Van itt olyan aki Foreverrel foglalkozott ès abbahagyta?
Elmondanád hogy mi volt az oka?9Van egy ismerősöm aki Foreverrel foglalkozik, tényleg ilyen ez az üzlet? Azt állítja hogy nem kell befizetni semmit, de mégis anyagi biztonságot nyúljt nemi ès ő fejlődik àltala.
Őszintén, agymosott társaságnak tűnik az egész banda ahogy elnézegetem a Foreveres posztjait és kèpeit a rendezvènyekről. Mégis olyan pozitív dolgokat ès szetetetet vetít ami felkeltette a figyelmemet.
#198: "Sőt, azt is megkockáztatnám, hogy te sem tartasz ott, ahol a képességeid alapján lehetnél."
- Ezt aláírom. Ahogyan te sem. Nem ismerek egyetlen embert sem, se MLM-est, se MLM-en kívülit, aki a képességei alapján ne lehetne sokkal előrébb. Mert a gyk-n osztja az észt, mert vicces sorozatokat néz, mert virtuálisan vagy valóságosan lófrál, ahelyett, hogy képezné magát. Amennyi időt én itt a gyk-n elkommenteltem, az alatt az emberi test tájanatómiáját megtanulhattam volna. És te is így vagy ezzel. Ennek semmi köze ahhoz, hogy az üzleti partnerekkel nyálaskodunk vagy egy cicás posztert nézegetünk, hogy megjöjjön az önbizalmunk.
és #198-ra még: "Az emberek nagy része önbizalomhiányos. Egyszerűen nem képesek elhinni saját magukról, hogy többre is képesek lennének, vagy többet érdemelnének."
- Én pont a fordított problémát látom magam körül. Hogy túl nagy az önbizalom. Hogy azt hiszi, hogy ezt is tudja, azt is tudja, ehhez is ért, ahhoz is ért. Aztán amikor a dolog félremegy (mert félremegy: az önbizalom szakértelmet nem tud pótolni, pont), akkor a körülmények hibáztatása (véletlenül se "mégse értek hozzá" vagy "rosszul tudtam"). Csak legyen, aki rendet tesz utána.
Nem az időgazdálkodásra értettem elsősorban, az nem igazán önbizalom kérdése.
Inkább arra értettem, hogy nagyon sokan önbizalomhiány miatt nem mernek változtatni, nem mernek új dolgokat kipróbálni, nem hiszik el magukról, hogy többre is érdemesek lennének.
Pl. nem mernek munkahelyet váltani, mert mi van, ha az új főnöknek nem fognak megfelelni? Még az állásinterjútól is sokan félnek. Nem mernek belevágni egy párkapcsolatba, mert mi lesz, ha nem jön össze. Nem mernek odamenni egy lányhoz/fiúhoz. Nem mernek kilépni egy párkapcsolatból, mert mi lesz, ha nem lesz jobb, vagy úgy érzik, hogy nem érdemelnének jobbat.
Nem mernek belevágni egy nyelvtanfolyamba, vagy egy fogyókúrába, mert úgysem képesek rá. Pedig képesek lennének rá.
Az ilyen rendezvények, beszélgetések, tréningek főleg erre jók: Hagyd abba az önsajnálkozást, emeld fel a segged és kezdj valamit az életeddel. Ehhez az egyik eszköz lehet az MLM. Ha meg mást talál, akkor csinálja azt, de csináljon valamit.
és #198-ra folytatva (elnézést, hogy ennyire töredezett vagyok most):
Csak az van, hogy önbizalmat könnyű szerezni (ld. nyálaskodás és cicás poszterek), a valódi, mély tudás megszerzéséhez türelem kell, munka, alázat (ez főként az ellentéte az üresfejű "énmindenhezisértek" mentalitásnak).
Itt nagyon olcsó a hazugság, mert egy könnyű dolgot kínál: legyen önbizalmad (könnyű út), és sikeres leszel. Az igazság nehéz és fájó: menj végig a nehéz úton, és sikeres leszel.
