Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valaki be tudná bizonyítani...

Valaki be tudná bizonyítani minden kétséget kizáróan, hogy az MLM-ben csak azok járnak jól akik felül vannak és a tagok nagy része csak bukik rajta?

Figyelt kérdés

A piramisjátékok nem érdekelnek. Konkrétan a legális MLM-re gondolok. Pl GLB, Brokernet, MLM-es biztosítók, Amway, FLP, Nuskin stb. Mindegy melyikről van szó.

Egyik haverom csinálja és ő azt mondja, hogy ezzel ő eddig csak pénzt keresett. Március végén kezdte. Egyébként eddig tényleg pluszban van. Igaz még nem ebből él.

2012. jún. 28. 20:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/113 anonim ***** válasza:
42%

"Senki nem mondta, hogy ez 20 ember között oszlik el. Ezt csak te találtad ki."

Olvasd vissza! Írtam azt is, hogy lehet 40 ember, akiknek 10e Ft-ért ad el havonta. Persze lehet 80 ember, akiknek átlagosan 5e-ért. Egyik sem hihető. Honnan lenne egy átlagos MLM-esnek akár 40 vevője, akik átlagban 10e Ft-ért vesznek. Az átlag alatt azt értve, hogy lehet, hogy valaki az adott hónapban nem vesz semmit, a másik meg 20e-ért éppen. Ilyen nincs, legalábbis nem nagy számban. Max 1 ember az 1000-ből.

"Nem, ettől nem lesz piramisjáték. Nagyon nem vágod, hogy mitől lesz piramisjáték valami."

Jogilag lehet, hogy nem lesz piramisjáték, de lényegét tekintve az. Hiszen abból származik a nagy bevétel, hogy az illető alatt sok ember van és nem abból, hogy ő sokat értékesít. És mondjuk a kettővel alatta lévő után járó jutalékra még csak azt sem lehet rásütni, hogy a kiképzéséért kapta, mert azt már az egyel alatta lévő képzi ki. Szóval én azt a rendszert, ahol a legalsó szint csak pár tízezret tud szerezni értékesítésből (ami elvileg az igazi feladat), és a nagy pénzek a beszervezésből jönnek (mármint az általam beszervezettek utáni jutalékokból), azt a rendszert én piramisjátéknak tartom. Lehet, hogy jogilag nem az (sajnos), de lényegileg az. Csak logikusan utána kell gondolni.

"És leírtam, hogy bárki többet kereshet, mint a felette lévő.

...

És aki felette van még mindig kevesebbet kap utána, mint aki alul van."

Oké, de ha van alattad 5-6 ember (és mindannyian ugyanannyit értékesítetek kifelé), akkor az utánuk járó jutalékokból ugyanannyit keresel belőlük, mint a saját üzleteidből. Pl. mind a 7-en (te és ők 6-an) 200e Ft értékben értékesítettetek. Akkor mindenki a saját üzlete után kap kb. 50e Ft-ot. De te még a 6 embered után kapsz még ennyit. Ha viszont már 7-en, 8-an, 9-en vannak, akkor már őbelőlük összesen többet kapsz, mint amennyit ők a saját üzletükért kapnak. És ezt pl. igazságtalannak tartom.

"Mert te meg azt hiszed, hogy olyan kevés melóval jár ez amíg valaki eljut odáig, hogy keres 100e-et."

Pont, hogy arról beszélek, hogy pusztán értékesítésből baromi nehéz lehet (szerintem lehetetlen) összegyűjteni 100e-et. Erre mondtam, hogy ahhoz legalább 20-40 ember kell, akik ráadásul rendszeresen tízezres értékben fogyasztanak.

"De úgy egyébként az életet sem."

Na ezt meg honnan veszed? Tényeket kérek!

"Mutasd ki nekem konkrét számokkal, hogyha van egy 100 fős hálózat abból 99 embernek nem fedezik a bevételei a kiadásait amik a vállalkozással kapcsolatosak."

Nem csak a kiadásokat kell fedeznie, hanem a ráfordított időt számolva egy tisztességes órabérnek kéne kijönnie. És az még édes kevés, hogy minimálbér. De ha utánaszámolunk (visszaolvastok), akkor látszik, hogy azt is baromi nehéz elérni.

