Valaki be tudná bizonyítani minden kétséget kizáróan, hogy az MLM-ben csak azok járnak jól akik felül vannak és a tagok nagy része csak bukik rajta?
A piramisjátékok nem érdekelnek. Konkrétan a legális MLM-re gondolok. Pl GLB, Brokernet, MLM-es biztosítók, Amway, FLP, Nuskin stb. Mindegy melyikről van szó.
Egyik haverom csinálja és ő azt mondja, hogy ezzel ő eddig csak pénzt keresett. Március végén kezdte. Egyébként eddig tényleg pluszban van. Igaz még nem ebből él.
Waulberg Veronika
Ez a köszönjük Emese kategória. Mégis milyen riport? Aminek se füle se farka, csak egy elfogult hülye írása.
Azt kérdezed miért állítom azt, hogy minél többen vannak valaki alatt a rendszerben, annál többet keres.
Azért mert ahogy te is írtad:
"Egy MLM-ben a jövedelmed a te kódodon és az "alattad" levők kódjain keresztül létrejött FORGALOM mennyisége és strutúrája alapján számolódik az egyes cégek marketingtervétől függően. Ez természetesen valmilyen szinten összefüggésben van az üzlettársak számával, de hogy annak monoton növő függvénye lenne, az nem pusztán túlzás, hanem köze nincs a valósághoz. Előfordult már ugyanabban az MLM üzletben többszáz fős hálózat 0 forgalommal, amin a benne lévők testvériesen megosztoztak, de olyan is, hogy 6 válllalkozó kemény munkával óriási forhgalmat csinált. és komoly pénzeket keresett. "
Nem állítottam, hogy monoton növekvő függvénye lenne, de azt azért te is beláthatod, hogy minél többen vannak alatta, annál nagyobb a valószínűsége, hogy azok között sok olyan ember is lesz, aki jól tud üzletet kötni. Mivel a legtöbb MLM esetében a "tanfolyam" néhány nap, nem hinném, hogy ez olyan nagy szakmai felkészültséget jelentene, hogy egyből mindenki profi lesz és milliós üzleteket csinál havonta. Ehhez valóban kitartás kell mire kiderül, hogy az illetőben egyáltalán van-e potenciál ehhez a fajta munkavégzéshez. Amit én állítok az az hogy a legtöbb emberben nincs ilyen potenciál, ezért nem fog nagy üzleteket kötni, ergo a felette állónak az az érdeke, hogy minél több ilyen ember legyen, mert számára ahogy írtad a forgalom számít, sok kicsiből meg összejöhet nagy forgalom. És mivel sokan vannak, így nem számít ha 1-2-3 ember lemorzsolódik, az meg végképp nem érdekli ha az illetőnek anyagi vesztesége van.
Azt meg nem értem mit nem értetek a bukás részen. Azokban az MLM rendszerekben amikről hallottam, illetve ahova engem is be akartak szervezni nem lettem volna alkalmazott (és tudtommal ez minden ilyen cégben így van, de javítsatok ki ha nem). Magyarán nekem kell fizetnem a járulékot, adót magam után, ami alapból kb 100 000Ft/hó. Szóval legalább ennyit meg kell keresnem, hogy 0-ra jöjjek ki. Ha nem jövök ki ennyire, akkor pénzt buktam az adott hónapban. A kérdező barátja meg gondolom feketén működik, ha neki csak a telefonszámla jött ki költségnek?:s Amúgy meg a bérlet is költség, tök mind1, hogy amúgy is megveszi-e vagy sem.
Végszóként pedig annyit, hogy elképzelhető, hogy az MLM elméletben egy jó rendszer, és te pont egy olyanban dolgozol (mert gondolom ez a hivatásod), ami mintaszerűen működik. Talán azért nem értünk egyet, mert te az ideáról beszélsz én meg az olyan cégekről, amikhez nekem volt szerencsém és amik nem éppen ideálisan működtek.
Na kérem. Mi van itt?
Veronika, amit ide linkeltél annak semmi köze a kérdéshez. Trollokra meg nincs szükség.
A racionálisan gondolkodók megnézik a tényeket és nem ülnek fel a jöttmentek bugyuta sztereotípiáinak.
Veronika, te tényleg a köszönjük Emese kategória vagy.
"Amit én állítok az az hogy a legtöbb emberben nincs ilyen potenciál, ezért nem fog nagy üzleteket kötni, ergo a felette állónak az az érdeke, hogy minél több ilyen ember legyen, mert számára ahogy írtad a forgalom számít, sok kicsiből meg összejöhet nagy forgalom."
Megnéztél és értelmeztél már legalább egyetlen marketing tervet is?
Aki hálózatot épít annak pont, hogy nem az az érdeke, hogy sok kisforgalmú tag legyen alatta, hanem az az érdeke, hgoy minél több nagy vezetőt neveljen ki, akik szintén magas szintű vezetőket képeznek.
