Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valaki be tudná bizonyítani...

Valaki be tudná bizonyítani minden kétséget kizáróan, hogy az MLM-ben csak azok járnak jól akik felül vannak és a tagok nagy része csak bukik rajta?

Figyelt kérdés

A piramisjátékok nem érdekelnek. Konkrétan a legális MLM-re gondolok. Pl GLB, Brokernet, MLM-es biztosítók, Amway, FLP, Nuskin stb. Mindegy melyikről van szó.

Egyik haverom csinálja és ő azt mondja, hogy ezzel ő eddig csak pénzt keresett. Március végén kezdte. Egyébként eddig tényleg pluszban van. Igaz még nem ebből él.

2012. jún. 28. 20:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/113 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy leírtad. Viszont nem ez volt a kérdés.

Minden vállalkozásnak vannak induló költségei és folyamatos kiadásai. Ez nem új dolog ez a hagyományos vállalkozásnál is fennál.

2012. jún. 29. 19:09
 12/113 A kérdező kommentje:

Szintén személyes tapasztalat.

Felhívott egy illető aki hivatkozott egy ismerősömre. Elmondta, hogy munkatársakat keres és találkozni szeretne velem. Elmentem az irodájukba. Az ajtón ott volt egy nagy OVB logo. Amikor megláttam akár hátat is fordíthattam volna.

Bementem és megtiszteltem őt azzal, hogy meghallgattam. Nem volt túl sok idő max 15-20 perc. Aztán elmondtam, hogy ez engem nem érdekel. Nem volt erőszakos és azóta sem hívott. Egyszerűen profi volt.

Egyetlen dolog zavart csak az, hogy azt mondta, hogy nem kell olyan sokat dolgozni és mégis sok pénzt lehet keresni.

2012. jún. 29. 19:22
 13/113 anonim ***** válasza:
62%

Az MLM lényege, hogy nem közvetlen eladásokból részesülsz, hanem az alattad lévőkéből. Tehát pont a beszervezős részből lesz pénzed, nem a termék értékesítésből.

Ha szerinted korrekt az, hogy amit eladsz azután (szinte) semmit ne kapj, de a beszervezett emberek munkája után kapjál sok pénz, akkor hajrá.

Nem feltétlenül inkorrekt ez. Hagyományos munkahelyen is a tulajdonos nem a saját munkája után kapja a pénzt, azt az alkalmazottai termelik meg neki. Ellenben annyi különbség van, hogy az alkalmazott pontosan tudja mennyit fog kapni, míg az MLM-ben egy ígéretet kapsz, hogy jól keresel ha majd sokat dolgozol.

2012. júl. 2. 06:21
 14/113 A kérdező kommentje:
Neked sem sikerült válaszolni a kérdésre. A kérdés nem ez volt.
2012. júl. 2. 07:41
 15/113 anonim ***** válasza:

" Ellenben annyi

különbség van, hogy az alkalmazott

pontosan tudja mennyit fog kapni, míg az

MLM-ben egy ígéretet kapsz, hogy jól

keresel ha majd sokat dolgozol."

egy alkalmazott havi fixet kap, egy vállalkozó pedig a teljesítményétől függő összeget. zseniális felfedezés! ebből is láthatjuk, mennyivel jobb az alkalmazottak élete!

2012. júl. 2. 08:09
 16/113 anonim ***** válasza:

ma 06:21 "Az MLM lényege, hogy nem közvetlen eladásokból részesülsz, hanem az alattad lévőkéből. Tehát pont a beszervezős részből lesz pénzed, nem a termék értékesítésből."

Arról, hogy mi az MLM lényege, könyveket írtak már. Az állítással azonban csak a kisebb baj, hogy nem ez az MLM lényege. A nagyobb baj, hogy nem igaz. Magam részéről egy marketingtervet ismerek részletesen, és jópárat ilyen-olyan felszínességgel. Az azonban mindegyikre igaz volt, hogy ha volt benne közvetlen értékesítés, akkor az az ember, aki eladta, részesült a haszonból.

Más kérdés, hogy aki MLM-ből magas jövedelmet keres, annak a pénze nagy része többnyire a csoportja után jön. Nagy hálózat esetén a sok kicsi többet ér, mint a kevés nagy. Ez azonban messze nem ugyanaz, mint a fenti megfogalmazás.