És ha azt nézzük, hogy onnantól kezd tejelni a biznisz, hogy egy ember alatt 10 másik van, akkor máris csak 10%-a lesz ilyen helyzetben. Máris lesz egy 90%, aki csak pár tízezret keres, tehát gyakorlatilag vesztett. Illetve lesz 10%, aki 2-3 szorosát keresi annak, amiért mindenki alatta dolgozik. Ami még mindig nem túl sok. De ha azt nézzük meg, hogy a legalsó szint gyorsan cserélődik, mert rájönnek, hogy nem éri meg nekik, átverték őket, akkor máris csak 2-3-4 % az, aki minimális, de hasznot húz. És aki tényleg nagy hasznot húz, az 1% alatt van.

No de fölösleges veletek vitatkozni. Úgy is mindig az lesz, hogy kívülállóként nem érthetek hozzá. Én itt hagyom abba. Aki már kaszál a dologgal nagyokat, az azért védi ennyire az MLM-et, hogy csatlakozzanak hozzá, aki meg nem, az a szép álomkép miatt. Aki kétkedő, mert megkeresték és interneten utána akart járni, hogy tényleg működik-e vagy kamu, annak azt mondom, hogy olvassa vissza a válaszaimat itt és a többi MLM témájú kérdésnek.

2012. okt. 25. 11:34
 92/113 A kérdező kommentje:

Tomao válasza:

"Senki nem mondta, hogy ez 20 ember között oszlik el. Ezt csak te találtad ki."

Olvasd vissza! Írtam azt is, hogy lehet 40 ember, akiknek 10e Ft-ért ad el havonta. Persze lehet 80 ember, akiknek átlagosan 5e-ért. Egyik sem hihető. Honnan lenne egy átlagos MLM-esnek akár 40 vevője, akik átlagban 10e Ft-ért vesznek. Az átlag alatt azt értve, hogy lehet, hogy valaki az adott hónapban nem vesz semmit, a másik meg 20e-ért éppen. Ilyen nincs, legalábbis nem nagy számban. Max 1 ember az 1000-ből.

Az, hogy számodra mi a hihető az nem mérvadó, mivel ez nem hit kérdése.

"Nem, ettől nem lesz piramisjáték. Nagyon nem vágod, hogy mitől lesz piramisjáték valami."

Jogilag lehet, hogy nem lesz piramisjáték, de lényegét tekintve az. Hiszen abból származik a nagy bevétel, hogy az illető alatt sok ember van és nem abból, hogy ő sokat értékesít. És mondjuk a kettővel alatta lévő után járó jutalékra még csak azt sem lehet rásütni, hogy a kiképzéséért kapta, mert azt már az egyel alatta lévő képzi ki. Szóval én azt a rendszert, ahol a legalsó szint csak pár tízezret tud szerezni értékesítésből (ami elvileg az igazi feladat), és a nagy pénzek a beszervezésből jönnek (mármint az általam beszervezettek utáni jutalékokból), azt a rendszert én piramisjátéknak tartom. Lehet, hogy jogilag nem az (sajnos), de lényegileg az. Csak logikusan utána kell gondolni.

Lényegében sem az. És sehogy sem logikus, mivel a piramisjáték és az MLM alapja teljesen más. Csak ezt a kekeckedők szándékosan nem akarják felfogni.

"És leírtam, hogy bárki többet kereshet, mint a felette lévő.

...

És aki felette van még mindig kevesebbet kap utána, mint aki alul van."

Oké, de ha van alattad 5-6 ember (és mindannyian ugyanannyit értékesítetek kifelé), akkor az utánuk járó jutalékokból ugyanannyit keresel belőlük, mint a saját üzleteidből. Pl. mind a 7-en (te és ők 6-an) 200e Ft értékben értékesítettetek. Akkor mindenki a saját üzlete után kap kb. 50e Ft-ot. De te még a 6 embered után kapsz még ennyit. Ha viszont már 7-en, 8-an, 9-en vannak, akkor már őbelőlük összesen többet kapsz, mint amennyit ők a saját üzletükért kapnak. És ezt pl. igazságtalannak tartom.