"És mivel sokan vannak, így nem számít ha 1-2-3 ember lemorzsolódik, az meg végképp nem érdekli ha az illetőnek anyagi vesztesége van."
De igenis érdekli, hogy ha valaki lemorzsolódik. Nincs személyes tapasztalatod csak elmélkedsz. Elmélkedők meg már 50 éve is megmondták, hogy az MLM nem működik. De a tények mégis mást mutatnak.
'
Azt meg nem értem mit nem értetek a bukás részen. Azokban az MLM rendszerekben amikről hallottam, illetve ahova engem is be akartak szervezni nem lettem volna alkalmazott (és tudtommal ez minden ilyen cégben így van, de javítsatok ki ha nem). Magyarán nekem kell fizetnem a járulékot, adót magam után, ami alapból kb 100 000Ft/hó"
Mi van? Fel tudod te fogni, hogy eleve mi a különbség a vállalkozás és az alkalmazott között? Sőt tudod te egyáltalán, hogy hogyan működik az adózási rendszer Magyarországon? Amiket leírtál abból az látszik, hogy nem. Legalább ennek utána nézhetnél mielőtt hülyeségeket írkálsz le.
A termékforgalmazó MLM cégeknél egyikhez sem kell vállalkozói igazolvány. Így máris megbukott az elméleted.
Továbbá elárulom, hogy ha egyéni vállalkozó vagy és nem keresel meg ennyit amit írtál akkor szintén buksz rajta. Akkor mi is a különbség? Ez a 100.000Ft egyébként honnan jött? Csak úgy kipattant a kicsi fejedből? Mert, hogy a tényeknek nem néztél utána az biztos.
"A kérdező barátja meg gondolom feketén működik, ha neki csak a telefonszámla jött ki költségnek?"
Nem nem működik feketén. Mondom mielőtt további baromságokat írkálsz előtte nézz utána a Magyar adózási rendszernek.
"Talán azért nem értünk egyet, mert te az ideáról beszélsz én meg az olyan cégekről, amikhez nekem volt szerencsém és amik nem éppen ideálisan működtek."
Nem, pont azért nem értünk egyet, mert te is a felületes információk alapján és a saját eszed alapján vonsz le következtetéseket és nam a TÉNYEKNEK nézel utána. Plusz ha valaki leírja a tényeket akkor azokat te is figyelmen kívül hagyod.
De mondom mielőtt további hülyeségeket hordasz össze nézz utána a Magyar adózási rendszernek!!!
Innét kimaradt valami.
Továbbá elárulom, hogy ha egyéni vállalkozó vagy például villanyszerelő, vagy lakatos tök mindegy és nem keresel meg ennyit amit írtál akkor szintén buksz rajta. Akkor mi is a különbség?
Ember, ez egy VÁLLALKOZÁS ÉS NEM beülök 8 órára napot lopni és fizetnek érte munka.
"Mivel a legtöbb MLM esetében a "tanfolyam" néhány nap, nem hinném, hogy ez olyan nagy szakmai felkészültséget jelentene, hogy egyből mindenki profi lesz és milliós üzleteket csinál havonta."
És ezt hol állította bárki is? A vezetővé válás egy hosszabb folyamat. Van akinél fél év van akinél több év.
A képzések is folyamatosak nem csak egy pár napos képzés van aztán csókolom. Folyamatosan tanulni kell ahogy bármely más területen is ha valaki sikeres akar lenni.
Itt is csak az látszik, hogy felületes infók alapján írod a butaságokat.
Mondom, mielőtt tovább szaporítod a hülyeséget nézz utána a TÉNYEKNEK!
Még csak annyit, hogy a bérlet azért nem költség mivel feltételezem azzal jár a munkahelyére is, mivel autója nincs. Akkor mégis hogyan merülhetne fel költségként a hálózatépítéssel kapcsolatban?
Ugye neked még sosem volt vállalkozásod? Biztos vagyok benne, hogy te az a típus vagy aki 8 órát napot lop aztán megkapja a kis fizetését, de soha semmiben nem akar kimagasló teljesítményt elérni. Mert aki valamiben is kimagasló az tudja, hogy azért sokat kellett tenni.
Így van ez az élet minden területén. Sokan akarnak 10 milliós autóval járni több 10 milliós házban lakni, de tenni nem hajlandóak érte.
Vagy szeretnének úgy játszani, mint Mága Zoltán, de nem hajlandóak legalább napi 8 órát gyakorolni 15-20 éven keresztül.
Az eredményt mindenki szeretné, de az oda vezető utat csak igen kevesen hajlandóak végigjárni.
ma 09:49
"Azt kérdezed miért állítom azt, hogy minél többen vannak valaki alatt a rendszerben, annál többet keres. "
Nem ezt kérdeztem. Azt kérdeztem, hogy mi az érdemi válaszod a neked címzett 07-02 23:03 és 07-02 23:52-es hozzászólásokra. Mi alapján minősíted csúsztatásnak azokat?
