítottál.

Én nem erre vagyok kíváncsi."

Na gratula, akkor meg minek kérdezel, ha nem vagy kíváncsi az emberek véleményére...

"Hanem arra, hogyha van egy hálózat ami áll 100 emberből akkor ebből 99-nek csakis veszteségei vannak."

A 99-nek nem csak olyan értelemben van vesztesége, hogy többet költött a(z értékes) termékekre, mint amennyit nyert, hanem abból, hogy kevesebbet keresett, mint az előző munkahelyén. Pl. akinek minimálbére volt, ami 93e Ft (előbb ezt kerekítettem fel 100-ra), azt veszteségesnek tekintem, ha 80e Ft-ot keres havonta MLM-el miután otthagyta a munkahelyét. De ha elosztjuk az össz-kiosztott jutalékot egy adott MLM cégben dolgozókkal, akkor kijön, hogy milyen keveset is keres egy átlagos MLM-es. Ráadásul úgy, hogy ebben a felső-vezetők milliói is benne vannak. Azért képesek tízezrekért dolgozni sokan, mert bemagyarázták nekik, hogy sokat kaszálhatnak, ennyi. Ezt elhitték, és ezt az álomképet nem képesek elengedni. Még akkor sem, ha pl. 1 éve folyamatosan nem jön be nekik az üzlet. Van egy Talk Fusion-ös haverom, aki már majdnem egy éve ugrott bele, azóta is csak 2 embere van, semmit nem kaszált, sőt fizeti a havidíjat, és lelkes is, és megy a prágai nagy Talk Fusion találkozóra.

"számoljunk, mondjuk 25%-os jutalékkal"

Ekkor a 100e Ft-os havi keresetéért 400e Ft értékben kell értékesíteni. Vagyis 40 embernek 10e Ft értékben, vagy 20 embernek 20e Ft értékben. Számomra ez se hihető, hogy 20 embernek 20e Ft-ért tudjak havonta eladni most akár fogkrémet, akár aloe verás löttyöt, akár babaszappant. És még akkor csak 100e Ft-ról beszéltünk.

"Attól nem lesz piramisjáték, hogyha beszerveznek embereket."

Nem is attól lesz, nem ezt mondtam. Attól lesz piramisjáték, hogy a termékek értékesítéséből kis pénzt lehet szerezni, nagy pénzt pedig csak úgy, hogy ha beléptetsz embereket és azok dolgoznak neked. Tegyük fel, hogy ott az a 10 embered alattad és ők keservesen összegyűjtik maguknak a 100e Ft-ot. Akkor ebből te csak azért mert "kiképezted" őket, 200e Ft-ot kapsz. Na ez az igazságtalanság, és minél több embered van, annál több embert használsz ki...

egyelőre ennyit

2012. okt. 25. 01:26
 88/113 A kérdező kommentje:

"A kérdésre nem válaszoltál inkább csak mellébeszéltél"

Na erre a reakcióra számítottam...

"véleményt nyilvánítottál.

Én nem erre vagyok kíváncsi."

Na gratula, akkor meg minek kérdezel, ha nem vagy kíváncsi az emberek véleményére...

"Hanem arra, hogyha van egy hálózat ami áll 100 emberből akkor ebből 99-nek csakis veszteségei vannak."

A 99-nek nem csak olyan értelemben van vesztesége, hogy többet költött a(z értékes) termékekre, mint amennyit nyert, hanem abból, hogy kevesebbet keresett, mint az előző munkahelyén. Pl. akinek minimálbére volt, ami 93e Ft (előbb ezt kerekítettem fel 100-ra), azt veszteségesnek tekintem, ha 80e Ft-ot keres havonta MLM-el miután otthagyta a munkahelyét. De ha elosztjuk az össz-kiosztott jutalékot egy adott MLM cégben dolgozókkal, akkor kijön, hogy milyen keveset is keres egy átlagos MLM-es. Ráadásul úgy, hogy ebben a felső-vezetők milliói is benne vannak. Azért képesek tízezrekért dolgozni sokan, mert bemagyarázták nekik, hogy sokat kaszálhatnak, ennyi. Ezt elhitték, és ezt az álomképet nem képesek elengedni. Még akkor sem, ha pl. 1 éve folyamatosan nem jön be nekik az üzlet. Van egy Talk Fusion-ös haverom, aki már majdnem egy éve ugrott bele, azóta is csak 2 embere van, semmit nem kaszált, sőt fizeti a havidíjat, és lelkes is, és megy a prágai nagy Talk Fusion találkozóra.