Az összes ismerősöm közül a fő MLM-es már az MLM-ezés előtt is a legönteltebb ember volt, akit ismerek. Aki mindig mindent jobban tudott, aki soha semmiben nem hibázott (mármint szerinte), akinek ha valami nem sikerült, arról mindig valaki vagy valami más tehetett (családtag, kolléga, ügyfél, adórendszer, munkabeosztás, mások, mások, más, más). Hogy neki sok problémája van, azt elhiszem, de hogy önbizalomhiányos lenne, azt soha.
#203: "... túl nagy az önbizalom. Hogy azt hiszi, hogy ezt is tudja, azt is tudja, ehhez is ért, ahhoz is ért. "
És ez bizony abszolút tettenérhető nagyon sok MLM-es esetében! Mondhatnánk, csupa ilyenekkel találkozunk a hétköznapi életben... Akik úgy osztják az észt sejtbiológiából, vagy biokémiából, mintha PhD fokozatuk lenne... Csűrik-csavarják a szakkifejezéseket, amiket bemagoltak... De arról már fogalmuk sincs, hogy vaskos féligazságok egymás mellé tételével a cég milyen kamu mantrát adott a szájukba.... Mert ugye bioszból (vagy bármilyen tudományból) kb. ált. isk. nyolcadikban lemaradtak....
"Én pont a fordított problémát látom magam körül. Hogy túl nagy az önbizalom. Hogy azt hiszi, hogy ezt is tudja, azt is tudja, ehhez is ért, ahhoz is ért."
Ilyeneket is ismerek sokat. Minden szakmában. Pl az ilyenek nem is járnak a rendezvényekre, nem hallgatják meg tanításokat, mert ők mindent jobban tudnak. Hamar ki is esnek és több kárt okoznak, mint hasznot.
Nálunk nem lízingelnek kocsit a tagoknak. Itt is van egy olyan, hogy a cég lízingel 1-2 kocsit és 1 hónapra megkaphatja a legjobban teljesítő csapat. De az tele van ragasztva nagy logókkal, messziről látszik, hogy céges -reklám- kocsi. Van akit ez hoz lázban, azért dolgozik, hogy egy hónapra elvihesse a kocsit.
Engem ez a része nem érdekel, nem is vagyok oda annyira a kocsikért, de ha valakinek ez kell, akkor hadd csinálja.
A szponzorom kocsijára nincs ráírva, hogy lízing, de nem is ez a lényeg. Ha részletre vette a saját vállalkozására és ő használja az sem számít. Próbáld úgy elképzelni, mintha a haverod kocsijáról lenne szó. Ismered a haverod családját, sokat lógtok együtt, gyakran hajnalig borozgattok, sok mindent megbeszéltek ilyenkor. Ilyen kapcsolat mellett mi értelme lenne annak, hogy kamuzzon? Főleg, hogy ha akarod, akkor bármikor elkérheted a kocsi papírjait tőle és megnézed, hogy ki a tulajdonos.
De ez az egész lényegtelen is, a szponzorom kocsija semmilyen befolyással nincs rám. Én magam miatt csinálom a bizniszemet tőle teljesen függetlenül. Ha -tegyük fel- holnap csúnyán összevesznék vele, akkor is ugyanúgy csinálnám. Vagy ha ő fogná magát és kilépne a rendszerből. Én akkor is csinálnám tovább.
"Még ha magadnak lízingeled, szerintem még akkor is messze van a státusztól meg a gazdagságtól egy lízingelt kocsi."
Én részletre vettem az egyik kocsinkat a cégemre. Használtan. Nem is kell titkolni, mert látszik rajta, hogy nem új. Semmi státusz nincs benne, egy egyszerű Prius.
Akik gyorsan szeretnének qrvasok pénzt keresni és státusz kellékeket vásárolni maguknak, azok nem fognak szóba állni velem a kocsim láttán, de nem is ez a célom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!