Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valaki be tudná bizonyítani...

Valaki be tudná bizonyítani minden kétséget kizáróan, hogy az MLM-ben csak azok járnak jól akik felül vannak és a tagok nagy része csak bukik rajta?

Figyelt kérdés

A piramisjátékok nem érdekelnek. Konkrétan a legális MLM-re gondolok. Pl GLB, Brokernet, MLM-es biztosítók, Amway, FLP, Nuskin stb. Mindegy melyikről van szó.

Egyik haverom csinálja és ő azt mondja, hogy ezzel ő eddig csak pénzt keresett. Március végén kezdte. Egyébként eddig tényleg pluszban van. Igaz még nem ebből él.

2012. jún. 28. 20:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/113 anonim ***** válasza:

06-29 18:55 vagyok

Azt írod én nem a kérdésre válaszoltam. Szerintem igen! Abban igazad van hogy minden vállalkozásnak vannak költségei meg bevételei csak éppen egy vállalkozó olyan dologba fog bele, amit szeret, amihez ért, így sokkal nagyobb esélye van arra, hogy bevételt tud csinálni. Az MLM rendszerekben meg többnyire úgy fogdossák össze az ügynököket, tisztelet a kivételnek. A legtöbben ebbe a dologba csak azért lépnek be, mert sehova nem veszik fel őket egy fix fizetéses helyre. Szóval kényszervállalkozók lesznek, mert van akit meggyőz az MLM-esek dumája. Nincs kétségem afelől, hogy vannak olyanok, akiknek ez a munka könnyedén megy, mert olyan a személyiségük és nekik nagyon bejön pénzügyileg is. De szerinted miért van az, hogy az MLM cégek mindenkit felvesznek válogatás nélkül? Nyilván azért mert minél több személy van alattuk, annál többet keresnek. Azt meg lexarják, hogy az alattuk levő eleve béna volt erre a munkára és elbukja a pénzét. Majd jön egy másik. Szóval a lényege annak, amit akartam mondani, hogy a tagok nagy része azért bukik mert nem alkalmas erre a munkára, de erre nem figyelmeztetik, mert pont azt akarják, hogy minél többen belépjenek. Szóval ha te úgy érzed, hogy tudnád ezt csinálni, akkor hajrá senki nem tart vissza.

Amúgy nem értem miért kérdezed meg ezt, ha már szilárd véleményed van az MLM nagyszerűségéről.

2012. júl. 2. 22:45
 32/113 anonim ***** válasza:

"De szerinted miért van az, hogy az MLM cégek mindenkit felvesznek válogatás nélkül?"

Szerinted miért van az, hogy fodrász vállalkozó lehet bárki, válogatás nélkül?

"Nyilván azért mert minél több személy van alattuk, annál többet keresnek."

Nyilván fogalmad sincs az MLM működéséről. A keresetednek gyakorlatilag semmi köze ahhoz, hogy hányan vannak alattad.

"Azt meg lexarják, hogy az alattuk levő eleve béna volt erre a munkára és elbukja a pénzét."

1: minden új szakmához mindenki eleve béna. Itt viszont minden képzést, támogatást, mentorálást megkap az új.

2: nem tudod elbukni a pénzedet, mert gyakorlatilag garancia van a termékekre.

3: nem szarják le, ugyanis senki nem keres 100 forintot sem az alatta lévő után, ha az alatta lévő nem keres legalább ugyanennyit, de jellemzően ennél sokkal többet!

"Majd jön egy másik."

Igen, nyilván az a cél, hogy mindig új embereket győzködjenek. De nagy butaságokat bírsz mondani! A cél az, hogy képzetté és sikeressé tegyék az újat, aki utána egyedül is végzi a dolgát.

"Szóval a lényege annak, amit akartam mondani, hogy a tagok nagy része azért bukik mert nem alkalmas erre a munkára, de erre nem figyelmeztetik, mert pont azt akarják, hogy minél többen belépjenek."

Remélem már világosodik, hogy senki nem akarja, hogy minél többen belépjenek. Azt akarják, hogy a forgalom növekedjen! Ez nem ugyanaz. Egy sikertelen munkatárs nem fog nekem forgalmat növelni, csak az időmet veszi el. Viszont azt, hogy ki lesz elég alázatos, kitartó és szorgalmas ahhoz, hogy forgalmat csináljon, azt nem lehet tudni előre. Ezért igen, bárki jöhet, akinek tetszik a lehetőség.

