Van itt olyan aki Foreverrel foglalkozott ès abbahagyta?
Elmondanád hogy mi volt az oka?9Van egy ismerősöm aki Foreverrel foglalkozik, tényleg ilyen ez az üzlet? Azt állítja hogy nem kell befizetni semmit, de mégis anyagi biztonságot nyúljt nemi ès ő fejlődik àltala.
Őszintén, agymosott társaságnak tűnik az egész banda ahogy elnézegetem a Foreveres posztjait és kèpeit a rendezvènyekről. Mégis olyan pozitív dolgokat ès szetetetet vetít ami felkeltette a figyelmemet.
"Valószínűleg bármilyen üzletbe fogna"
Nekem nincs jó üzleti érzékem. Itt az MLMben ez a rész már ki van alakítva a marketing tervben, azzal már nem kell foglalkozzak. A vállalkozói gondolkodásmód többi részét nekem is tanulni kellett.
"De a maradék 99százaléka az MLMeseknek nem ilyen..."
Próbáld meg fordítva megvizsgálni. Képzeld el azt, hogy te nekiállsz hálózatot építeni. Szerinted a te csapatod milyen lenne?
Inkább olyanok, amiket leírtál ("minden másra alkalmatlan, iskolázatlan, vállalkozónak nem való emberek"),
vagy inkább úgy gondolkoznának, mint te?
Vajon felsővonalként kihasználnád őket szofisztikált módszerekkel?
Gondolom, nem.
Nekem ezzel továbbra is az a gondom, hogy teszem azt, én venni akarok valamilyen FLP terméket, mert látom, hogy xy ismerősöm is folyamatosan ezzel pózol Fb-n úgy, hogy közben látszik a karján a kamu Rolex óra, meg a kínai piacos hamisítvány Ralph Lauren ingjében feszít. Mondjuk megtetszene egy Aloe Verás ital, vagy valami, kipróbálnám. A termékről valahogy egy darab infót nem tudok szerezni, ha megkérdeznék egy MLM-est, hogy pontosan mit tartalmaz, mennyire jó stb, nem a termékről kapnék valszeg infót, hanem elkezdené nyomatni a bullshitet, hogy ilyen meg olyan órája van, most készül megvenni a harmadik százmilliós Bentley-t, ilyen sikeres lehetek bla bla bla. Ember! A K.va termékről írj nekem bizonyított tényeket! Nem a bullshit érdekel. Nekem már ez fura ebben az egészben. Itt olyan nem is létezik, hogy pofázás nélkül adjon el nekem egy dobozos italt vagy valamit? Ha én venni akarnék egy ilyen akármit, mindenképp végig kellene hozzá hallgatnom egy másfélórás kamu dumát? Én pl. nem láttam még FLP-s termékbemutató előadást, pedig érdekelne, ellenben minden ilyen másfél órás training vagy akármi előadás arról szól, hogy az illető épp milyen összegű karórát hord a kezén, meg hanyadik Ferrarijàt vette épp tegnap.
Nyilván ez egy feltételes valami volt, abszolút nem érdekel semmilyen Flp cucc, de ha érdekelne se kapnék róla hiteles infót úgy sem, mert amikor unalmamban keresgéltem, se találtam semmi extrát. Én csak azt látom, hogy nekem is van jó ismerősöm, aki elkezdett ezzel foglalkozni. Teljesen kifordult korábbi önmagából. Elkezdett napi szinten ingben pózolva fotózkodni, azt felrakja facera, aláokád egy féloldalas bullshitet a sikerről, illetve napi szinten tolja, hogy mennyire jól érzi magát, ma is mennyi mindent tett a céljaiért. Korábban a sz.ros gatyáját nem bírta volna kivinni maga után (sztem most se, csak már nem ezzel vagánykodik). Még nem láttam a Ferrariját, pedig egy éve már ezt csinálja, még a munkahelye is megvan mellette.
"és valóban az értékesítés lenne a lényeg, jó lennék benne"
Ha csak ennyi lenne az MLM lényege, akkor én bele sem vágtam volna :) Havi 170 ezer forintot akárhol máshol meg lehet keresni. Ha csak a havi eladásokra koncentrál valaki, akkor a jövedelme egyenesen arányos marad a befektetett munkaórák számával. A munkaórák számát egy idő után nem lehet növelni, ezért a jövedelem is megtorpan egy alacsony szinten. Arról nem is beszélve, hogy amelyik hónapban nem dolgozik, jövedelem sincs. Sokan úgy gondolják, hogy majd minden hónapban értékesítenek termékeket és ha egy idő után még ügyesebb lesznek, akkor napi 5-6 óra munkával keresni fognak mondjuk 200 ezer forintot. Ez semmiben sem különbözik az ügynöki munkától, vagy egy hagyományos munkahelytől.
Azt megkérdezhetem, hogy neked mi colt a célod, amikor így belevágtál?