Tehát az az igazságos, hogy aki többet dolgozott az kevesebbet vagy uganyannyit keres. Aha érthető.

"Mert te meg azt hiszed, hogy olyan kevés melóval jár ez amíg valaki eljut odáig, hogy keres 100e-et."

Pont, hogy arról beszélek, hogy pusztán értékesítésből baromi nehéz lehet (szerintem lehetetlen) összegyűjteni 100e-et. Erre mondtam, hogy ahhoz legalább 20-40 ember kell, akik ráadásul rendszeresen tízezres értékben fogyasztanak.

Ez még mindig csak feltételezésekre épül. Mivel semminek sem vagy hajlandó utána járni, így csak a véleményedet ismételgeteg.

"De úgy egyébként az életet sem."

Na ezt meg honnan veszed? Tényeket kérek!

23 éves, vagy mennyi vagy kb és még semmit sem tettél le az asztalra. Fogalmad sincs, hogy egy vállalkozást felépíteni mennyi melóval és pontosan mivel jár.

"Mutasd ki nekem konkrét számokkal, hogyha van egy 100 fős hálózat abból 99 embernek nem fedezik a bevételei a kiadásait amik a vállalkozással kapcsolatosak."

Nem csak a kiadásokat kell fedeznie, hanem a ráfordított időt számolva egy tisztességes órabérnek kéne kijönnie. És az még édes kevés, hogy minimálbér. De ha utánaszámolunk (visszaolvastok), akkor látszik, hogy azt is baromi nehéz elérni.

És ha azt nézzük, hogy onnantól kezd tejelni a biznisz, hogy egy ember alatt 10 másik van, akkor máris csak 10%-a lesz ilyen helyzetben. Máris lesz egy 90%, aki csak pár tízezret keres, tehát gyakorlatilag vesztett. Illetve lesz 10%, aki 2-3 szorosát keresi annak, amiért mindenki alatta dolgozik. Ami még mindig nem túl sok. De ha azt nézzük meg, hogy a legalsó szint gyorsan cserélődik, mert rájönnek, hogy nem éri meg nekik, átverték őket, akkor máris csak 2-3-4 % az, aki minimális, de hasznot húz. És aki tényleg nagy hasznot húz, az 1% alatt van.

A ráfordított idő az heti kb 10 óra. Az 40 óra/hó. Ha ezzel csak 30e Ft-ot keres akkor máris bőven többet kap, mint a minimálbér órabére.

No de fölösleges veletek vitatkozni. Úgy is mindig az lesz, hogy kívülállóként nem érthetek hozzá. Én itt hagyom abba. Aki már kaszál a dologgal nagyokat, az azért védi ennyire az MLM-et, hogy csatlakozzanak hozzá, aki meg nem, az a szép álomkép miatt. Aki kétkedő, mert megkeresték és interneten utána akart járni, hogy tényleg működik-e vagy kamu, annak azt mondom, hogy olvassa vissza a válaszaimat itt és a többi MLM témájú kérdésnek.

Fölösleges hát. Mivel nem vagy hajlandó utána nézni a TÉNYEKNEK. Hiába írták már le neked mások is te folyamatosan ismételgeted a saját VÉLEMÉNYEDET. Miközben fogalmad sincs arról, hogy mi is a konkrét munka.

2012. okt. 25. 12:18
 93/113 A kérdező kommentje:

Miért is hasonlítod a vállalkozást egy alkalmazotti munkához?

Mert az okoskodók mindig ezzel jönnek. Nehéz megérteni, hogy az MLM az vállalkozás és nem alkalmazotti munka?

2012. okt. 25. 12:24
 94/113 A kérdező kommentje:

A kérdésre még mindig nem válaszoltál.

Tehát te sem tudtad bebizonyítani, hogy egy 100 fős hálózatból 99-nek veszteségei vannak.

Mivel a kérdés továbbra is ez. Viszont rengeteget mellébeszéltél.

2012. okt. 25. 12:27
 95/113 anonim ***** válasza:

erre még válaszolni akartam előbb:

"A haverod minden héten megkeres legalább 10 embert az üzlettel? Vagy csak úgy elvan benne?"