És nem, nem bukik a tagok nagy része. Kis része sem. Senki nem bukik, esetleg azt mondhatjuk, hogy a többségnek ez nem fog bejönni. Miért kellene figyelmeztetni bárkit is, hogy lehet, hogy ez neki nem fog bejönni? Mivel kockáztatnia nincs mit, miért vegyem el a kedvét? Olyan, mintha lenne ingyen lottó, és arról szólna a propaganda, hogy igen, ingyen van, de attól még nem érdemes játszanod, mert nagy valószínűséggel úgysem fogsz nyerni.. Ilyen gondolatai csak a szuper-negatív embereknek vannak, akik még nem estek át egy "agymosáson". Pedig igazán rájuk férne egy. ;)

2012. júl. 2. 23:03
 33/113 anonim ***** válasza:
100%

ma 16:49-es hozzászólásnál a pont, de legyünk egy kicsit precízebbek.

Azok az érvek, amelyeket az iménti - fogalmazzunk finoman - kritikus válaszoló elmondott, nagyrészt egy hibás alapfeltevésre épülnek, de valós érvek. Egy részük még igaz is. Valóban lehetséges MLM üzlettel bukni, ahogy egy könyv vagy mozijegy megvásárlásával is lehet: nem nézed meg a filmet; megnézed, de nem tetszik; megnézed, és emiatt lemaradsz egy fontos dologról; megnézed, és és e tény miatt valakik támadni fognak; felrobban a mozi... Az alapfeltevés azonban a felső- és az alsóvonal (vagy melyik MLM-ben hogy nevezik) viszonyával kapcsolatos, és ez az a probléma, ami láthatóan nagyon sokakat visszatart az MLM üzlettől. Egyáltalán nem könnyű látni, hogy miért nem igaz, amit a ma 14:08-as válaszban írt, hogy a felsővonal az alsó "kárára" keresi a sok pénzt. A kérdés megértéséhez fontos tudni, hogy a nemértés hátterében általában nem az illető szellemi képességei vannak - persze, arra is van példa - sokkal inkább a nyitottság hiánya. Visszavezethető ez lustaságra - fárasztó utánajárni; félelemre vagy arroganciára - nem mer belevágni az üzletbe, vagy nem fogadja el, hogy másoktól kap egy ötletet, és emiatt nem akarja megtudni, hogy a logikusnak tűnő indoka valójában egy tévedésen alapuló kifogás; esetleg valami más hasonló érzelmi visszatartó erőre. A legfontosabb azonban az elég erős motiváció hiánya, ami miatt nem akarja a fenti korlátokat legyőzni. Az érzést leginkább onnan ismerem, hogy több, mint 10 évig magam is ebben a helyzetben voltam, míg egy szerencsés körülmény hatására nyitottá nem váltam. Onnan már csak gyenge kifogásaim maradtak, amelyek röpke másfél év alatt eltűntek, de ennél jobban nem szeretnék a saját történetembe belemenni. Az mindenesetre elég nyilvánvaló, hogy addig, amíg az ember az alsóvonalon való élősködést valós problémának gondolja, nem fogja elfogadni, hogy valójában teljesen más (pl. félelem) van az ő gondolatának a hátterében. Mikor azonban ezen a gáton sikerül átjutni, a túloldalról már elég tisztán látszik :)

Hol van pontosan a baj a gondolatmenetével?

"Ha van egy termékem, ami 100Ft, és aminek a bekerülési költsége 40 Ft, akkor a direkt üzletkötő akár 60-at is kaphatna belőle.

Ellenben egy MLM cégnél a 60-on többen osztoznak. Lehet, hogy a közvetlen értékesítő kap 20-at, a többiek 40-et"

Miután elméleti példának szánta, nencs értelme belemenni a konkrét arányokba. Éppen normális is lehet, hogy egy értékesítő egy MLM-ben 25%-os ajánlott árréssel dolgozzon, amit úgy is fogalmazhatunk, hogy 20%-kal olcsóbban kapja a terméket. A tévedés ott van, hogy a maradék 40Ft-ot akár oda is lehetne adni az üzletkötőnek. Nem lehet. Pont ugyanúgy, ahogy a vásárlónak sem lehet odaadni, pedig töklogikus lenne. Olcsóbban jut hozzá, jobban megérné megvennie, de mégsem fogja megvenni. Nem fogja végigjárni a hivatalos procedúrát, ami a termék beszerzéséhez kell, és a konkurens cég marketing szakemberei szépen a saját terméküket fogják megvetetni vele. Az értékesítő akár MLM-ben, akár egyéb direkt marketinges rendszerben dolgozik, ezt a hivatalos procedúrát végigjárta, az esetleges költségeit kifizette, és kiszolgálja a vásárlóját, amire idejét és pénzét költi. Ezért megkapja a pénzét, a fenti példában 20Ft-ot, és miután végzett valamennyi marketingmunkát, a 40Ft-ból is részesül (adott cég Marketingtervének függvényében).