"De ennyi idő elég is volt, hogy rájöjjek, hogy a termék szar"
Ez így elég furcsa számomra... hogyan tudtál úgy termékeket értékesíteni, hogy nem voltál tisztában a termékek minőségével? Előtte nem próbáltad ki őket? A vásárlóid mit szóltak hozzá, hogy olyan terméket ajánlottál nekik, amiket ki sem próbáltál?
Így nem csodálom, hogy nem lettek törzsvásárlóid.
"a csapatépítés meg az ostobák kihasználása"
a csapat első körben törzsvásárlókat jelent. Fel kell építeni egy törzsvásárlói közösséget. Persze ez csak akkor működhet, ha te magad is elégedett vagy a termékekkel. (Ha akkor is megvennéd őket, ha nem remélnél belőle jövedelmet). Ha te elégedett vagy, akkor vannak más, hozzád hasonló emberek a világon, akik szintén elégedettek lehetnek és akkor is megvásárolják rendszeresen, ha nem remélnek belőle jövedelmet.
Ezekből a törzsvásárlókból felépül egy csapat, akik rendszeresen vásárolni fognak a webshopból, akkor is, ha te nem beszélsz velük rendszeresen. Ezért fogod kapni a jutalékot. A törzsvásárlók között előbb-utóbb lesz olyan, aki ugyancsak szeretne jutalékot és elkezdi ugyanazt csinálni, mint te. Így lehet nagyobb a csapatod.
"a jutalékom nagy része meg nem nálam landolt, hanem annál, aki keresztül szalmát nem tett érte."
Az nem a te jutalékod volt, hanem az övé. A te jutalékod is előre meg van határozva a marketing tervben a forgalom alapján, függetlenül az övétől. Nem árt tisztában lenni a marketing tervvel már a csatlakozás előtt.
Különben a legtöbb MLM cég marketing terve úgy van kialakítva, hogy aki egy szalmaszálat sem tesz keresztbe, az nem is kap olyan sok jutalékot. Ha meg túlnősz rajta, akkor semmit sem kap egy bizonyos szint után. De azt a pénzt akkor sem te fogod megkapni, hanem a felette levő ember. A cég így is úgy is szét fogja osztani a bevétel kb 40-50%-át a tagok között. Te csak az alattad levő forgalom után fogsz kapni, függetlenül attól, hogy mi van feletted.
Azon csodálkozok, hogy ezeket a dolgokat miért nem tudtad mielőtt nekiálltál ezt dolgozni?
Nem minden MLM kencéket értékesít, ez éppen pénzügyi termék volt. Annyit tudtam, amennyit elmondtak, legalábbis első körben. Aztán megismertem jobban a termékeket, átláttam a stikliket, amiket csinált a szponzorom. Pl egy UL biztosításnál “elfelejtette” ráírni a szerződésre a havi díjat, ami 20 év alatt havi 1500 Ft már nem aprópénz. Vagy hogy példagrafikonokat mutogatott, de ezek semmit nem jelentenek a jövőre nézve (ha 8 százalékos hozammal számolunk... OK, de lehet, hogy mínusz 10 lesz).
Marketing tervet nem láttam, 20 évesen azt se tudtam, mi az. Nem volt munkám, az egyetemről kitettek, az albit nem tudtam fizetni, a szuleimhez nem tudtam költözni. Ez a válság kellős közepén volt még 2010 körül. Munkát nem találtam, csak ezt, hát megpróbáltam, ment is. De nem vagyok rá büszke.
És azóta megnéztem még pár MLM et közelebbről (lavan, flp, herbalife), de be nem léptem, mert a hülyék kihasználása nekem nem fér bele. Az már akkor sem fért bele, ezért léptem ki. Nem tetszett a nyomás a felső volnalról, hogy az értékesítés nem elég, muszáj munkatársakat is toborozni. Nem volt célom a passzív jövedelem meg a gazdagság, más céljaim voltak.
De: arra megtanított az MLM, hogyan tűztek ki célokat és hogyan dolgozzak érte. Úgyhogy a saját célom el is értem, és ott tudtam hagyni az egész szélhámos bandát.
Tőlünk is mentek el már többen, nálunk megtanulták, hogy hogyan érjenek el célokat. Találtak jobbat, most azt csinálják...vagy valami mást. Szerintem ezzel nincs semmi probléma, azóta is tartjuk a kapcsolatot, segítünk egymásnak. Nagyrészt megmaradtak vásárlónak is.
Én nem érzem magam elfogultnak az MLM-el szemben, ez is egy szakma. Ha találnék könnyebb módszert, amivel elérem a céljaimat, akkor nyilván azt csinálnám. De amíg nem tudok ilyet, addig ezt csinálom.
kérdező!
ha csak egy 1 embert sikerült ezáltal meggyőzni az mlm csapda veszélyeiről, akkor már megérte a 200 üzeneten keresztül folytatott vita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!