Nagyon lelkes (persze úgy, hogy amúgy bőven mínuszban van és nem is tűnik úgy, hogy abból ki fog jönni), mindenkit megkeresett és 2 embert sikerült bevinnie (páran még ígérték neki anno), a mi társaságunkból 1-et. (és az az 1 tudja, hogy átverés, csak abban bízik, hogy ő pluszba tud kijönni) Mindenki magyarázza neki, hogy átverés. De csak-azért is fizeti a havi 8000-eket, mert ráadásul extra csomagot vásárolt.

"A Talk Fusionben én nem sok fantáziát látok. Nem tudom, hogy ki az az épeszű ember aki azokért a szolgáltatásokért fizet."

Na hát ebben akkor legalább egyetértünk. Legalább erről te is látod, hogy kamutermék. De ha megnézed, a Talk Fusion-t, ugyanolyan MLM cég hivatalosan, mint az FLP, Amway, meg az összes többi. Őket sem záratták be/oszlatták fel. Pedig van regisztrációs díjuk, illetve havidíjuk, ami nem lehetne. Ráadásul kifelé nincs is fogyasztás. Minden haszon az új beszervezett tagok beszervezése utáni jutalékokból áll (+ a havidíjaikból). Tehát abszolút piramisjáték, viszont ők is ugyanúgy kikérik maguknak, hogy ők MLM-esek, mint ti.

"Egyetlen értelmes termékük van a videókonferencia. De annak a célközönsége igencsak korlátozott."

Azon túl, hogy korlátozott a célközönség, még amúgy máshol olcsóbban is hozzá lehet jutni. (skype)

2012. okt. 25. 12:41
 96/113 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát te sem tudtad bebizonyítani, hogy egy 100 fős hálózatból 99-nek veszteségei vannak."

Én úgy gondolom, hogy sikerült bebizonyítanom és pont ezért hagyom abba az MLM elleni harcot a gyakorikerdesek-en, mert a lényeget elmondtam, amit akartam, aki azért jött ide, mert érdekli az emberek véleménye az MLM-ről, az vissza tudja olvasni a válaszokat (az enyémet is és az MLM pártiakét is) a 4-5 ilyen témájú kérdésnél. Ebből leszűrheti a saját következtetéseit, hogy érdemes-e belevágnia vagy sem. Nem szeretném megnehezíteni a dolgukat azzal, hogy nem 10 oldalnyi válasz van, hanem 90, és ebből 80 marakodás, egymás mellett elbeszélés és az érvek ismételgetése. Ez nem fórum, aminek az a lényege, hogy egymásnak lehet esni, hanem "gyakori kérdések", ahol mindenki leírja a saját tudását, véleményét egy adott kérdésről, és akit érdekel az a dolog, az megnézheti, hogy milyen válaszok születtek az adott kérdésben. És eldöntheti, hogy melyik válasz volt számára hasznos és melyik nem. Remélem az enyémek is hasznosnak bizonyulnak valaki számára.

2012. okt. 25. 13:00
 97/113 A kérdező kommentje:

Te e véleményedet mondtad el és nem a kérdésre válaszoltál. Konkrétumokat sehol sem soroltál fel csakis a VÉLEMÉNYEDET írtad le.

Leírtam ha tudsz nekem olyan kimutatást mutatni ahol van 100 fős MLM és ebből 99 veszít akkor gyerünk írd le ide. Eddig ilyet nem tudtál mutatni csak a VÉLEMÉNYEDET írtad le.

Ahogy már írtam én nem erre vagyok kíváncsi, hanem a TÉNYEKRE.

Az élet meg nem hitre és véleményre hanem tényekre épül. A mérnök sem azt mondja, hogy azt hiszem az M10-es csavar megtartja, hanem kiszámítja, hogy ténylegesen mi az ami kell az adott szerkezethez.

Így a vállalkozások, a kereskedelem és az MLM is ténykere épül. Amiket te szimplán figyelmen kívül hagysz és csakis a saját VÉLEMÉNYEDRE támaszkodsz.

2012. okt. 25. 13:12
 98/113 A kérdező kommentje:

A haverod esetében, nem az volt a kérdés, hogy lelkes vagy sem. Tehát ismét nem a kérdésre válaszoltál csak mellébeszéltél.