Ami nem nyilvánvaló, hogy emellett vannak még fontos teendők, amit a cégnek el kell végeztetnie valakikkel, és ez pénzbe kerül. Meg kell találnia az értékesítőt; rendszeresen tájékoztatnia kell az értékesítőt; kezelnie kell az értékesítő problémáit; segítenie kell az értékesítő személyes fejlődését; olyan közeget kell teremtenie, amiben az értékesítő szívesen megmarad; támogatnia kell az értékesítő marketingmunkáját különösen azokban a dolgokban, amelyeket egyedül kevésbé hatékonyan tudna elvégezni, mint segítséggel; meg kell oldani, hogy az értékesítők ne egymás munkáját akadályozzák, és ezzel a cég érdekei ellen dolgozzanak; és még sok minden egyéb. Ezekre a munkákra meg kell találnia az embereket, akik elvégzik, és rájuk költi a fenti példában említett 40Ft-ot. Nem az értékesítőtől veszi el. Az sosem volt az értékesítőé. Az ennek a támogató munkának a költsége. Az MLM-ben az egyik nagyszerű dolog pont az, hogy az értékesítőnek lehetősége van, hogy ő maga mindenfajta kinevezéstől függetlenül a munkája eredménye alapján ebből a pénzből minél nagyobb mértékben részesüljön. A csoportjának forglma és struktúrája alapján megkapja az egész csoport 40Ft-jainak jelentős részét. Ebből azonban ki kell fizetnie (a háttércég megteszi a nevében) a teljes csoport részesedését a 40Ft-okból. Neki a különbözet marad, ami kis eredmény esetén kis pénz, nagy eredmény esetén nagy pénz. Akár fölül van, akár alul. Az "alul" fogalma, persze, a másik vállalkozóhoz képest értendő. Ha igazán eredményes munkát végzett, akkor már őalatta is van általában egy nagyobb csoport. Abban az extrém esetben, amikor az eredményes munka nagyrészt értékesítést jelent, és teszemazt milliós tételben forgalmaz személyesen havi szinten, akkor a saját munkája után a 40Ft-ból is tekintélyes részt fog megkapni.

Az egyik dolog, amit az MLM-ben szeretek, hogy bármikor a szemébe tudok nézni egy jelöltnek azzal, hogy az én jövedelmemtől függetlenül ő bármikor meg tud előzni engem, és nekem érdekem, hogy nálam sikeresebb üzletet építsen. Ha partner benne, magam is ezen fogok dolgozni. Ezt nem biztos, hogy el fogja hinni, de a lényeg, hogy én tudom, hogy így van.

2012. júl. 2. 23:52
 34/113 A kérdező kommentje:

Eddig semmire sem jutottunk. Senki nem tudta tényekkel alátámasztani a szteretípiát.

Csak újabb sztereotípiák felsorolása történt.

Ebből számomra tényleg csak az lett világos, hogy akik még életükben hozzá sem szagoltak az MLM-hez azok nem tudják, hogy hogyan is működik. De a butaságokat mégis elhiszik és még terjesztik is.

2012. júl. 2. 23:53
 35/113 anonim ***** válasza:

tegnap 23:44 Szerintem nem volt ilyen válasz. Találtál valakit, aki megpróbálta bebizonyítani neked, amit kértél. Nem sikerült neki, hibás volt az érvelése, és amúgy is lehetetlen dolgot kértél (hamis állítást bizonyítson). A témától azonban nem tért el. Aztán úgy-ahogy reagált az ő érveivel szemben felállított ellenérvekre, ahogy páran meg próbáltunk rávilágítani, miért hibásak az ő érvei.

Mellesleg tök igaza volt benne, hogy miért írtad ki a kérdést, ha amúgy is tudod a választ. Az elején naivan én is elhittem, hogy valóban nyitott számodra a kérdés, ezért írtam le az érveimet, miért nem igaz a kérdésbeli bizonyítandó állítás. Most viszont úgy látom, nem volt valódi részedről a kérdés.

2012. júl. 3. 00:10
 36/113 A kérdező kommentje:

Sokáig én is elhittem ezt a hülyeséget. Sokan anélkül, hogy utána néznének még mindig elhiszik ezt.

Viszont bizonyítani senki sem tudta eddig.

Nyilván nem lehet mivel eleve hamis állítás. Mégis sokan tényként kezelik.

Gondoltam, hogy lesz aki megpróbálja kész tényekkel vagy valami számítással egy konkrét marketing terven keresztül bemutatni, de nem volt ilyen jelentkező. Csak mellébeszélők voltak eddig.