Az itt kifejtett kérdés annak csupán egyik pontja volt. Más kérdés, hogy itt is hibásan érvelsz.
Te (07-02 22:45): "minél több személy van alattuk, annál többet keresnek"
Te (ma 09:49): "Nem állítottam, hogy monoton növekvő függvénye lenne"
Dehogynem. A magyar nyelv és a matematika tudományok alapszintű ismerete alapján pontosan ezt állítottad. Az illemtan alapvető ismerete alapján meg ilyen esetben nem a csillagot kéne letagadnod az égről, hanem valamilyen visszakozó formulát kéne használnod. Pláne, hogy az általad felállított érvrendszerben még jelentősége is van ennek az aprónak tűnő eltérésnek.
Vessük össze az alábbi három állítást (az első fiktív, a másik kettőt tőled idéztem):
(1)"emberek beléptetéséből keresik a pénzt"
(2)"minél több személy van alattuk, annál többet keresnek"
(3)"minél többen vannak alatta, annál nagyobb a valószínűsége, hogy azok között sok olyan ember is lesz, aki jól tud üzletet kötni."
E frázisok közti fő különbség, hogy csupán a 3. igaz, a többi meg nem. A második legfontosabb különbség, hogy az eredeti környezetében (07-02 22:45) az 1. teljesen jó érv lenne, ha igaz lenne, az ott elhangzott többi állításhoz, a másik kettő viszont nem. A harmadik észrevétel, hogy míg az 1. és a 3. állítás látványosan eltér egymástól, addig a 2. kicsit hasonlít mindkettőre.
Amit te csináltál, az az, hogy a 2. állítást mondod ki és használod érvként, mert egyszerre hasonlít egy nála gyengébb, ám igaz állításra és egy nála erősebb, de a szövegkörnyezetben elégséges magyarázatnak számító állításra. Pontosan ezt az érvelési technikát hívják csúsztatásnak. A 07-02 23:03-as hozzászóló, legalábbis ezen a ponton, nem csak hogy nem csúsztatott, hanem éppen egy csúsztatásodra hívta fel a figyelmet (nem a csúsztatás tényére, csak arra, hogy ott valami hiba van).
A többi rész ehhez képest apróság. Pl.
>>Mivel a legtöbb MLM esetében a "tanfolyam" néhány nap, nem hinném, hogy ez olyan nagy szakmai felkészültséget jelentene, hogy egyből mindenki profi lesz és milliós üzleteket csinál havonta.<<
Essünk neki szépen!
"Legtöbb MLM" - Ki beszél a legtöbb MLM-ről? Többezer MLM üzlet ndul világszerte és szűnik meg egy éven belül. Kit érdekelnek? Ha valaki elkezd egy olyan MLM céggel dolgozni, amelyik pár éven belül becsődöl, azon persze, hogy bukik, de ennek mi köze a kérdéshez? Az MLM rendszerről van szó. Az eredeti kérdés alapján nyilván azokat a rendszereket kéne nézni, amelyek évtizedeken keresztül működnek és sikeresek. Amway, FLP, Nu Skin, OVB, Brókernet... (van még jópár). Ezekben az üzletekben közismerten nem néhány napos tanfolyam az oktatás, hanem élethosszig (amíg aktív vagy az üzletben) tartó tanulás van. Nekünk például pont holnap lesz egy konferenciánk, amin nem csak az újak vesznek részt, hanem azok is, akik pl. 10 éve csinálják.
Az idézett rész második fele meg egész vicces. Jól megcáfolod azt, amit senki nem állított.
Vagy:
"Azt meg nem értem mit nem értetek a bukás részen."
Miből gondolod, hogy én nem értem. Válaszoltam is rá pont az egyik olyan hsz-ben, amire nem akarsz reagálni (07-02 23:52).
ma 12:01 "Biztos vagyok benne, hogy te az a típus vagy aki 8 órát napot lop aztán megkapja a kis fizetését, de soha semmiben nem akar kimagasló teljesítményt elérni."
Szerintem ne személyeskedj, ezért kár volt. Amennyire pontos találat volt a 11:44-es hozzászólásod, ezzel ugyanannyit ártottál. Függetlenül attól, hogy a vitatémában nincs igaza, ezen jogosan sértődhet meg. Nem ismered a hátterét, csak annyit látunk, hogy az adott témáról hülyeségeket ír konzekvensen. Nem érdemes ebből más területre következtetéseket levonni. Tapasztalhattad, hogy nem csak a sikeres hálózatépítők; de a vásárlók is; meg azok, akknek fogalmuk sincs róla; meg a sérültek is az élet különböző területeiről jöhetnek. Az MLM üzleti modellről alkotott véleménynek és az élet egyéb területein elért dolgoknak majdnem semmi közük egymáshoz. (Talán egy nagyon szűk réteget leszámítva, de az abba nem tartozást felemlegetni is kár).
# 79/79 Időpont ma 13:01
Jogos. Legyen tárgytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!