Ki mondta, hogy bárkinek is ott kell hagynia a munkahelyét, hogyha MLM-be akar kezdeni? Ezt nem is tudom, hogy honnan veszed. A legtöbb ember a meglévő munkája mellett kezd bele az MLM-be jövedelemkiegészítésként.

"számoljunk, mondjuk 25%-os jutalékkal"

Ekkor a 100e Ft-os havi keresetéért 400e Ft értékben kell értékesíteni. Vagyis 40 embernek 10e Ft értékben, vagy 20 embernek 20e Ft értékben. Számomra ez se hihető, hogy 20 embernek 20e Ft-ért tudjak havonta eladni most akár fogkrémet, akár aloe verás löttyöt, akár babaszappant. És még akkor csak 100e Ft-ról beszéltünk.

Senki nem mondta, hogy ez 20 ember között oszlik el. Ezt csak te találtad ki.

"Attól nem lesz piramisjáték, hogyha beszerveznek embereket."

Nem is attól lesz, nem ezt mondtam. Attól lesz piramisjáték, hogy a termékek értékesítéséből kis pénzt lehet szerezni, nagy pénzt pedig csak úgy, hogy ha beléptetsz embereket és azok dolgoznak neked. Tegyük fel, hogy ott az a 10 embered alattad és ők keservesen összegyűjtik maguknak a 100e Ft-ot. Akkor ebből te csak azért mert "kiképezted" őket, 200e Ft-ot kapsz. Na ez az igazságtalanság, és minél több embered van, annál több embert használsz ki...

Nem, ettől nem lesz piramisjáték. Nagyon nem vágod, hogy mitől lesz piramisjáték valami. És leírtam, hogy bárki többet kereshet, mint a felette lévő. Az, hogy neked meg mi az igazságtalan az csak egy vélemény.

"Akkor ebből te csak azért mert "kiképezted" őket, 200e Ft-ot kapsz."

Mert te meg azt hiszed, hogy olyan kevés melóval jár ez amíg valaki eljut odáig, hogy keres 100e-et. És aki felette van még mindig kevesebbet kap utána, mint aki alul van. Ezt tényleg olyan nehéz felfogni?

Annyira nem vágod az MLM-et. De úgy egyébként az életet sem. Valaki leírta már, hogy fogalmad sincs, hogy mennyi meló van egy hálózat felépítése mögött vagy éppen egy hagyományos vállalkozás felépítése mögött.

Egyszer már leírtam olvass vissza, hogy milyen konkrét válaszra vagyok kíváncsi.

Mutasd ki nekem konkrét számokkal, hogyha van egy 100 fős hálózat abból 99 embernek nem fedezik a bevételei a kiadásait amik a vállalkozással kapcsolatosak.

2012. okt. 25. 01:51
 89/113 A kérdező kommentje:

A haverod minden héten megkeres legalább 10 embert az üzlettel? Vagy csak úgy elvan benne?

A Talk Fusionben én nem sok fantáziát látok. Nem tudom, hogy ki az az épeszű ember aki azokért a szolgáltatásokért fizet. Egyetlen értelmes termékük van a videókonferencia. De annak a célközönsége igencsak korlátozott.

2012. okt. 25. 01:53
 90/113 A kérdező kommentje:

"Na gratula, akkor meg minek kérdezel, ha nem vagy kíváncsi az emberek véleményére..."

Mert ez nem vélemény kérdése hanem a tények érdekelnek. Mivel itt egy állításról van szó. És egy állítást nem lehet véleménnyel alátámasztani.

Ha a véleményed érdekelne akkor nyilván azt kérdeztem volna.

2012. okt. 25. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!