2012. júl. 3. 08:58
 37/113 anonim ***** válasza:

ma 08:58 Ebben sem tudok egyetérteni veled. A mondandód egy részeével, persze, igen. Az elég nyilvánvaló. Tele a net, és azon belül a gyk is MLM-sérült kereszteslovagokkal, akikre tökéletesen igaz a fenti jellemzésed. Pont ebben a topikban az egyetlen érdemi válaszoló (06-29 18:55) viszont nem ilyen volt. Ő utánament, rendelkezett némi információval, és nem látja, hogy az információi felszínesek. Azon túl, hogy hibás alapokról vezette le a gondolatmenetét, semmi baj nem volt a hozzászólásaival. Láttunk már sokkal rosszabbat. Méltatlan azzal vádolnod, hogy nem nézett utána (legfeljebb nem elég alaposan). Ráadásul szinte kikövetelted, hogy ezeket az érveit leírja.

Mindenesetre remélem, mostanra letisztult a válasz. Ha arra vagy kiváncsi, hogy miért tartják rossznak az emberek az MLM üzletet, akkor mindig ugyanazokat a válaszokat fogod megkapni valamilyen átalakított formában:

"Piramis, szekta, házalás, telített a piac, beszervező típusú embereknek való, az lehet sikeres, akinek sok hülye gazdag ismerőse van, az lehet sikeres, aki az elején kezdi, drágák és rosszak a termékek, mások kihasználása." Nihil novi sub sole.

Ezekről, ha akarsz, egytől egyig személyesen meggyőződhetsz, hogy tévesek. Talán már meg is tetted. Az MLM pedig működőképes üzleti modell. Értelmes embernek tűnsz, láthatóan tisztában vagy vele, hogy ez klassz dolog. Ha még nem tetted meg, kezdj el most üzletet építeni a haveroddal, ha meg az idődet inkább máshová tennéd, akkor is regisztrálj hozzá, és használd a termékeit nagyker áron. Eltöltesz benne egy kis időt, és arra is rá fogsz jönni, hogy az emberek többsége még nagyon sokáig nem így fogja gondolni, és ez nem is baj.

Mióta megértettem, imádom ezt az üzleti modellt, és a céget is, amelyikkel együttműködhetek. Pár hasonlóan gondolkodóval egyetemben (akikkel amúgy nem ismerjük egymást) úgy vagyunk vele, hogy amellett, hogy a valós életben építjük az üzletünket, a gyk-n érdeklődőkkel is igyekszünk megosztani azt az információt, hogy ez klassz dolog. Épp ezért hajlandóak vagyunk vitatkozni a topikokat néha megszálló MLM-sérültekkel, és megmutatni, hogy az érveik miért hibásak, és a viselkedésük miért gáz. Ez azonban a másik oldalra is vonatkozik. Csak azért provokálni őket, hogy írjanak végre valami marhaságot, és utána jól megmondhassuk nekik, hogy miért hülyék, túl sok értelme nincs. Ez egyáltalán nem tesz jót az MLM-ről kialakított képnek.

Remélem nem veszed zokon a kritikát egy kvázi kollégától.

2012. júl. 3. 11:10
 38/113 anonim ***** válasza:

"A legtöbben ebbe a dologba csak azért lépnek be, mert sehova nem veszik fel őket egy fix fizetéses helyre. Szóval kényszervállalkozók lesznek, mert van akit meggyőz az MLM-esek dumája."

Ez a megállapítás igencsak téves. Nem feltétlen kell vállalkozónak lenni ahhoz, hogy valaki elkezdjen MLM hálózatot építeni.

Én már korábban is dolgoztam úgy cégeknek, hogy nem voltam vállalkozó, viszont volt egy megbízásos szerződésem velük. Ők rendre átutalták az elvégzett munka után a pénzt én meg leadóztam belőle. De nem kellett hozzá vállalkozó igazolvány vagy egyéb vállalkozási céget sem kellett alapítanom.

A legtöbb MLM céghez nem kell vállalkozónak lenni. Az FLP már 50.000Ft bónuszt átutal ha valaki kéri. Ez a minimum kifizetés. Vagy levásárolja termékben.

Egyébként is mi a gond azzal, hogy ha valaki vállalkozó lesz?

2012. júl. 3. 15:32
 39/113 anonim ***** válasza:

""De szerinted miért van az, hogy az MLM cégek mindenkit felvesznek válogatás nélkül?"

Nem, nem veszi fel hanem megbízási szerződést köthet bárki a céggel. Nagy különbség.

2012. júl. 3. 16:15
 40/113 anonim ***** válasza:
100%

"A legtöbben ebbe a dologba csak azért lépnek be, mert sehova nem veszik fel őket egy fix fizetéses helyre. "

Ezt alá tudod támasztani bármivel is?

Érdekes, hogy a legtöbb embernek van fix munkája vagy épp vállalkozása amikor elkezdi az MLM-et.

2012. júl. 3. 16:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!