A kérdés az volt, hogy megkeres-e 8-10 új embert hetente ezzel a megfelelő formában?

2012. okt. 25. 14:42
 99/113 anonim ***** válasza:

Tamao eddig mindent a saját elképzeléseire meg hitvilágára épített fel. Meg lehet nézni az összes kérdést ahová beírkálta hülyeségeit. Legalább három vagy négy ember írta le neki a tényeket, amikkel ő mit sem törődik csak a saját buta elképzelt valóságát írkálja. Azt is eléggé szétszórtan és csapongó módon, mindig beleköt valamibe.

Ha utána járna a valóságnak akkor meg csúnyán pofára esne, ezért nem néz utána semminek sem.

Az MLM még 50 év múlva is működni fog (hacsak nem lesz valami világháború féle ismét vagy esetleg gyorsütemben kihal az emberiség), hiába állítják az ilyen hozzá nem értők, mint Tamao, hogy nem lesz működőképes meg telítődik a piac és hasonló hülyeségeket. Mivel ők nem képesek felfogni, hogy nem úgy működik ahogy ők azt elképzelik.

Akit meg a tények érdekelnek pro és kontra az elolvassa ezt meg az ehhez hasonló felméréseken alapuló írásokat. Vagy akinek ez sem elég az utána jár a tényeknek és nem a véleményekre alapoz.

[link]

2012. okt. 25. 15:30
 100/113 anonim ***** válasza:
29%

" [link]

Beleolvastam több helyen és ez véleményem szerint egy a semlegesség és a tényszerűség álcája mögé bújtatott pro-MLM propaganda, VÉLEMÉNY. Ráadásul több hibás gondolatmenetet is találtam benne. Ha lesz időm, kivesézem. Itt fogom először megosztani gondolataimat a dolgozatról.

De az egész dolgozat arról szól, hogy a csúnya társadalom milyen előítéletes... Az egésznek az a menete, hogy "ezt gondolják a csúnya, gonosz, előítéletes kritikusok" utána meg leírja, hogy "pedig ez és ez... és igazából milyen szép és jó az MLM".

"Akit meg a tények érdekelnek pro és kontra az elolvassa ezt meg az ehhez hasonló felméréseken alapuló írásokat."

Minden ez, csak nem tények gyűjteménye. Olyan magánVÉLEMÉNY, mint a huzat. Illetve a kontrát hiányolom belőle. A pro az tökéletes.

"hiába állítják az ilyen hozzá nem értők, mint Tamao, hogy nem lesz működőképes meg telítődik a piac"

Soha nem állítottam azt, hogy nem lesz működőképes*, hanem azt, hogy egyrészt nem fogja átvenni az uralmat a piacon, marad pár százalékos. Ilyen módon nem a jövő üzleti modellje. Illetve azt, hogy a társadalom és az MLM rendszerbe lépők többsége számára nem hasznos, sőt káros, így erkölcsi kérdéseket is felvet.

*: bár vannak olyan MLM cégek, amelyek eleve bukásra van ítélve, pl. a Talk Fusion-re nem, hogy nem fogadnék, hogy lesz még 5 éve, hanem egyenesen fogadnék arra, hogy a következő 5 év alatt elbuknak. (a kérdés csak az, hogy a bukás, vagy a Zeek-hez hasonlóan a letartóztatás lesz hamarabb), az FLP, ha nem történik semmi, a következő évtizedekben is ugyanúgy fogja forgalmazni kétes löttyeit.

A telítődés viszont már rég megtörtént. Akár tetszik, akár nem. De ezt sem vagytok hajlandóak felfogni. De nézzetek utána, hogy hány MLM-es van ma Magyarországon és hányan csatlakoznak évente (cégenként). És nézzétek meg, hogy a rendszerváltozás után, amikor bejött az MLM, akkor hányan csatlakoztak évente. Ezt nevezem én telítődésnek: hogy alig van olyan ember, akit érdekelne, de még nem találták meg MLM-esek. Sőt a legtöbb embert több is megpróbálta már beszervezni. Engem is vagy 10 helyre próbáltak FLP-től kezdve OVB-n és Talk Fusion-ön át olyanokig, ahol az első percben lecsaptam a telefont.

2012. okt. 25. 19:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!