A hozzászólás többi részéről már az előttem szólók leírták, miért nincs rendben. A véleményük maximálisan osztom.

2012. júl. 2. 09:25
 17/113 A kérdező kommentje:

Hagyjátok rá. Az ilyenek úgyis azt mondják erre, hogy mlmzombik írták így biztos hülyeség.

Miközben ő írkálja a butaságait, de nem néz utána a valóságnak.

2012. júl. 2. 11:18
 18/113 anonim ***** válasza:

11:18 Ebben igazad van, viszont nem is őmiatta reagálunk. Amikor MLM-mel kapcsolatban valaki leír egy nem nyilvánvaló ostobaságot, akkor nem árt, ha ugyanabban a topikban valaki leírja, hogy az ostobaság miért volt ostobaság. Egy ilyen topikba véletlenül beszaladhat egy olyan is, akit tényleg érdekel a téma, de még nem mélyült el benne. Ha ő azt olvassa, hogy "MLM-ben a közvetlen eladásokból nem részesülsz", és nincs odaírva, hogy márpedig ez nem igaz, akkor lehet, hogy erre a téves információra hagyatkozva fog rossz döntést hozni (mindegy, hogy melyik irányba), vagy akár ezt fogja terjeszteni.

A sokadik körös új érveket nem felhozó hisztijét, persze, hagyni érdemes. Azzal legfeljebb a moderátornak van teendője. Itt azonban még nem erről van szó.

2012. júl. 2. 13:49
 19/113 A kérdező kommentje:

Ebben igazad van.

Az miért lehet, hogy amikor valaki feldob egy ilyen magas labdát akkor az antimlm-sek sehol sincsenek?

Máskor meg egyből jönnek fröcsögni és habzik a szájuk, hogy az mlm így meg úgy átverés meg bukás stb.

Amikor pedig azt kérik tőlük, hogy ezt bizonyítsák akkor meg nagy csend van.

2012. júl. 2. 14:01
 20/113 anonim ***** válasza:
25%

Pedig pontosan a kérdésre válaszoltam.

Az volt a kérdés, azok járnak e jól, akik felül vannak vagy a tagok nagy része bukik-e rajta.

Aki "alul" van és terméket értékesít (nincsenek felette emberek) az nem járhat jól (azokhoz a cégekhez képest, ahol direkt rendszerben van az értékesítés).

Ha van egy termékem, ami 100Ft, és aminek a bekerülési költsége 40 Ft, akkor a direkt üzletkötő (illetve a cég akinek dolgozik) akár 60-at is kaphatna belőle.

Ellenben egy MLM cégnél a 60-on többen osztoznak. Lehet, hogy a közvetlen értékesítő kap 20-at, a többiek 40-et (nem tudom az arányokat - ez csak egy példa).

Számomra ez bizonyíték arra, hogy az alul lévők nem járnak jól.

Értem én, hogy viszont a felül lévők igen, értem, hogy legális, értem, hogy a 20 is lehet sok, és azt is értem, hogy nagyobb keresési potenciál van egy MLMben mint a direkt üzletkötésben (mert sok ember munkájából részesülhetsz - persze az ő kárukra ha az erőforrások végessége közgazdasági tételt vesszük), de ha pusztán azt nézzük, hogy "alul lévőként" járhatsz-e jól, akkor a válaszom nem.

Mert ugyanekkora erőfeszítéssel egy cég üzletkötőjeként nagyobb jutalékot kaphatnál (nem kellene a jutalék jelentős részét a felső vonalnak leadni).

Persze ettől még lehet jól keresni MLM-mel, lehet sok százezret, akár milliót is havonta, de ha a terved az, hogy "alul lévő" leszel, akkor nem fogsz annyit keresni mint amennyit üzletkötőként kereshetnél máshol.

Ha pedig másokat akarsz meggyőzni arról, hogy "alul lenni" is jó dolog és ők jól járnak vele (mert érdeked, hogy ezt másokkal láttasd, ugyanis ők lesznek a te alsó vonalad), akkor becsapod őket.

2012. júl. 2. 14:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!