Van itt olyan aki Foreverrel foglalkozott ès abbahagyta?
Elmondanád hogy mi volt az oka?9Van egy ismerősöm aki Foreverrel foglalkozik, tényleg ilyen ez az üzlet? Azt állítja hogy nem kell befizetni semmit, de mégis anyagi biztonságot nyúljt nemi ès ő fejlődik àltala.
Őszintén, agymosott társaságnak tűnik az egész banda ahogy elnézegetem a Foreveres posztjait és kèpeit a rendezvènyekről. Mégis olyan pozitív dolgokat ès szetetetet vetít ami felkeltette a figyelmemet.
Figyeljetek, eddig, sőt most is azt gondolom, hogy rendben átverés és hülyítés ez a munka. De, ahogy kifejtettétek itt mindig lesz, akit be lehet szervezni, tehát meg lehet belőle élni, lehet vele keresni.
Igazából értem én, hogy egy álmot kell eladni az alád belépőknek, de ha belegondolunk ez rossz, átverés? Hiszen erősíted a saját magukba vetett hitüket, amit a legtöbb helyen, vagy iskolában nem kapnak meg. Ha pedig ügyesek, fejlesztik magukat, pénzt is termelnek maguknak.
Szóval ilyen szempontból mennyire átverés?
Ott a hibás következtetés, hogy meg lehet belőle élni.
De csupaszítsuk meg a sztorit. Elhitetem veled, hogy én milyen jól élek ebből, forgatom az új autóm kulcsát, stb. Te is akarsz olyan jól élni mint én. Beavatlak, te is elérheted ezt, csak dolgoznod kell érte, meg fizetned havi 50 ezret. Ebbgl a havi 50ből csurran cseppen nekem annyi, hogy a kocsi lízingjét kinyögjem, mert nem az enyém. Ezt persze te nem kell, hogy tudd. Te abban a tudatban élsz, hogy ha szerzel még ilyeneket mint te, akinek álmai vannak és hajlandó dolgozni érte, akkor neked is lesz új autód. Egy gond van: nem lesz, nekem sincs. Sőt, nettó ráfizetés az egész.
#191: "Hiszen erősíted a saját magukba vetett hitüket, amit a legtöbb helyen, vagy iskolában nem kapnak meg."
- Na de erre pénzt költeni? Kicsit átírva az Agymenők c. sorozat egy jelenetét: "Beléptem a Foreverbe, ez nekem sok pénzembe van, de azóta tudom, hogy fontos és értékes vagyok, és számít az, amit mondok vagy gondolok.", "Én ezt ingyen megtudtam egy cicás képről."
Szóval ebben az az átverés, hogy az a fajta nyálaskodás, ("hiszek benned", "én is hiszem magamban", "tudom, hogy sikeres leszel", "én is tudom, hogy sikeres leszek"), ami az összejöveteleken megy, egy jószerivel teljesen értéktelen motivációs tréning.
Próbáljuk meg kicsit más szemszögből nézni:
Veszek egy kocsit lízingre a jutalékomból (akár egy használtat is). Nem sok értelme lenne az elhitetni az emberekkel, hogy önerőből vettem. Nagyon hamar kiderülne, hogy hazudtam.
Azt úgy el tudod fogadni, hogy az MLMben általában elég sokan ismerik egymást, nagyrészt ismerősök ismerősei?
A rendezvényeken is gyakran együtt vannak, beszélgetnek mindenféle témáról. Nagyon hamar kiderül, ha valaki ferdít. (Ha én megtudnám, hogy a szponzorom hazudott valamiben, akkor többet nem állnék szóba vele. Elég nehéz lenne titkolnia bármit is, gyakran megyünk együtt kirándulni, eljárunk egymás házába, ismerem a szüleit, a gyerekeit az elejétől fogva. (pár hónappal előttem csatlakozott, ugyanolyan kezdők voltunk) Ugyanígy az alsó vonalam is ismer engem)
Tehát a lízinges kocsi...annyit változtat a dolgon, hogy nem azok az emberek fognak hozzám csatlakozni, akik zsír új Ferrarit akarnak maguknak gyorsan, hanem olyanok, akik szeretnének magunknak (akár lízingre is) egy jobb kocsit, mint a mostani. Rengeteg ilyen ember van, akik még lízingre engedhetik ezt meg maguknak. Az való igaz, hogy a havi 50 ezerből nekem is csurran-cseppen valami, cserébe én mindent megteszek, hogy neki is lehessen egy lízinges kocsija.
Én ebben nem látok átverést.
"nettó ráfizetés az egész."
Pontosan! A beszervezettek 99%-a számára veszteség!
“Ott a hibás következtetés, hogy meg lehet belőle élni.”
Szorgalmasabbaknak sikerül...
"Szóval ebben az az átverés, hogy az a fajta nyálaskodás..."
Az elején én is így gondoltam, hogy ez nyálaskodás, felesleges dolog, mindenki felnőtt ember, el tudja dönteni magáról, hogy mit szeretne, mire képes és aszerint cselekszik.
Átverésnek nem gondoltam, legfeljebb feleslegesnek.
Azóta már másképp látom.
Az emberek nagy része önbizalomhiányos. Egyszerűen nem képesek elhinni saját magukról, hogy többre is képesek lennének, vagy többet érdemelnének. Pedig sokan többre is képesek, mint ahogy jelenleg élnek. Biztos neked is vannak ilyen ismerőseid. Sőt, azt is megkockáztatnám, hogy te sem tartasz ott, ahol a képességeid alapján lehetnél.
Elég csak megnézni itt a GYK-n a kérdéseket pl. a munkahely kategóriában.
Az úgy már elfogadható lenne számodra, ha azt mondanám, hogy az MLM -részben- hivatásos önbizalomnövelő szakma? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!